۰
دوشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۳

صدور دستور ترخیص برنج‌های متوقف در گمرک

معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به شرکت بازرگانی دولتی ایران، دستور ترخیص برنج‌های وارداتی متوقف در گمرک را صادر کرد. البته طبق این نامه واردکنندگان متعهد می‌شوند این برنج‌ها را پس از فصل برداشت برنج داخلی عرضه کنند.
معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به شرکت بازرگانی دولتی ایران، دستور ترخیص برنج‌های وارداتی متوقف در گمرک را صادر کرد. البته طبق این نامه واردکنندگان متعهد می‌شوند این برنج‌ها را پس از فصل برداشت برنج داخلی عرضه کنند.
به گزارش ايسنا، اخیرا برخی تجار برنج اظهار کرده بودند که ۱۵۰ هزار تن برنج وارداتی آنها به دلیل عدم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و ممنوع شدن واردات، در گمرک مانده و امکان ترخیص پیدا نکرده است.
در واکنش به این موضوع دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج در گفت‌وگویی به ایسنا گفت: تاجرانی که می‌گویند برنج‌هایشان در گمرک مانده است، تا زمانی که کشور به برنج نیاز ندارد، برنج‌هایشان را در یک مکان سالم نگه دارند و وارد کشور نکنند.
ماجرا چه بود
این موضوع واکنش‌هایی را به دنبال داشت به‌گونه‌ای که از یک سو عده‌ای موافق ترخیص این برنج‌ها و برخی مخالف بودند و البته برخی مسوولان دولتی نیز مسوولیت وضعیت پیش آمده را به گردن یکدیگر می‌انداختند.
در یکی از این واکنش‌ها وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد "برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی مجدداً به اطلاع می‌رساند که ثبت سفارش برنج وارداتی تا پایان فصل برداشت ممنوع بوده و برنج وارداتی تا پایان فصل برداشت در شبکه‌های توزیع، عرضه نخواهد شد".
در مقابل برخی مسوولان وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به تغییر و تحولاتی که حدود دو ماه پیش (اوایل مرداد ماه) صورت گرفته و وظایف ثبت سفارش و تنظیم بازاری وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شد، در این مورد (واردات و توقف برنج‌های وارداتی در گمرک) از خود سلب مسوولیت کردند.
چه شد
این موضوعات ادامه داشت تا اینکه امروز اعلام شد عباس قبادی - معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت - روز گذشته (۲۴ شهریور ماه) در نامه‌ای به یزدان سیف - مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران - دستور ترخیص این برنج‌ها از گمرک‌ را داده است.
طبق این نامه البته شروطی برای ترخیص این محصولات از گمرک تعیین شده است. از مهمترین این شروط این است که صاحبان برنج‌های متوقف در گمرک باید این برنج‌ها را پس از فصل برداشت برنج داخلی، عرضه کنند.
همچنین آنها باید برای نگهداری کالا در انبارهای تحت کلید شرکت بازرگانی دولتی، عرضه کالا به نرخ مصوب و با مجوز و تعیین شبکه مجاز دفتر برنامه‌ریزی تامین توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت؛ تعهد محضری بدهند.
متن این نامه به شرح زیر است
"با توجه به فرآیند واردات کالاهای اساسی و ضروری در وزارت جهاد کشاورزی (قبل از مصوبه سران قوا و انتقال آن به این وزارتخانه) مبنی بر انجام واردات و دریافت قبض انبار با هدف صیانت از منابع عرضه رسمی و هم‌زمان انجام ثبت سفارش و متعاقبا مراجعه برای دریافت ارز به آگاهی می‌رساند، مقادیر قابل توجهی از محموله‌های متقاضیان واردات برنج به بنادر کشور رسیده ولی به دلایل مختلفی ترخیص آنها با مشکل مواجه شده است بنابراین برای جلوگیری از ادامه پرداخت هزینه‌های سنگین دموراژ، کاهش بروز آسیب در کیفیت و کمیت محموله‌های رسیده به بنادر (ناشی از گرما و دپوی طولانی محموله‌های وارده) و همچنین حفظ حقوق مکتسبه صاحبان کالا ناشی از دریافت مجوز ورود از وزارت جهاد کشاورزی، (ثبت سفارش) و با توجه به موافقت وزارت جهاد کشاورزی طی نامه شماره ۱۴۳۴/۹۸ مورخ ششم شهریور ۹۸ ضمن دعوت از تمامی صاحبان محموله‌های برنج دارای قبض انبار نسبت به اخذ تعهد به شرح ذیل اقدام و مجوز ترخیص محموله‌ها صادر شود.
الف: محموله‌های برنج وارداتی که تأمین ارز شده است:
۱ - در خصوص محموله‌های دارای ثبت سفارش و تامین ارز شده، شرکت بازرگانی دولتی ایران با تعهد محضری از صاحبان محموله‌های دارای قبض انبار رسمی مبنی بر نگهداری محموله در انبارهای تحت کلید آن شرکت و عرضه کالا به نرخ مصوب، فقط با مجوز و تعیین شبکه مجاز دفتر برنامه‌ریزی تامین توزیع و تنظیم بازار پس از فصل برداشت برنج داخلی، نسبت به انجام مکاتبات لازم با گمرک جمهوری اسلامی ایران برای ترخیص اقدام کند.
۲ - صدور مجوز ترخیص با عنوان گمرک باید با ذکر شماره سفارش ثبت سفارش، نام شرکت، مقدار کالا، قبض انبار، شماره تعهد محضری و تعیین انبار ذکر شده در تعهد محضری به عنوان مقصد تخلیه کالا در اظهار گمرکی صورت گیرد.
ب: محموله‌های برنج وارداتی که ثبت سفارش شده ولی تامین ارز نشده است:
برای آن دسته از محموله‌های برنج وارداتی دارای قبض انبار و ثبت سفارش که تامین ارز نشده‌اند ضمن اخذ تعهد محضری مطابق شرایط ذکر شده در بند الف فوق نسبت به معرفی صاحب محموله با درج شماره ثبت سفارش‌ها، قبض انبار، میزان کالا، شماره تعهد محضری و انبار تحت کلید برای نگهداری کالا پس از ترخیص به دفتر امور خدمات بازرگانی این معاونت برای طی فرآیند تخصیص و تامین ارز اقدام شود".
به این ترتیب به نظر می‌رسد که پرونده برنج‌های وارداتی متوقف در گمرک و حواشی آن باید با این دستور بسته شود.
کد مطلب: 114724
برچسب ها: گمرک
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *