مدیر آموزش و پرورش کاشمر گفت: به کسانی که بتوانند افرادی را معرفی کنند که به دلیل مشکلات اقتصادی از تحصیل بازماندهاند؛ جایزه نقدی داده خواهد شد.
علی طاهریان در جلسه شورای آموزش و پرورش که امروز 24 آذرماه برگزار شد، عنوان کرد: نهضت سواد آموزی باید بیشتر به سمت آموزش مهارتهای اجتماعی و فرهنگ سازی در سطح جامعه برود، باید کاری کرد که بیسوادان خودشان به دنبال ما بیایند، گاه برخی از اینکه زیاد به درب خانهشان برای یادگیری سواد میرویم، ناراحت میشوند.
وی ادامه داد: امسال یکصدمین سال تاسیس آموزش و پرورش کاشمر جشن گرفته خواهد شد و همزمان نیز برای اولین بار در سطح کشور مرکز اسناد آموزش و پرورش در این شهرستان افتتاح میشود. برای استخراج اسناد ارزشمند آموزش و پرورش کاشمر بیش از 4 ماه کاوش شده است و تجهیزات مورد نیاز برای این مرکز نیز تهیه شده است.
طاهریان بیان کرد: با توجه به اینکه هنرستانهای شهرستان در سالهای اخیر وارد فضای کار عملی شدهاند و برای برخی ادارات و همچنین شهرداری پروژههایی را از جمله ساخت المانهای سطح شهر، فضاسازی و زیباسازی مدارس انجام میدهند، تلاش میکنیم محلی برای فروش دست سازههای دانشآموزان هنرستان و کار و دانش ایجاد شود تا ضمن کسب درآمد از طریق فروش محصولات رقابتی بین هنرستانها ایجاد گردد.
97.79 درصد جمعیت کاشمر باسوادند
در این جلسه رئیس اداره سواد آموزی آموزش و پرورش کاشمر گفت: با توجه به اینکه آمار بیسوادی و کمسوادی در شهرستان کمتر شده به همین دلیل رویکرد سوادآموزی به سمت مراکز یادگیری محلی و آموزش مهارتهای زندگی و فنی و حرفهای پیش رفته است.
کاظم عابدی افزود: در همین راستا طی سال 95 و سال گذشته 5 مرکز یادگیری محلی سواد آموزی در شهرستان شروع به کار کردند که یک مرکز در شهر و 4 مرکز دیگر در روستاها فعال هستند.
وی عنوان کرد: در هرکدام از این مراکز روزانه حداقل 20 نفر از افراد کمسواد و بیسواد در کنار سواد آموزی، مهارتهای زندگی و فنی و حرفهای را فرا میگیرند، برای این مراکز 40 مهارت تعریف شده است.
رئیس اداره سواد آموزی آموزش و پرورش کاشمر گفت: براساس سرشماری سال 95 جمعیت 10 تا 49 سال شهرستان 104 هزار و 413 نفر بوده که از این تعداد 4 هزار و 462 نفر افراد بیسواد و معادل 95.8 درصد جمعیت باسواد بودهاند، در سال 96 براساس پایه آماری جمعیت سال 95 نیز تعداد افراد بیسواد به 3 هزار و 439 نفر کاهش و میزان افراد باسواد شهرستان به 96.71 درصد افزایش یافته و سال گذشته نیز آمار بیسوادی به 2 هزار و 307 نفر کاهش و میزان افراد باسواد نیز به 97.79 درصد افزایش یافته است.
وی مطرح کرد: اکنون 110 نفر آموزش دهنده داریم، علیرغم اینکه از تیرماه 98 ثبتنام در این مراکز آغاز شده و 20 هزار کد ملی برای شناسایی به دست ما رسیده و از همه استعلام گرفته شده ولی طی 4 ماه فقط توانستیم 220 نفر بیسواد را جذب کنیم. در بخش پایین ولایت که 6 روستا داریم تاکنون فقط 15 نفر بیسواد شناسایی شدند.
سرقت از اماکن آموزشی بلااستفاده در روستاها
در این جلسه مسلم ساقی، فرماندار کاشمر گفت: با توجه به اینکه آموزش و پرورش در برخی روستاها املاکی دارد که به دلیل بلااستفاده ماندن وسایل آنها به سرقت برده شده به همین دلیل باید با همکاری بخشداری مرکزی، تصمیماتی اتخاذ و نسبت به واگذاری آنها برای استفاده بهتر اقدام شود.
به گزارش ایسنا؛ در این جلسه با مجوز شورای آموزش و پرورش مقرر شد، در صورت موافقت خیران برخی املاک که توسط آنها به آموزش و پرورش داده شده به دلیل مساحت کمی که برای ایجاد فضای آموزشی دارند و بلااستفاده ماندهاند به فروش برسند و درآمد کسب شده صرف مسائل عمرانی شود.
همچنین با افزایش ده درصدی هزینه کلاسهای فوق برنامه و جبرانی و برگزاری کلاسها در بعدازظهر پنجشنبهها و ثبتنام دانشآموزان بیبضاعت به صورت رایگان در این کلاسها موافقت شد.