روند شیوع کرونا در ایران چه تفاوتهایی با سایر نقاط جهان دارد؟
ویروس کرونا در ایران از هیچ الگوی شناختهشدهای در دنیا پیروی نمیکند. تا روز یکشنبه چهارم اسفند، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به ۴۳ نفر رسیده است که از این تعداد، ۸ نفر جان خود را از دست دادهاند. برای مقایسه، کافی است بدانید که از ۶۰۲ نفر مبتلا به کرونا در کره جنوبی، ۵ نفر جان خود را از دست دادهاند و دولت کره جنوبی، امروز در این کشور «وضعیت قرمز»، که بالاترین سطح هشدار است، اعلام کرده است. بعد از چین، بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا، مربوط به کره جنوبی است. پیشروی کرونا در ایران چه تفاوتی با سایر نقاط دنیا دارد؟
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، از اواخر هفته پیش که اعلام شد ویروس مرموز
کرونا وارد ایران شده است، به نحو عجیبی خبر ورود این ویروس، با اعلام تعداد تلفات آن همراه شد. تا روز چهارم اسفند، وزارت بهداشت تعداد مبتلایان به کرونا را ۴۳ نفر اعلام کرده که از این تعداد ۸ نفر،
بیش از ۱۸ درصد جان خود را از دست دادهاند. این نرخ از تلفات، به مراتب بالاتر از سایر نقاط دنیا است.
در خارج از
چین، بالاترین آمار ابتلا به ویروس کرونا مربوط به
کره جنوبی است. مقامات این کشور در روز چهارم اسفند، تعداد مبتلایان به کرونا را در کره جنوبی ۶۰۲ نفر اعلام کردند که از این تعداد ۵ نفر جان خود را از دست دادهاند. این بدان معناست که نرخ تلفات کرونا در کره جنوبی، کمتر از یک درصد است.
میزان
تلفات ویروس کرونا در ایران، قابل مقایسه با کانون شیوع این ویروس، یعنی کشور چین، نیز نیست. در چین تا روز ۴ اسفند، تعداد کل مبتلایان به کرونا، ۷۶ هزار و ۹۳۶ نفر گزارش شده که از این تعداد، ۲۴۴۲ نفر جان خود را از دست دادهاند. در واقع، نرخ تلفات در چین اندکی بیش از ۳ درصد بوده است.
مقامات
وزارت بهداشت به این سوال پاسخ ندادهاند که چرا نرخ تلفات در ایران، بسیار بالاتر از میانگین جهانی است. ویروس کرونا تاکنون به بیش از ۲۵ کشور دنیا نفوذ کرده است، اما در هیچ کشوری، نرخ تلفات به اندازه ایران نبوده است. بعد از چین و کره جنوبی،
ژاپن بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را دارد و از ۱۰۵ مبتلا در این کشور، تنها یک نفر جان خود را از دست داده است. در کشوری مثل
سنگاپور نیز با ۸۶ مبتلا به کرونا، هنوز آماری مبنی به مرگومیر بیماران، اعلام نشده است.
این نگرانی وجود دارد که یکی از دلایل بالا بودن
نرخ تلفات کرونا در ایران، موردهای کشفنشده مبتلایان به این ویروس باشد. در صورتی که مبتلایان به کرونا، بهسرعت شناخته و قرنطینه نشوند، با توجه به سرعت انتقال این ویروس، آسیبهای ناشی از آن افزایش مییابد.
گستردگی جغرافیایی ابتلا به کرونا در ایران
ابتلا به کرونا در ایران از حیث
گستردگی جغرافیایی نیز نگرانکننده است.
کانون اصلی ابتلا به کرونا در ایران همچنان استان
قم است. از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران، تعداد مبتلایان به کرونا در قم، ۲۶ نفر گزارش شده است. گرچه ۶۰ درصد تعداد مبتلایان تأییدشده به این ویروس در قم قرار دارد، اما گستردگی جغرافیایی ابتلا به کرونا در ایران، نیاز به مراقبتها و اقدامات احتیاطی بیشتر را ضروری میکند.
تنها در بیست و چهار ساعت گذشته، موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، شامل ۷ نفر در قم، ۴ نفر در تهران، ۲ نفر در گیلان، یک نفر در استان مرکزی و یک نفر در تنکابن در استان مازندران بوده است. در واقع کرونا تاکنون به پنج استان ایران نفوذ کرده است.
در چین عمده موارد ابتلا به کرونا در استان هوبئی بوده و این کشور تقریباً با موفقیت توانست از سرایت قابل توجه کرونا به سایر استانهای خود پیشگیری کند. در کره جنوبی نیز عمده مبتلایان به کرونا در شهر دئگو، چهارمین شهر بزرگ این کشور بوده است.
کره جنوبی درجه هشدار ویروس کرونا در این کشور را در بالاترین حد اعلام کرده و به این ترتیب دولت این کشور قادر خواهد بود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، شهرها را تعطیل کند. در ایران، هنوز تمهیدات اضطراری در این سطح اتخاذ نشده و مشخص نیست چه نقشه راهی برای مهار ویروس کرونا وجود دارد.
نویسنده: سعید تهرانی