علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت، ضمن انتشار اسنادی، در رشته توئیتی، ادعاهای تلویزیون ایراناینترنشنال را تکذیب کرد.
به گزارش مردمسالاریآنلاین، این تلویزیون فارسیزبان مدعی شده بود تعدادی از مسوولان ستاد مقابله با کرونا در ایران، مدیران شرکت کیبیسی هستند. همچنین پخش گزارشی در این تلویزیون موجب شده صادرات کیت تشخیص کرونا از کرهجنوبی به ایران، با ممانعت آمریکامواجه شود و این امر با واکنش مشاور وزیر بهداشت و سخنگوی وزارت بهداشت ایران مواجه شد. حالا در تازهترین واکنش، وهابزاده مشاور وزیر بهداشت در رشتهتوئیتی نوشت:
فوری، رشته توییت علیرضا وهاب زاده در مورد خبر ایران اینترنشنال
۱- سعودی اینترنشنال بازهم در خبری کذب تعدادی از مسوولان ستادکرونا را به عنوان مدیران شرکت کیبیسی معرفی کرده:
روزنامه رسمی نشان میدهد که این ادعا کاملا دروغ است و این افراد سمتی در این شرکت ندارند.
اصلا کیبیسی سهامی عام و متعلق به مردم و در حال ارایه خدمات در همین راستا است!
۲- این سند همانطور که درمتن مشخص است مربوط به ۱۳ بهمن بوده که شرکت کرهای نمایندگی انحصاری عرضه محصولات تشخیص مولکولی برای آسیا و خاورمیانه را از بهمن ماه به یک شرکت اعطا کرده و هیچ ربطی به طرف داخلی و ایرانی و سفارش خرید بعدی ایران ندارد.
طبیعتا سویفت برای این شرکت زده شده است.
۳- قرار داد خرید کیتهای تشخیصی در فروردین بسته شده و با گرای رسانه سعودی اینترنشنال به خزانه داری آمریکا این محوله اصلا تحویل ایران نشده که بخواهد فروخته شود!
پیش از آن هم تنها دو دستگاه برای نمونه به همراه تعداد محدودی کیت(برای تست دستگاه) به صورت رایگان تحویل ایران شده است.
۴- قیمتی که رسانه سعودی اینترنشنال از آن برای خرید مطرح میکند۲۴هزار تومان است که برای واردات چنین محصولی مضحک است و همانطور که در سندپیش فاکتوری که همین شبکه به آن استناد میکند رقم ۱۴ دلار آمده است
ضمناارایه خدمات تماما رایگان بوده و اصلا برای تست هزینه ای دریافت یافروخته نمیشده!
واقعیت ماجرایی که وهاب زاده به مردم تلقین میکند
دکتر کاووس باسمنجی تحلیلگر سیاستگذاری دارو در یادداشتی درباره واقعیت این ماجرا نوشت:
داستان از روز دوّم فروردین شروع شد که شبکه ایران اینترنشنال، مستقر در لندن و متعلق به دربار عربستان سعودی، گفته علیرضا رییسی، معاون وزارت بهداشت، را تکذیب کرد و نوشت که «تحریمها مانع واردات به موقع کیت تشخیص کرونا نبوده است».
مدتی بعد، علیرضا وهابزاده، مشاور پرسروصدای وزیر بهداشت، یک برگ پیام بینبانکی منتشر کرد و به استناد آن مدّعی شد: «خط ورود دارو و تجهیزات پزشکی از کره جنوبی به دلیل تحریمها مسدود شد». کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت هم با انتشار یک کاغذ دیگر، به پشتیبانی از وهابزاده بر آمد و امروز هم تاکید کرد که «ادعاها مبنی بر تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی دروغ است. بانک به طور رسمی نوشته که این خرید به دلیل قوانین تحریم امکانپذیر نیست». مشاور و رییس، هر دو، اتفاق نظر دارند که موشدوانی شبکه ایران اینترنشنال، به نیابت از دربار سعودی، سببساز اعمال فشار خزانهداری ایالات متحد بر نظام بانکی کره جنوبی و انسداد واردات دارو و تجهیزات از این کشور شده است.
در چارچوب قواعد انجمن جهانی ارتباط بینبانکی [SWIFT]، هر شعبه بانک در هر کجای دنیا یک رمزینه یا کُد واحد مختص به خود دارد؛ مثلاً کُد سوییفت HVBKKRSEXXX که آن بالا میبینید، متعلق است به بانکی در کشور کره جنوبی با این مشخصات:
Woori Bank, Seoul, MAPO-GU1585, Sangam-Dong, Seoul, South Korea
اتفاقی که افتاده این است: بانک کرهای Woori به شعبهای از بانک کشاورزی در ایران با کُد سوییفت KESHIRTH880 اطلاع داده که به علّت سیاستهای تحریم داخلی [internal sanction policy] از انجام عملیات گشایش اعتبار به طرفیت بانک کشاورزی ایران معذور است.
جهانپور و وهابزاده هم، آشکارا، از دیدن عبارت تحریم [sanction]، که ابزاری است بالقوه کارآمد برای تودهنی زدن به رسانههای فارسیزبان آن ور مرز و اثبات صحت ادعای خودشان، چنان به وجد آمدند که واژه داخلی [internal] قبل از آن را ندیدند یا نخواستند ببینند؛ درست مثل خاتون حکایت مثنوی مولوی که وقتی چیز دلخواه و مطلوباش را دید، ذوقزده - یا به زبان امروزیتر، جوگیر - شد، و کدو را ندید یا نخواست ببیند و آن بر سرش آمد که آمد.
به عکس آنچه جهانپورها و وهابزادهها باور دارند – یا میکوشند باورش را به خلقالله تزریق کنند - هر «تحریم»ی، تحریم ایالات متحد آمریکا علیه ایران نیست و هر محدودیتی که در گوشهای از دنیا بر موسسهای مالی اعمال میشود، هدفاش سنگاندازی بر سر راه دسترسی ما به دارو و تجهیزات پزشکی نیست. نمونهاش، همین بانک Woori کشور کره جنوبی و تنبیهی که کمیسیون خدمات مالی چهل و پنج روز پیش برایاش مقرر کرده.
کمیسیون خدمات مالی [Financial Services Commission=FSC]، که بالاترین دستگاه دولتی ناظر بر مقررات و سیاستهای مالی در کشور کره جنوبی است، زیرمجموعهای دارد به اسم کمیته بررسی تحریمها [Sanctions Review Committee] و منظور از «تحریمها»، محدودیتها، جریمهها و مجازاتهایی است که کمیسیون خدمات مالی قانوناً اجازه اعمال آنها را بر بانکها و موسسات مالی متخلف دارد [نگاه کنید به منبع زیر، صندوق بینالمللی پول].
روز چهارم ماه مارس امسال، کمیسیون خدمات مالی، دو بانک Woori و Hana را، به جرم سفتهبازی، با چند «تحریم» مختلف تنبیه کرد، از حمله با وضع محدودیت بسیار بسیار شدید رو مبادلات برونمرزی و عملاً معاملات ارزی این دو بانک را تا ماه سپتامبر متوقف کرد و آن عبارت «تحریمهای داخلی» در متن پیام سوییفت، ناظر بر همین محدودیت است و نه اعمال شریرانه خزانهداری آمریکای خبیث.
طبیعتاً باقی بانکهای کرهای بدهبستان ارزی خودشان را مثل سابق و به روال همیشگی انجام میدهند.
کلّ سروصداهای چند روز اخیر در باب منع انتقال ارز از ایران به کره حنوبی، سوءتفاهمی بوده ناشی از بیدقتی و شتاب در زدن مشت محکم به دهان این و آن – شتابی از جنس شتاب خاتون حکایت مثنوی و کدو و باقی قضایا که خودتان از من بهتر بلدید.
گزارش: مهدی عباسی