۰
دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۰
تفاوت جو بايدن و سعيد جليلی

انصرافی که داغ اصولگرايان را تازه کرد

انتخابات رياست جمهوري به اتمام رسيد، نتايج مشخص شد و رئيس جمهور منتخب در حال چيدمان کابينه خود است تا وارد چالش جديدي به نام مواجهه با مجلس شوراي اسلامي شود اما هنوز اصولگرايان در کنار رصد فعاليت‌هاي مسعود پزشکيان و تيم همراهش در حال جدل پيرامون چرايي عدم انصراف سعيد جليلي از انتخابات به نفع محمدباقر قاليباف هستند.
انصرافی که داغ اصولگرايان را تازه کرد
گروه سياسي: انتخابات رياست جمهوري به اتمام رسيد، نتايج مشخص شد و رئيس جمهور منتخب در حال چيدمان کابينه خود است تا وارد چالش جديدي به نام مواجهه با مجلس شوراي اسلامي شود اما هنوز اصولگرايان در کنار رصد فعاليت‌هاي مسعود پزشکيان و تيم همراهش در حال جدل پيرامون چرايي عدم انصراف سعيد جليلي از انتخابات به نفع محمدباقر قاليباف هستند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،به نظر مي‌رسد انصراف جو بايدن از ادامه رقابت‌هاي انتخاباتي آمريکا نيز به نوعي داغ اصولگرايان را تازه کرد. اين انصراف باعث شده بسياري از اين طيف در شبکه‌هاي اجتماعي مجددا به سعيد جليلي و طرفداران اش کنايه بزنند و علت شکست جبهه به اصطلاح انقلاب را وي بدانند.
ماجرا از اين قرار است که در زمان اوج گيري رقابت‌هاي انتخاباتي و در شرايطي که هنوز هيچ يک از نامزدهاي اصولگرا چه اصلي‌ها و چه پوششي‌ها انصراف نداده بودند، نظرسنجي‌ها نشان مي‌داد که آراي محمد باقر قاليباف با توجه به حواشي رخ داده براي وي علي الخصوص نوع حضور و ادبيات دخترش در تلويزيون در حال ريزش است و در مقابل آراي مسعود پزشکيان و با نسبتي کمتر آراي سعيد جليلي افزايشي است. بعد از آنکه سوپر پوششي‌ها يعني عليرضا زاکاني و قاضي زاده‌هاشمي از ادامه رقابت انصراف دادند اصولگرايان وارد يک چالش مهم شدند و آن اين بود که در برابر مسعود پزشکيان کدام کانديدا بايد قرار بگيرد؛ سعيد جليلي يا محمدباقر قاليباف؟
در اين راستا جلسات علني و مخفيانه بسياري برگزار شد و حتي شنيده شد برخي چهره‌هاي عاليرتبه نظامي و حکومتي نيز وارد ميدان شدند تا در اين خصوص تصميمي صحيح اتخاذ شود.
تحليل‌هاي سياسي و آماري نشان مي‌داد اگر محمدباقر قاليباف کناره گيري کند آراي وي به سمت سعيد جليلي شيفت نمي‌شود ولي اگر سعيد جليلي انصراف دهد اين اتفاق خواهد افتاد و به احتمال فراوان محمدباقر قاليباف مي‌تواند در همان دور نخست کار را تمام کند. برهمين اساس هم فشارها بر سعيد جليلي افزايش يافت اما وي به استناد به اينکه در نظرسنجي‌ها نسبت به محمد باقر قاليباف پيشتاز است حاضر نشد کناره گيري کند و خود را پيروز انتخابات مي‌دانست. حتي رايزني‌هاي همان چهره‌هاي عالي نظامي و حکومتي نيز راهگشا نبود و درنهايت سعيد جليلي و محمدباقر قاليباف همزمان وارد انتخابات شدند.
اما در آمريکا ماجرا متفاوت بود. حضور به شدت ضعيف جو بايدن در نخستين مناظره با ترامپ (کانديداي جمهوري خواهان) در کنار ناتواني‌هاي ذهني – جسمي  او  که در 4 سال اخير بارها در مقابل دوربين رسانه‌ها و مشاهده حاضران و تماشاگران عيان شد از يک سو و از سوي ديگر، پيش بيني‌ها از شکست قطعي بايدن در برابر ترامپ در انتخابات بعدي، شماري از اعضاي مهم حزب دموکرات امريکا را واداشت تا جو بايدن را به کناره گيري از کانديداتوري دعوت کنند.
جو بايدن نيز که در ابتدا سرسختانه مقاومت مي‌کرد اما درنهايت تسليم شد و کنار رفت تا جايگزين بهتري بيابند و به ميدان مبارزه با ترامپ بفرستند. حالا براي حزب دموکرات، شانس تازه اي براي پيروزي بر ترامپ به وجود آمده گرچه هنوز به طور قطعي نتيجه انتخابات آبان مشخص نيست.
البته بايستي اذعان کرد کناره گيري بايدن مي‌تواند براي بسياري يک درس سياسي باشد و آن اينکه منافع کشور/سازمان/حزب بالاتر از منافع فردي است.اما اين نکته طلايي اکنون براي اصولگرايان نمود بيشتري دارد زيرا سعيد جليلي با علم به اينکه با چنين ترکيبي شکست قطعي است حاضر نشد به نفع کانديداي ديگر اين جريان کناره گيري کند. منافع و نگاه شخص جو بايدن با منافع و نگاه حزب دموکرات در تعارض قرار گرفت. جو بايدن نفع خود را در ادامه کانديداتوري مي‌ديد و داراي نگاه نادرست «امکان پيروزي» در برابر ترامپ بود. تا چند روز قبل از اين اصرار داشت او بهترين گزينه براي شکست ترامپ است. درحاليکه حزب به اين نتيجه رسيد که بايدن نمي‌تواند به پيروزي برسد و شکست، نتيجه قطعي کانديداتوري‌اش است. در اين شرايط انتخاب ساده است: منافع حزب در اولويت قرار مي‌گيرد و جو بايدن «مجبور» به کناره‌گيري مي‌شود. اما اين موضوع ساده و بديهي را سعيد جليلي و طرفداران اش حاضر نشدند درک کنند و اين روزها آماج کنايه‌ها و حملات سياسي خودي‌ها هستند.
کد مطلب: 220036
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *