; ?>; ?> ۱۹ سهمیه کنکور تبدیل به یک معضل شده است - مردم سالاری آنلاين
۰
سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۷

۱۹ سهمیه کنکور تبدیل به یک معضل شده است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان گلستان با بیان اینکه ۱۹ سهمیه کنکور تبدیل به یک معضل شده است، گفت: کنکور مسئله اولیست که نیاز به تدبیر مشترک شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی دارد و امیدواریم که در یک همکاری نزدیک در این زمینه به نتیجه برسیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان گلستان با بیان اینکه ۱۹ سهمیه کنکور تبدیل به یک معضل شده است، گفت: کنکور مسئله اولیست که نیاز به تدبیر مشترک شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی دارد و امیدواریم که در یک همکاری نزدیک در این زمینه به نتیجه برسیم.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و منابع انسانی استان گلستان که مفاخر زیادی در انقلاب، پیروزی آن و جنگ تحمیلی داشته است، اظهار داشت: رابطه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی یک رابطه تعریف شده در حوزه سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری، حضور در شوراهای تخصصی و... است.
وی تصریح کرد: روسای سه کمیسیون فرهنگی، آموزش و تحقیقات و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و در ستاد راهبری نقشه جامع علمی، ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی، شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و ... حضور دارند و جایگاه مجلس در شورا تعریف شده است.
دکتر عاملی در ادامه با تأکید بر ضرورت مشخص شدن جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در استفاده از ظرفیت‌های مجلس شورای اسلامی در اجرایی شدن سیاست‌ها به برنامه‌های مشترک با مجلس در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: کنکور مسئله اولیست که نیاز به تدبیر مشترک شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی دارد و امیدواریم که در یک همکاری نزدیک در این زمینه به نتیجه برسیم.
دکتر عاملی گفت: ۱۹ نوع سهمیه در کنکور داریم که تبدیل به یک معضل شده است و نیازمند تدبیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است
وی با بیان اینکه مسئله سهمیه‌های کنکور دیگر موضوع مشترک شورا و مجلس است گفت: ۱۹ نوع سهمیه در کنکور داریم که تبدیل به یک معضل شده است و نیازمند تدبیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
جمعیت و خانواده دیگر مسئله مورد اشاره توسط دکتر عاملی پیرامون محورهای تعاملی شورا و مجلس بود که در این خصوص اظهار داشت: ۹ سال است این طرح در مجلس مانده است و امیدواریم در همین سال اول مجلس جدید وضعیت آن مشخص شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه دستاوردهای نظام در حوزه‌های مختلف شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد که در منظر اجتماعی نیز باید در این زمینه اطلاع‌رسانی کافی صورت پذیرد.
وی در ادامه برخی دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش تأسیس نهادهای مرتبط با علم و فرهنگ پس از پیروزی انقلاب را مورد توجه قرار داد و گفت: این دستاوردها مانند تشکیل ۱۲۰ نهاد مانند معاونت علمی و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، شورای گسترش وزارت علوم، فرهنگستان‌های کشور و... که مربوط به ادوار مختلف شورای عالی است.
دکتر عاملی به جایگاه امروز کشور در حوزه علمی فناوری در جهان اشاره کرد و گفت: اگر به یک جایگاه اساسی در وضعیت علم و فناوری در جهان رسیده‌ایم قطعاً تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستیابی به این توفیقات مؤثر بوده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۴ سند اساسی دارد که نیازمند راهبری و رصد مستمر است، گفت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور، نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش و سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها این ۴ سند اساسی هستند که اجرایی سازی آن مرتباً پیگیری می‌شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند آمایش آموزش عالی و سامان‌دهی دانشگاه‌ها در این سند گفت: در جلسه اخیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی مقرر شد که با تجمیع واحدهای آموزشی که استانداردهای لازم را ندارند تعداد دانشگاه‌ها در کشور به ۴۴ دانشگاه جامع برسد.
دکتر عاملی با بیان اینکه سند مهندسی فرهنگی دو بار در سال ۹۱ و سال ۹۳ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید ولی جلسات ستاد راهبری مهندسی فرهنگی تشکیل نشد، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در دوره جدید تاکنون ۵ جلسه ستاد مهندسی فرهنگی تشکیل شده است که تعداد ۱۴ مصوبه کلیدی در این ستاد به تصویب رسیده است و یکی از آنها همین مصوبه پیوست فرهنگی است که ابلاغ نیز شده است.
وی افزود: اگر در توسعه و صنعتی شدن به پیوست فرهنگی توجه نکنیم آسیب‌های زیادی را خواهیم دید و  بلاهایی که بر سر غرب در مسیر توسعه پیش آمد از نبود توجه به همین ملاحظات بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش که ۹ سال از تصویب آن می‌گذرد شاخص مشخصی برای سنجش پیشرفت اجرای آن وجود ندارد و در دوره جدید شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور را احیا کردیم و اولین توقع که از آموزش‌وپرورش داشتیم مشخص شدن شاخص‌های سنجش اجرای این سند است.
دکتر عاملی بازمهندسی حکمرانی کشور را یکی از برنامه‌های دیگر سال ۹۹ این شورا بیان کرد و گفت: مثلاً در حوزه قرآن دستگاه‌های مختلف بودجه دارند ولی خروجی کار آنها مشخص نیست و امیدواریم بتوانیم طرح آمایش فرهنگی را با کمک مجلس شورای اسلامی به سرانجام برسانیم.
وی اضافه کرد: یکی از مصوبات دیگر ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی تشکیل کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه و وزرا و روسای دستگاه‌های ذی‌ربط است که قبل از مجلس شورای اسلامی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش محوری در لایحه داشته باشد و این کمیته برنامه پنج‌ساله در حوزه فرهنگ را تدوین خواهد کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نقشه راه فرهنگی کشور سند مهندسی فرهنگی است که ۳۳۰ برنامه اقدام در آن طراحی شده است.
وی افزود: در سند مهندسی فرهنگی کشور ۴۱ سند ملی و برنامه راهبردی پیشنهاد شد که تهیه و تصویب آن موجب سامان جدی در حوزه فرهنگ مادی و معنوی خواهد شد. اسناد ملی مثل سند ملی معماری و شهرسازی، سند ملی موسیقی و سند ملی سینما جزء موارد مهم اسناد فرهنگی کشور است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به وضعیت فضای مجازی در کشور گفت: از وقتی اینترنت و صنعت ارتباطات هم‌زمان به وجود آمده است جامعه با مداخله عناصر متعدد مواجه شده است.
وی تولید محتوای مناسب و برتر برای کودکان را بسیار مهم برشمرد و گفت: مهم‌ترین جایی که شخصیت بچه شکل می‌گیرد در کودکی است و باید از طریق آموزش‌وپرورش این کار را به یک جای مشخص برسانیم و با شورای عالی فضای مجازی در تعامل هستیم که مقررات گذاری‌های لازم در خصوص فضای مجازی صورت گیرد.
دکتر عاملی با اشاره به قوانین موجود در حوزه فضای مجازی در کشور گفت: مجلس دو قانون تجارت الکترونیک و جرایم الکترونیک را دارد که نیاز به تعداد قانون بیشتر برای فضای مجازی است و این دو سند هم نیازمند به‌روزرسانی است.
وی افزود: بحث سواد مجازی تا مرز سواد تحلیلی پیش می‌رود و باید این باور در کاربر ایجاد شود که یک کلیک مرز بین بهشت و جهنم است و در سواد مجازی افراد به سطح تشخیص مناسب برسند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران پیشرفت‌های علوم در کنار فضای مجازی را مورد توجه قرار داد و گفت: در پزشکی ۲۲ حوزه پزشکی از راه دور به وجود آمده که هر کدام قدرتی را ایجاد کرده و ما در این حوزه‌های تخصصی مانند بیمارستان از راه دور، پرستاری از راه دور، جراحی از راه دور دچار ضعف هستیم.
دکتر عاملی تأکید کرد: مقام معظم رهبری یک دایره برای همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی مشخص کرده‌اند و اینکه جاهایی که شورا ورود کرده مجلس ورود نداشته باشد و بالعکس و به نوعی ادامه یکدیگر باشند.
وی افزود: معتقدیم شورای عالی انقلاب فرهنگی اکنون باید برای اجرایی سازی مصوبات خود اقدام کند و آمادگی داریم با کمیسیون فرهنگی و... همکاری و هماهنگی لازم را در این زمینه داشته باشیم.

 شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی اثرگذار در حوزه علم و فرهنگ کشور است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر رحمت الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول و بخش کمالان به معرفی هیئت نمایندگان استان گلستان پرداخت و از رویکرد تحولی و اقدامات مثبت صورت گرفته در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیر و تشکر کرد.
وی شورای عالی انقلاب فرهنگی را نهادی اثرگذار در حوزه علم و فرهنگ کشور خواند و اظهار داشت: مجمع نمایندگان استان گلستان برای همکاری و تعامل با این شورا در زمینه مدیریت و راهبردی حوزه علم و فرهنگ کشور آمادگی دارد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حوزه فرهنگ کشور باید نقشه راه ترسیم کند
در ادامه، دکتر غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه در حوزه فرهنگ وضعیت مطلوب با وضعیت موجود فاصله زیادی وجود دارد، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان قرارگاه مرکزی برای حوزه فرهنگ کشور باید نقشه راه را ترسیم کند و دستگاه‌هایی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخگوی آن باشند.
وی با اشاره به شکل‌گیری ستاد مهندسی فرهنگی در دوره اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: آرمان بزرگ مهندسی فرهنگی و پیوست فرهنگی در حوزه نظر محقق شد ولی در عمل باید برای اجرایی شدن آن تلاش بیشتری کرد.
منتظری با اشاره به شکل‌گیری نهادهایی مانند حوزه هنری پس از پیروزی انقلاب برای رفع خلأهای موجود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اول انقلاب اظهار داشت:  آیا همچنان باید این روند ادامه داشته باشد که باید در این زمینه فکر شود و تقسیم کار لازم انجام شود.
نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت حوزه قرآنی، هنر، تئاتر، سینما و ... تأکید کرد: برای سنجش این حوزه‌ها و مشخص شدن افق پیش رو باید برنامه‌ریزی لازم را داشته باشیم.
وی همچنین ضمن انتقاد از تجاری شدن برخی دانشگاه‌ها و مدرک‌گرایی بر ضرورت تدوین استانداردهای مشخص در این زمینه تأکید کرد.

 برای وضعیت حاکم بر فضای مجازی کشور تدبیری اندیشیده شود
در ادامه دکتر امان‌قلیچ شادمهر نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از وضعیت حاکم بر فضای مجازی کشور، گفت: باید برای این شرایط فکری شود و حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی این‌قدر در فضای مجازی عدم کنترل وجود ندارد که در کشور ما بدون ملاحظه این موضوع پیش می‌رود.
همچنین مهندس رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه والای شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: فرهنگ از مقوله‌هایی است مقام معظم رهبری روی آن تأکید دارند و افق فرهنگ در کشور ما قابل دسترس نیست و این حوزه باید به متخصصان امر سپرده شود تا مشکلاتش حل شود.
وی افزود: در ایران رنگین‌کمان هویت و فرهنگ اقوام داریم که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در حوزه فرهنگ اقوام ورود داشته باشد.
نظارت در دانشگاه‌ها و موضوعات مرتبط با دانشجویان و اعضای هیئت علمی از دیگر موارد مورد تأکید توسط مهندس سنگدوینی بود.

 شورای عالی انقلاب فرهنگی استانداردهای جذب معلم را اعلام کند
همچنین دکتر رضا آریان‌پور نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از رویه تبدیل شدن علم به مدرک در برخی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌ها به لحاظ کمی رشد داشته‌اند ولی مدرک‌گرایی بیش‌ازحد مورد توجه قرار گرفته است و از رسالت دانشگاه که به فرموده رهبری تولید علم و عالم است به دور هستند.
وی افزود: همچنین در حوزه آموزش‌وپرورش شاهد هستیم که با فشار بر نمایندگان مصوباتی برای به‌کارگیری خارج از آزمون‌های استخدامی اتفاق می‌افتد که شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه استانداردهای جذب معلم را برای ارتقای کیفیت نظام آموزش‌وپرورش ارائه کند.
حمایت برای راه‌اندازی دانشکده پزشکی در گنبد با توجه به پتانسیل‌های موجود در شرق استان گلستان از دیگر موارد مورد اشاره توسط دکتر آریان پور بود.

تمام ظرفیت‌ها سند آمایش در توسعه آموزش عالی لحاظ شود
مهندس غلامعلی کوهساری نماینده آزادشهر نیز در این جلسه با اشاره سند آمایش آموزش عالی و گسترش دانشگاه‌ها در کشور گفت: با توجه به سند آمایش در توسعه آموزش عالی باید تمام ظرفیت‌ها لحاظ شود که اگر چه گسترش دانشگاه توجیه اقتصادی ندارد ولی اثرگذاری فرهنگی اقتصادی و اجتماعی دارد و درخواست حضور بیش‌ازپیش دانشگاه‌ها در استان گلستان هستیم.
وی تأسیس دانشگاه آزادشهر و آثار مثبت آن را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد در حال حاضر شرق استان گلستان بیش از یک میلیون جمعیت دارد که طبق شاخص‌های وزارت بهداشت می‌تواند حداقل یک دانشکده پزشکی داشته باشد.
گفتنی است در این جلسه دکتر محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر غلامرضا بصیرنیا مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند.
کد مطلب: 132411
برچسب ها: کنکور سهمیه
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *