معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه گفت: با توجه به شیوه کروناویروس و تعطیلی اجتماعات مذهبی و دینی، تمهیداتی جهت فعالیت ۷۰۰۰ مبلغ دینی در فضای مجازی اندیشیده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن نبوی در گفت وگو با شفقنا عنوان کرد: در حال حاضر حوزههای علمیه با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور، فعالیتهای گستردهای در جهت خدمت به مردم و بیماران در پیش گرفتهاند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه افزود: در حال حاضر نیز درگیر مسائل مربوط به کرونا هستیم و برنامههایی را در این مسیر دنبال میکنیم.
او بیان کرد: در جهت حضور هدفمند طلاب در کنار مردم، برنامههایی اتخاذ شد و طلاب زیادی در سراسر کشور به صورت گروههای جهادی در بیمارستانها فعال هستند و یا در آرامستانها جهت غسل و کفن و دفن اموات کرونایی در تلاشاند.
نبوی خاطرنشان کرد: در برخی از استانها، طلاب بیشتری درگیر مسائل مربوط به کرونا هستند، در چنین فضایی ابتدا در فکر حل مشکلات فعلی هستیم تا انشالله پس از سپری شدن این بیماری، بتوانیم شرایط پساکرونایی را مدیریت کنیم، البته برای دوران پساکرونایی نیز برنامههایی مد نظر داریم.
او عنوان کرد: به طور کلی بعد از کرونا، با مسائل عمده و پیچیدهای مواجه نیستیم و شرایط عادی میشود و همان سازوکارهای قبلی را در رابطه با حضور مبلغان در پیش خواهیم گرفت.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه گفت: البته برای دوران پساکرونایی، قطعا با یک سری مسائل اعتقادی روبرو هستیم که باید بر روی آن کار شود و سوالات و شبهاتی که هم اکنون مطرح است باید مورد ارزیابی قرار بگیرد و به آن پاسخ دهیم.
او افزود: طلاب در فضای مجازی در قم فعال هستند و به انبوهی از شبهات در مورد قم و روحانیت و محافل مذهبی و دینی و اثرگذاری آن ها پاسخ می دهند.
نبوی تصریح کرد: مجله مبلغان متعلق به معاونت نیز تا حدی به این موضوع میپردازد، این مجله ۸۰۰۰ تیراژ دارد و مسائل آن با روحانیت در مدارس امین و روحانیون وزارت دفاع و نیروی انتظامی مشترک است و مباحثی در مورد فضای مجازی در این شماره مطرح شده است.
او بیان کرد: در این مجله، مقالات مختلفی از اساتید مطرح پیرامون فضای مجازی ارائه شده و به شبهات زیادی نیز پاسخ داده شده است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای مهم، نحوه تبلیغ در ماه رمضان با توجه به شیوع کروناست که در این باره فرصتهای مجازی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
او افزود: با توجه به شیوع کروناویروس و تعطیلی اجتماعات مذهبی و دینی، تمهیداتی در جهت فعالیت ۷ هزار مبلغ دینی در فضای مجازی اندیشیده شده است به این صورت که این مبلغان با خانوادههای خود به طور ثابت در استانهای مختلف مستقر هستند و برنامههایی که برای آنها اعلام شده است را دنبال میکنند.
نبوی تصریح کرد: با توجه به تعطیلی مساجد، چگونگی ارتباط با مخاطبین دارای اهمیت زیادی است و در مدارس امین نیز ۴ هزار مبلغ در تلاشند با دانش آموزان در ماه مبارک رمضان ارتباط داشته باشند، در این باره جلساتی برگزار و برنامه ریزیهایی صورت گرفت و دستورالعملها و ابلاغیههایی نیز برای مبلغینی که مستقر هستند ارسال کردهایم.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه با اشاره به برخی از برنامهها در شرایط فعلی اظهار داشت: قرار شد منبرها در فضای مجازی برگزار و هر روز احکام و آموزههای دینی و سخنرانی مکتوب برای مردم پخش شود و سخنرانی به صورت صوتی و تصویری در فضای مجازی تولید شود تا روحانیت در این مدت ارتباط مستمری با مردم داشته باشد.
او گفت: مبلغین همچنین با تمهیداتی، مناجات فردی در مساجد را ترغیب میکنند تا از تجمعات نیز پرهیز شود.
نبوی خاطرنشان کرد: هم اکنون درگیر با بحثهای داخل کرونا هستیم و دستورالعمل به استانها ارسال و گزارش هایی ارائه شد و طلاب و مبلغین نیز حضور گستردهای در بیماستانها و آرامستانها برای تغسیل و دفن اموات و مسائل شرعی و گندزدایی در خیابان ها دارند و به غیر از چند استان، طلاب زیادی به این طرح ورود کرده اند و در سطح گسترده ای فعال هستند.