پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا" در بررسی جدید خود، نوعی اپلیکیشن ابداع کردهاند که میتواند نشانههای سکته را در بیمار به سرعت تشخیص دهد تا بیمار زودتر تحت مراقبتهای لازم قرار بگیرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، هنگامی که شخصی از سکته رنج میبرد، این موضوع حیاتی است که توجه پزشکی لازم را تا حد امکان زود دریافت کند. از آنجا که مراحل تشخیص به زمان نیاز دارند، شاید یک اپلیکیشن تلفن همراه بتواند نتایج را بسیار سریعتر ارائه دهد.
اگر یک بیمار در بخش مراقبتهای ویژه، به سکته مشکوک باشد، معمولا از او سیتیاسکن گرفته میشود و یا باید منتظر متخصص علوم اعصاب باشد تا آزمایشهایی را روی او انجام دهد. پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا" (PennState) در تلاش برای سرعت بخشیدن به روند ارزیابی، نوعی اپلیکیشن ابداع کردهاند.
آنها ابتدا یک پایگاه داده را فراهم کردند و برای این کار، از ۸۰ بیمار مبتلا به سکته مغزی خواستند تا یک آزمایش گفتاری را در ویدئویی که با تلفن همراه ضبط شده بود، انجام دهند. پژوهشگران از این پایگاه داده برای آزمایش یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کردند تا بتواند ناهنجاری را در گفتار و حرکات چهره افراد مبتلا به سکته تشخیص دهد.
این اپلیکیشن در آزمایشها توانست افراد مبتلا به سکته را با ۷۹ درصد دقت شناسایی کند. شاید این فناوری بتواند میزان دقت آزمایشهایی را که در حال حاضر در بخش مراقبتهای ویژه انجام میشوند، افزایش دهد و نتایج را زودتر آماده کند.
پروفسور "شارون هانگ" (Sharon Huang)، استاد دانشگاه پنسیلوانیا و از پژوهشگران این پروژه گفت: این یکی از نخستین پژوهشهایی است که به هوش مصنوعی امکان میدهد تا به تشخیص سکته در بخش مراقبتهای ویژه کمک کند. به دست آوردن دادههای مربوط به چهره میتواند کار ما را تقویت کند و آن را برای کاربرد بالینی در جهان واقعی، کارآمد سازد. شاید این فناوری نهایتا بتواند امکان ارزیابیهای شخصی را نیز فراهم کند.