گروه سیاسی- فهیمه جهازیان: همزمان با روز ملی فناوری فضایی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران با حضور در سازمان فضایی و همچنین بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بازدید کرد.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ،وی صبح روز یکشنبه در اولین دیدار خود از از نمایشگاهی که به منظور ارائه آخرین دستاوردهای دفاعی و فضایی وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شده بود، بازدید کرد.
بخشی از دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه عبارت بودند از؛ سامانه سلاح پدافند هوایی برد بلند شهید آرمان با برد ردگیری 180 کیلومتر، برد درگیری 120 کیلومتر به عنوان سامانه کاملاً تاکتیکی و خودکششی، سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت جامد ال 360 با برد 180 کیلومتر و دقت نقطهزنی، قابلیت شلیک همزمان شش موشک به عنوان سامانه تاکتیکی متحرک، سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت جامد شهید قاسم با برد 140 کیلومتر، دارای دقت نقطهزنی و مقاوم در برابر جنگ الکترونیک، سامانه سلاح موشک کروز شهید ابومهدی با برد 1000 کیلومتر، وزن سرجنگی 270 کیلوگرم، قابلیت شلیک از انواع لانچرهای زمینی و دریایی قابلیت عبور از نقاط میانی، سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع خرمشهر 4 حداکثر با حداکثر برد 2000 کیلومتر، وزن سرجنگی 1500 کیلوگرم و در نسخه جدید با سرجنگی 2000 کیلوگرمی، دارای انواع سرجنگی با ماموریتهای مختلف، دارای سنگینترین سرجنگی در بین موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی ایران، سرعت در لحظه برخورد 8 ماخ و با دقت نقطهزنی، سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع جهاد با برد 1000 کیلومتر، وزن سرجنگی 650 کیلوگرم و دارای دقت نقطهزنی، سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع عماد با برد 1700 کیلومتر، وزن سرجنگی 800 کیلوگرم و دقت نقطهزنی، سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه شهید مجید با برد کشف 15 کیلومتر، برد درگیری 8 کیلومتر دارای قابلیت شلیککن و فراموشکن و قابلیت مقابله با پهپاد، بالگرد و اهداف ارتفاع پایین، سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه دزفول با برد کشف 27 کیلومتر، برد درگیری 12 کیلومتر، سامانه عمود پرتاب ضد کروز، پهپاد و اهداف پروازی با ارتفاع و برد پست، قابلیت شلیک دو موشک همزمان بر علیه دو هدف مختلف، سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه زوبین با حداکثر برد 25 کیلومتر، قابلیت شلیک هشت موشک به صورت عمود پرتاب، دارای رادار آرایه فاز و قابلیت درگیری در 360 درجه و سامانه سلاح پدافند هوایی برد بلند 15 خرداد، با برد کشف 200 کیلومتر، برد درگیری 120 کیلومتر و ارتفاع کشف و درگیری 27 کیلومتر
رونمایی از سه ماهواره جدید
وی سپس همزمان با روز ملی فناوری فضایی از سه ماهواره جدید ناوک 1، پارس 2 و نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس 1 رونمایی کرد. ویژگی ماهواره ناوک: ماهواره ناوک، ماهوارهای مخابراتی است که به کمک پلتفرم ماهوارههای کلاس 20 تا 50 کیلوگرم پژوهشگاه فضایی توسعه یافته است.هدف اصلی ماهواره ناوک آزمون عملکرد صحیح پرتابگر سیمرغ بهینه است که در آینده نزدیک پرتاب خواهد شد. پرتابگر سیمرغ بهینه، ماهواره ناوک را به مدار بیضوی کشیده تزریق خواهد کرد.
این ماهواره وزنی حدوداً 34 کیلوگرم و ابعاد 40 در 40 در 60 سانتیمتر دارد. ماهواره ناوک دارای محموله دوزیمتری برای اندازهگیری میزان تشعشعاتA فضایی است. ارتباط مخابراتی این ماهواره با ایستگاههای زمینی در باند فرکانسی S برقرار خواهد شد. ماهواره ناوک دارای سنسور مگنتومتر برای سنجش میدان مغناطیسی زمین و عملگرهای تورکر برای کنترل جهتگیری ماهواره در فضا است.
