۰
سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۰۴

حضور کم سابقه سران و شخصیت‌های جهان در مراسم بزرگداشت ماندلا

ده‌ها هزار تن از اهالی آفریقای جنوبی و صدها تن از سران، رهبران و مقامات ارشد ده‌ها کشور جهان امروز (سه‌شنبه) در استادیوم ژوهانسبورگ حاضر شدند تا یاد نلسون ماندلا، رئیس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی را گرامی بدارند.
حضور کم سابقه سران و شخصیت‌های جهان در مراسم بزرگداشت ماندلا


امروز سه شنبه مراسم رسمی بزرگداشت نلسون ماندلا، رهبر جنبش ضد آپارتاید و نخستین رئیس جمهوری سیاهپوست آفریقای جنوبی، در ورزشگاه اف‌ان‌بی (ساکرسیتی) شهرک سوتئو، در حومه شهر ژوهانسبورگ، آغاز شد.

باراک اوباما، همراه با جورج بوش، بیل کلینتون و جیمی کارتر، رئیسان جمهوری سابق آمریکا، دیوید کامرون همراه با تونی بلر، گوردون براون و جان میجر، نخست وزیران سابق انگلیس و رئیسان جمهوری افغانستان، فرانسه، چین، کوبا و تعداد دیگری از کشورهای جهان و همچنین دبیرکل سازمان ملل و روسای تعدادی از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی از جمله شرکت‌کنندگان در این مراسم بودند.

بر اساس گزارش‌های رسیده ۹۱ تن از سران و مقامات کشورهای جهان در این مراسم حضور داشتند.

هم‌چنین ۱۱ هزار نیروی امنیتی برقراری امنیت مراسم امروز را بر عهده داشتند.



نزدیک به هشتاد هزار نفر برای ادای احترام به رئیس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی در استادیوم محل برگزاری مراسم حاضر شدند و ده‌ها هزار نفر دیگر هم در خارج از این محل از طریق صفحه‌های بزرگ تلویزیون، شاهد اجرای این مراسم بودند.

به گزارش بی.بی.سی، در سال ۲۰۱۰، نلسون ماندلا در مراسم آغاز دور نهایی مسابقات جام جهانی فوتبال در این استادیوم شرکت کرد که از جمله آخرین مراسم بزرگی بود که رهبر فقید آفریقای جنوبی در آنها حضور یافت.

رئیس جمهوری آمریکا و رئیسان جمهوری پنج کشور دیگر همراه با جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، در جایگاه اصلی اجرای مراسم حضور داشتند و به نمایندگی از سوی کشورهای شرکت کننده، سخنانی را در ستایش از نلسون ماندلا ایراد کردند.



یادبود امروز مراسم رسمی بزرگداشت نلسون ماندلا محسوب می‌شود و دولت آفریقای جنوبی از کشورهای دیگر درخواست کرده به دلیل کمبود امکانات در روستای کونو، محل خاکسپاری ماندلا، خواستار حضور در این محل نشوند.

مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی آغاز شد و حدود چهار ساعت به طول انجامید.

با وجود بارندگی در ژوهانسبورگ، شمار بزرگی از مردم شب گذشته را در نزدیکی استادیوم محل برگزاری مراسم گذراندند تا بتوانند با باز شدن درها، وارد این محل شوند. به مناسبت حضور رهبران کشورهای جهان در این مراسم، پلیس آفریقای جنوبی تمهیدات امنیتی ویژه‌ای در این محل تدارک دیده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در این مراسم، پس از سخنرانی نمایندگان خانواده ماندلا، دبیرکل سازمان ملل و رئیسان جمهوری حاضر در جایگاه ویژه سخنرانی کردند.



به گزارش اسکای نیوز، دبیرکل سازمان ملل در این مراسم با عرض تسلیت مرگ نلسون ماندلا به مردم آفریقا و خانواده وی و جاکوب زوما، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی گفت: آفریقا پدر و قهرمان خود را از دست داد.

بان‌کی‌مون افزود: مرگ ماندلا قلب ما را جریحه‌دار کرد. ماندلا نماد و سمبل صلح بود و من مرگ وی را از طرف سازمان ملل به خانواده او تسلیت می‌گویم. ماندلا برای مردم آفریقا یک رهبر و پیشوا بود. او معلم ما بود که با مثال به ما درس داد. او برای آزادی، برابری، عدالت و تبعیض جنگید و روحیه‌اش ستودنی است. او همواره حامل پیام صلح بود و ما در اینجا جمع‌ شده‌ایم تا با آرمان‌های او همراه شویم. سازمان ملل در کنار مردم آفریقا و روحیه آزادی‌خواهی ماندلا ایستاده است تا با آپارتاید مبارزه کند. بلند‌آوازه می‌گوییم که با آپارتاید و بی‌عدالتی می‌جنگیم و روحیه او را زنده نگه می‌داریم.



هم‌چنین باراک اوباما نیز در سخنرانی خود در مراسم یادبود ماندلا پس از تسلیت به خانواده وی و ملت و جامعه جهانی گفت: دنیا به دلیل تلاش‌های رهبر ضدآپارتاید همواره ممنون خواهد بود. ‌آرزوهایی که در زندگی ماندلا بود آزادی و دموکراسی بود که به میراث وی تبدیل شد.



وی افزود: روح آزادی خواهانه شما (ماندلا) همواره در تاریخ خواهد ماند اما چیزی در درون ما وجود خواهد داشت که همواره ما را به یاد دل نگرانی‌های او خواهد انداخت. ماندلا مرد بزرگ قرن ۲۱ است و همانند گاندی جنبشی به راه انداخت که تا هم‌اکنون نیز اثرات آن پا برجاست. او برای مبارزه با تبعیض نژادی کشور خود را که در آستانه فروپاشی بود متحد ساخت و به مسیر دموکراسی و اجرای قانون آورد. نلسون ماندلا یک نماد است. او مقاوم بود. او تردیدها و آرزوهای خود را با مردم کشورش و ما با شریک شد. ما درس‌های بسیاری از وی ‌آموختیم و هم‌اکنون نیز در حال آموختن هستیم. او شکست‌های بسیاری در زندگی‌اش داشت اما مقاومت کرد و به ما قدرت عمل و قدرت فکر را نشان داد. عملکردهای او شرافت انسانی را به ارمغان آورد و موجب شد راهی در مبارزه با تبعیض باز شده و انسان‌ها در کنار یکدیگر و در هماهنگی زندگی کنند. او به ما یاد داد که از طریق قدرت همکاری نه تنها می‌توانیم با افراد موافق خود، بلکه با مخالفان خود نیز کار کنیم. او برای دانستن و دانش عطش داشت. او عملگرا بود و مبارزه با رژیم آپارتاید را در صدر آرزوهای خود قرار داد. او نه تنها رهبر یک جنبش بود بلکه رهبر تحولاتی شد که منجر به تاسیس قانون اساسی نوین گردید. یگانگی در بشریت شعار او بود.

به گزارش اسکای نیوز، رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه به ذکر مثال‌هایی از اقدامات نلسون ماندلا درخصوص وضعیت اجتماعی شهروندان پرداخت و عنوان کرد که این اقدامات از دانش ماندلا نشات گرفته بود.

اوباما گفت: ماندلا نه تنها قوانین را تغییر داد بلکه قلب‌ها را نیز تغییر داد. ما باید تفکر کنیم که چه میزان از درس‌های او را در زندگی به کار گرفته‌ایم. من به عنوان یک انسان و رئیس‌جمهور این سوال را از خود می‌پرسم. او جان‌فشانی‌های بسیاری انجام داد تا به نور و روشنایی برسد. من و همسرم میشل، از تلاش‌های او ذی‌نفع هستیم.

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت: شرایط انسان‌ها در سراسر جهان به ما نشان می‌دهد که هنوز انسان‌ها برای بیان و تبلیغ آزادانه ادیان خود و بیان تفکرات سیاسی با مشکل مواجه هستند؛ تا زمانی که این مسائل حل نشده باقی بماند باید در خصوص ‌آزادی و تبعیض حرف زد و عملکردها را به چالش کشید. ماندلا کسی بود که تبعیض علیه مردم کشورش را نپذیرفت. باید باور کنیم که صداهای مخالف را بشنویم. باید بیاندیشیم که چطور می‌شود کیفیت عدالت را افزایش داد، جنگ‌های فرقه‌ای را متوقف کرد و در راستای صلح گام برداشت. ماندلا به ما یاد داد که تا به اهدافمان نرسیده‌ایم تلاش کنیم. او به ما نشان داد که می‌توان نه با جنگ بلکه با صلح و فرصت، تغییر ایجاد کرد.

در آخر جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی نیز سپاس و قدرانی خود را از رهبرانی که در مراسم حاضر شدند و همچنین پیام‌های ارسالی از سوی نهادها و شخصیت‌های بین‌المللی اعلام کرد.



به گفته منابع دیپلماتیک، حضور گسترده شمار قابل توجهی از رهبران کشورهای جهان در مراسم بزرگداشت ماندلا نشانه اهمیت ویژه آفریقای جنوبی در صحنه بین‌المللی است که یکی از نتایج رهبری نلسون ماندلا در مرحله‌ای حساس از تاریخ این کشور محسوب می‌شود.

بونو و چارلیز ترون، بازیگر اهل آفریقای جنوبی در مراسم ماندلا

به گزارش شبکه خبری صدای روسیه، از جمله دیگر شخصیت‌های حاضر در مراسم امروز "دیلما روسف"، رئیس‌جمهور برزیل، "محمود عباس"، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، "کوفی عنان"، دبیرکل سابق سازمان ملل، "اخضر الابراهیمی"، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه، "ماری رابینسون"، اولین رئیس جمهور ایرلند و کمیسیونر ارشد سازمان ملل در حقوق بشر، "مارتی آهتیساری"، رئیس جمهوری سابق فنلاند، "یواخیم گائوک" رییس جمهور آلمان، "خوزه مانوئل باروسو" رییس کمیسیون اتحادیه اروپا، "ویلم الکساندر" پادشاه هلند و "شاهزاده فیلیپ" ولیعهد اسپانیا بودند.

از جمله افراد مشهور دیگری که در این مراسم شرکت داشتند، می‌توان به "اوپرا وینفری"، مجری معروف برنامه‌های تلویزیونی آمریکا، "بونو"، خواننده و فعال ایرلندی، "ریچارد برانسون" یکی از سرمایه‌گذاران انگلیس، "پیتر گابریل"، موسیقی دان انگلیسی و شاهزاده چارلز به نمایندگی از ملکه الیزابت دوم انگلیس اشاره کرد.

از جمله غائبان این مراسم بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دالایی لاما، رهبر معنوی تبت‌ خواهند بود.

هم‌چنین بیش از ۲۵۰۰ خبرنگار از سراسر جهان این مراسم را پوشش می‌دهند.

مراسم خاکسپاری ماندلا ۱۵ دسامبر برگزار می‌شود اما پیش از خاکسپاری، جسد ماندلا به مدت سه روز از روز چهارشنبه در آمفی‌تئاتر شهر پرتوریا قرار می‌گیرد.
منبع: ایسنا
کد مطلب: 36084
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *