رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش گفت: از امروز شنبه امتحانات نهایی پایه دوازدهم با حدود 660 هزار دانش آموز در 6780 حوزه امتحانی با رعایت پروتکلهای ابلاغی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار آغاز شد.
به گزارش ایسنا، خسرو ساکی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: امسال با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا دانشآموزان را به دو گروه- یک گروه در روزهای زوج و یک گروه در روزهای فرد - تقسیم کردیم تا از ازدحام دانش آموزان در نواحی ورودی سالنهای امتحانی پیشگیری شود.
وی اضافه کرد: امسال تعداد حوزههای امتحانی را 59 درصد نسبت به سالهای قبل افزایش دادهایم و فاصله صندلیها را 1.8 تا 2 متر در نظر گرفتیم تا دانش آموزان بتوانند به راحتی و با امنیت خاطر امتحان بدهند. همچنین از مبادی ورودی درهای حوزههای امتحانی پروتکلهای بهداشتی را مد نظر قرار دادهایم؛ یعنی وضعیت سلامت و درجه تب دانشآموزان به وسیله مراقبین بهداشت در دربهای ورود سالنهای برگزاری امتحانات سنجش میشود.
به گفته رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش، دانش آموزان ملزم به استفاده از ماسک هستند و اگر تعدادی از آنها ماسک به همراه نداشته باشند ما برای 10 درصد از شرکت کنندگان ماسک پیش بینی کردهایم تا در اختیار آنها قرار دهیم.
وی ادامه داد: تمامی سطوحی که دانش آموزان با آن ارتباط دارند اعم از میز، صندلی، نرده راه پلهها و همچنین دستگیره درها ضدعفونی و گندزدایی شدهاند. همچنین پوسترهای اطلاعرسانی در نقاط مختلف حتی در سرویسهای بهداشتی نصب شدهاند و از ازدحام دانش آموزان در محوطه مدارس جلوگیری به عمل میآید.
ساکلی با توصیه به دانش آموزان که در جلسه امتحان لوازم تحریر شخصی به همراه داشته باشند و وسایل اضافی مانند کیف و گوشی همراه به همراه نداشته باشند، این را هم گفت که برگههای حضور و غیاب به صورت انفرادی هستند تا بین دانش آموزان دست به دست نشود.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش تاکید کرد: تمامی نکات بهداشتی طبق پروتکلهای ابلاغی ستاد ملی مدیریت کرونا رعایت و تمهیدات مقدماتی اعمال شده است.
وی درباره اینکه نحوه برگزاری امتحانات ، توضیح داد: تنها امتحانات پایه دوازدهم، پیش دانشگاهی و سوم متوسطه که از سالهای قبل باقیماندهاند به صورت حضوری هستند، امتحانات پایه نهمیها نیز به صورت حضوری است البته امتحانات آنها بهصورت نهایی نیست.
به گفته وی، نحوه برگزاری امتحانات سایر پایهها به صورت غیرحضوری یعنی بر اساس نظر معلم نمره دانش آموزان تعیین میشود.
ساکی در ادامه گفت: نمراتی که توسط معلمان تعیین میشود بر اساس ارزیابی آنها در طول ایامی است که آموزشها از طریق برنامههای تلویزیونی و برنامههای مجازی پیش برده شده است.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره نحوه نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی گفت: طبق پروتکلهای بهداشتی ابلاغی، مجری و ناظر مشخص است. مجری همان رییس حوزه امتحانات و ناظر نیز عالیترین مقام مسئول آموزش و پرورش هر منطقه و نماینده ستاد ملی مدیریت کرونا در آن منطقه است که در حوزههای اجرا حضور دارد تا در صورت بروز مشکل راهنماییهای لازم را ارائه و مشکل را در اسرع وقت برطرف کند.
وی ادامه داد: ما امروز صبح به اتفاق مدیرکل استان تهران از چندین حوزه اجرایی در استان تهران بازدید کردیم و تمامی این نکات را طبق چک لیستهایی که در اختیار داریم بررسی کردیم و تا جای ممکن به مسئولان حوزه راهنمایی مورد نیاز را ارئه کردیم.
ساکی درباره نحوه ارزیابی کیفیت آموزشهای مجازی طی ایام شیوع ویروس کرونا گفت: برای پایه دوازدهم که امروز آزمون ملی را شروع کردهایم از آن مقداری که دانش آموزان به صورت حضوری قبل از شیوع ویروس کرونا در مدارس آموزش دیدهاند، 80 درصد سوالات را طرح کردهایم که 16 نمره از 20 نمره را به خود اختصاص میدهد و از 20 درصدی که به صورت غیرحضوری ارائه شد 4 نمره پیش بینی کردهایم، البته برای 4 نمره برای دانشآموزانی که به هردلیلی دسترسی به آموزش مجازی نداشتند، 4 نمره از همان 80 درصد قبلی پیشبینی شده است که دانشآموزان بهصورت انتخابی سوالاتی که در این قسمت 4 نمرهای در اختیارشان قرار داده میشود انتخاب کنند و پاسخ دهند. و ما پس از امتحانات ارزیابی خواهیم کرد که دانش آموزان چه تعداد از سوالاتی که به صورت غیرحضوری آموزش داده شدهاند را توانستهاند جواب دهند و سپس میتوان اعلام کرد که آموزشهای غیرحضوری چه میزان تاثیر داشته است.
وی ادامه داد: ارزیابی مقدماتی ما نسبت به اقداماتی که تا کنون انجام گرفته، مثبت است منتهی اگر بخواهیم بهصورت قطعی ارزیابی کنیم که آموزشهای غیرحضوری تا چه میزان موثر بوده است باید صبر کنیم تا امتحانات برگزار شود و سوالات تصحیح شود، آن زمان میتوانیم بگوییم چه تعداد از دانش آموزان به سوالات جواب دادهاند.
رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش و پرورش درباره سوالات انتخابی توضیح داد: سوالات انتخابی از بخشهایی از کتاب انتخاب شده که به صورت غیرحضوری از اول اسفند ماه آموزش داده شده است. منظور از آموزش غیرحضوری آموزش از طریق شبکههای تلویزیونی و تلاش همکاران آموزش در مدارس است که در بسترهای پیام رسانها انجام دادهاند و همچنین شبکه «شاد» که یک شبکه ملی است که برای ارائه خدمات آموزشی برای دانش آموزان طراحی شده است.
وی در پایان درباره زمان و نحوه برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم گفت: امتحانات نهایی تا 16 تیر ماه ادامه دارد که در روزهای زوج امتحانات برای پایه دوازدهم رشتههای ریاضی و تجربی روزانه و بزرگسال و در روزهای فرد امتحانات رشتههای ادبیات، علوم انسانی، معارف اسلامی و جاماندگان پایه سوم متوسطه و پیشدانشگاهی نظام قبلی و فنی حرفهای برگزار میشود.