ویژگی نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس 1: نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس 1، یک ماهواره سنجشی تصویربرداری است که با استفاده از پلتفرم کلاس بین 100 تا 150 کیلوگرم ماهوارههای سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران توسعه یافته است. نمونه اول این ماهواره در سال گذشته با موفقیت با پرتابگر سایوز پرتاب شد و مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این پرتاب در بهبود نمونه دوم ماهواره پارس 1 مورد استفاده قرار گرفت و اصلاحات لازم در نمونه دوم ماهواره نسبت به نمونه اول پارس 1 انجام شده است.
نمونه دوم ماهواره پارس 1 به ارتفاع حدود 500 کیلومتری و در مدار نزدیک به زمین پرتاب خواهد شد. وزن این ماهواره کمتر از 150 کیلوگرم است و دارای سه محموله تصویربرداری Multispectral (MS) ،Short-wave infrared (SWIR)،Thermal infrared (TIR) است که هر کدام از آنها دارای طیفهای نوری و حرارتی مختلف و به ترتیب با دقت 15 متر، 150 متر و 300 متر تصویربرداری میکنند. تصاویر اخذ شده از طریق باند ایکس مخابراتی به زمین ارسال میشود.
این ماهواره دارای سیستم تعیین موقعیت و کنترل وضعیت سهمحوره با دقت بهتر از نیم درجه است. انرژی این ماهواره از طریق سلولهای خورشیدی گالیم آرسناید تأمین میشود که بر روی پانلهای بازشونده قرار دارند. ذخیره انرژی در باتری انجام و از طریق مبدلهای مختلف در بین اجزای ماهواره توزیع میشود.این ماهواره از طریق سیستم پیشران گاز سرد امکان اصلاح مداری و تصحیح نقطه تزریق را دارد. این ماهواره همچنین دارای یک محموله ثانویه بهنام دوزیمتر است که وظیفه اندازهگیری میزان یون تجمعی تشعشات را بر عهده دارد. سازه ماهواره به شکل مکعبی و از صفحات لانهزنبوری ساخته شده که حداکثر مقاومت در برابر ارتعاشات لحظه پرتاب را دارا است. جهت افزایش قابلیت اطمینان ماهواره، بیشتر بخشهای ماهواره دارای قطعات جایگزین بوده و در برابر رخداد خطا مقاوم است. ویژگیهای ماهواره پارس 2: ماهواره پارس 2 با وزن 150 کیلوگرم، مجهز به دو محموله تصویربرداری با دو نوع سنجنده متفاوت خطی با قدرت تفکیک 3 متر رنگی و سنجنده دوبعدی با قدرت تفکیک 4 متر تکرنگ و 8 متر چندطیفی است که با ترکیب تصاویر به دست آمده از محمولهها و تکنیکهای نرمافزاری به قدرت تفکیک بهتر از 2.5 متر خواهد رسید.
بازدید از نمایشگاه دستاوردهای وزارت ارتباطات
وی سپس در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی فناوری فضایی از نمایشگاه آخرین پروژهها و دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه صنعت فضایی بازدید کرد.در این نمایشگاه دستاوردهای از جمله طراحی و ساخت محمولههای مخابراتی ماهواره، ایستگاههای زمینی و سامانههای کاربرد دادههای ماهوارهای به نمایش گذاشته شده بود که مورد بازدید رئیسجمهور قرار گرفت.
تلاشهای دشمن برای شکست ایران به نتیجه نرسیده است
پزشکیان صبح یکشنبه پس از بازدید نمایشگاه دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با بیان اینکه توانمندیهای دفاعی کشور به سطحی رسیده که دشمنان دیگر حتی طمع حمله به ایران را هم به سر خود راه نمیدهند، افزود: آنچه اینجا به عنوان توانمندیهای کشور به نمایش گذاشته شده، ارتقای توان دفاعی کشور است و نه تهاجم؛ ما تلاش میکنیم و خواهیم کرد که با وجود جوانان خلاق و دانشمند کشور، توان دفاعی خود را هر روز توسعه دهیم و این مسیر ادامه خواهد داشت؛ آنچه اینجا به عنوان گوشهای از توان دفاعی کشور گرد آورده شده نه به نیت تجاوز به کشوری دیگر، بلکه با این نگاه ساخته شده و توسعه یافته که هیچ کشوری جرأت تجاوز به ایران را به خود راه ندهد.
پزشکیان ضمن قدردانی از همه کسانی که برای خلق چنین افتخاراتی تلاش کردهاند، به دستاوردهای فضایی به نمایش گذاشته در این نمایشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: امروز به لطف تلاشهای دانشمندان جوان کشور، ایران در ردیف کشورهایی قرار گرفته که قادر است در فضای خارج از جو نیز پرتابهای تحقیقاتی و اکتشافی انجام دهد و این قدرت و توان علمی کشور را به رخ میکشد.رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: این دستاوردها و توانمندیها نشان میدهد که تلاشهای دشمن برای اینکه ایران نتواند روی پای خود بایستد به نتیجه نرسیده و حتی زمینهای شد برای دست یافتن به توانمندیهایی که اگر در شرایط عادی قرار بود حرکت کنیم، شاید به آنها دست نمییافتیم، اما امروز با افتخار توانستهایم به این دستاوردها دست یابیم.
پزشکیان اظهار داشت: ما تا رسیدن به قله باید به حرکت در این مسیر ادامه دهیم و نباید در این راه خسته شویم. باید از دانشمندان و تلاشگران عزیز کشور حمایت کنیم و زمینه را برای تقویت فعالیتهای آنها فراهم کنیم تا با همت و تلاش آنان به هر آنچه که در کشور نیاز داریم، دست یابیم و موفقیتهای نظامی کشور به سایر زمینههای اجتماعی، فرهنگی و هنری نیز گسترش یابد.
علم دانشمندانی که توانمندی دفاعی کشور را ارتقا دادند، از خون شهدا هم ارزشمندتر است
در ادامه این مرسام مسعود پزشکیان با اشاره به آیاتی از قرآن درباره گفتگوی ملائک و خداوند درباره خلقت انسان، افزود: آنچه انسان را خلیفهالله و مسجود ملائک کرد، نه تسبیح و عبادت، بلکه دانایی و علم بود. علم و دانایی ارزش، سلطان و قدرتی است که انسان را به جایی میرساند که ملائک هم امکان رسیدن به آن را ندارند و اینجاست که خداوند میگوید که مداد علما از خون شهدا ارزشمندتر است، چرا که کاری که دانشمندان ما در عرصه هوافضا و توان دفاعی موشکی کشور کردند، توانست تجاوز دشمن به خانه و زندگی مردم بیدفاع کشورمان را متوقف کند.
پزشکیان همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بیدفاع و بیگناه در برابر دیدگان مدعیان حقوق بشر و دمکراسی، تصریح کرد: این فجایع هم به مدد دستیابی عدهای به پیشرفتهای علمی صورت گرفت، اما مگر برای این است که انسانهای بیگناه را زیر خروارها خاک زنده به گور کنیم. اگر اینچنین است تفاوت شما با کسانی که ناآگاهانه فرزندان خود را زنده به گور میکردند چیست!؟
پزشکیان با اشاره به اینکه در روزگاری نه چندان دور نیز همه دنیا پشت سر عراق جمع شدند تا انقلاب اسلامی ما را ساقط کنند، خاطرنشان کرد: دشمن ما نیز از هیچ جنایتی ابا نداشت، اما کسانی از ما نیز با اتکا به دانش، کشور را به توانمندیهایی رساندند که توانستیم با اقدام متقابل تجاوزات دشمن علیه مردم بیدفاع و بیگناه را متوقف کنیم. اما ما نشان دادیم که علم را نه برای تجاوز، بلکه برای دفاع و عزت مردم و سربلندی کشورمان میخواهیم. پزشکیان با بیان اینکه به جوانان نخبه و دانشمند کشورمان افتخار میکنم، افزود: با تمام وجود معتقدم فقط کسانی میتوانند به ما کمک کنند از بحرانها عبور کنیم که علم، توانایی و انگیزه دارند. کسانی که علاوه بر علم و دانش، از باور و اعتقاد برخوردار بوده و به این مملکت و آب و خاک و تاریخش تعصب و عِرق دارند، میتوانند در برابر سختیها مقاومت کنند و کشور را به عزت و سربلندی برسانند و باید قدر آنها را بدانیم.