۳
۱
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۹
گزارش "مردم سالاری آنلاین" از جدال توئیتری ایران و چین بر سر کرونا

سفیر چین، کاربران ایرانی را بلاک کرد!

جنگ توئیتری مقامات ایران و چین پس از سخنان سخنگوی وزارت بهداشت ایران که انگشت اتهام را به سمت چین نشانه گرفته بود بالا گرفت. اما پس از دلجویی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از چینی ها و هجوم کاربران ایرانی به صفحه توئیتر سفیر چین، سفیر چین، تعدادی از کاربران ایران را بلاک کرد تا نشان دهد طاقت انتقاد ندارد!
سفیر چین، کاربران ایرانی را بلاک کرد!
جنگ توئیتری مقامات ایران و چین پس از سخنان سخنگوی وزارت بهداشت ایران که انگشت اتهام را به سمت چین نشانه گرفته بود بالا گرفت. اما پس از دلجویی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از چینی ها و هجوم کاربران ایرانی به صفحه توئیتر سفیر چین، سفیر چین، تعدادی از کاربران ایران را بلاک کرد تا نشان دهد طاقت انتقاد ندارد! اما چرا همه، در حال متهم کردن چینی ها هستند؟ آیا چین واقعیت را پنهان کرده بود؟
به گزارش «مردم سالاری آنلاین» تنها اطلاعات موجود از کرونا ویروس جدید در دست چینی‌هاست. همان جایی که اولین بار این ویروس منحوس پیدا شد. همه اطلاعاتی که به جهان مخابره شده نیز از طرف چینی‌ها بوده؛ آنها از همان ابتدا گفته بودند این ویروس قدرت چندانی ندارد و تنها 2 درصد کشنده است. از آنفلانزا ضعیف‌تر است و اگر بهداشت را رعایت کنیم خطری ما را تهدید نخواهد کرد. اما حالا با گذشت بیش از 40 روز درگیری مستمر با این بیماری سخنگوی وزارت بهداشت ایران می‌گوید «چین شوخی تلخی با دنیا کرده است.» به گفته جهانپور بسیاری در همه جهان فکر کردند این بیماری مثل آنفلوآنزا است و مرگ و میر کمتری دارد. همه این موارد مبتنی بر گزارش‌هایی بود که از چین ارائه می‌شد، اما حالا به نظر می‌رسد چین شوخی تلخی در این زمینه با همه دنیا انجام داد. گویا حالا بعد از بیش از 40 روز و همه گیر شدن این ویروس مرگبار مقامات وزارت بهداشت به این نتیجه رسیده‌اند که اگر در چین گفته می‌شود دوماهه یک اپیدمی مهار شده، باید بیشتر درباره آن فکر کرد. او همچنین در صفحه توئیتر خود نوشت که محافل آکادمیک دنیا بر اساس اطلاعات محققین چینی حداقل آنفلوآنزای تیپ A را از ویروس نوپدید کرونا وخیم‌تر قلمداد کردند ولی یافته‌های بعدی خلاف این را نشان داد.
چیزی از انتقاد جهانپور از اطلاعات منتشر شده توسط چین نگذشته بود که اظهار نظر سخنگوی وزارت بهداشت ایران در انتقاد از آمار و اطلاعات چینی‌ها درباره کرونا با واکنش سفیر چین در تهران مواجه شد. او به سخنگوی وزارت بهداشت ایران توصیه کرده بود که به دقت اخبار مربوط به نشست‌های خبری روزانه وزارت بهداشت چین را بخواند و به حقایق و تلاش‌های چین احترام بگذارد.
چیزی نگذشت که «عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در توئیتی از کمک‌های چین به ایران تقدیر کرد و نوشت: «شجاعت، تعهد و حرفه‌ای گری چین در مهار کرونا شایسته تقدیر است.» گویا وزارت خارجه قصد داشت با این توئیت از سفیر چین دلجویی کند، که البته موفق هم بود. سفیر چین از این دلجویی استقبال کرد و اینبار در صفحه توئیتر خود نوشت: «شایعات نمی‌توانند دوستی ما را از بین ببرند.» اما در حالی که عده‌ای از کاربران از چین حمایت می‌کردند و خواستار برکناری جهانپور بودند، عده‌دیگری نیز به رفتار سفیر چین اعتراض داشتند. دوشنبه شب بود که تعداد زیادی از این کاربران معترض توئیت کردند که سفیر چین آنها را بلاک کرده است. از جمله افراد شناخته‌شده‌ای که توسط سفیر چین بلاک شده‌اند، مهناز افشار و هیچکس(رپر معروف) هستند. پس از این دست رفتارهای سفیر چین، حالا نهضتی در میان ایرانی‌ها راه افتاده که خواستار ریپورتِ سفیر چین شده‌اند!برخی فعالان سیاسی در ایران هم به چینی ها معترض شده اند تا ماجرای بی اعتمادی به آمار و ارقام چینی ها، گسترده تر شود. هرچند این بی اعتمادی مختص ایرانی ها نیست.
چندی پیش وزیر امور خارجه آمریکا نیز دولت چین را متهم کرده بود درباره شیوع کرونا اطلاعات اشتباه داده و این اطلاعات باعث شده دولت آمریکا با بسیاری از چالش‌ها مواجه شود.
اما «هوا چان یینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین،  اعلام کرده بود که در مورد امنیت بهداشت عمومی در سطح بین‌المللی ما باید به سازمان بهداشت جهانی و متخصصان اپیدمولوژی و کنترل بیماری گوش فرا دهیم تا چند سیاستمداری که دروغ عادت طبیعی آنهاست. این مقام چینی، هم متقابلا آمریکا را متهم کرده و گفته بود که شاید سیاستمداران این کشور به دلیل شرایط سختی که با آن مواجهند چنین اظهار نظرهای می‌کنند.
واقعیت اما این است که سوالات و ابهامات تنها مخصوص آمریکا نیست، بلکه رشد کووید 19 در جهان و افزایش مرگ و میر ناشی از آن همه دنیا را به اطلاعات و آمار موجود مشکوک کرده است. حالا قربانیان کرونا در کشورهایی که بعد از چین گرفتار این ویروس چینی شده‌اند هر روز روبه افزایش و درحال پیشی گرفتن از آمار منتشر شده توسط چین است.
«مینو محرز» عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ کشور نیز گفته است از چین انتظار نمی‌رود آمار و اطلاعات دقیقی ارائه بدهد. در حال حاضر هم نتایج بسیاری از مقالاتشان را پس می‌گیرند. آمار و مطالعات آن‌ها خیلی درست نبوده است. به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی رفتار ویروس پس از آنکه در همه جای دنیا شایع شد، نشان داد مانند آنچه چین گزارش می‌داده، نیست. دو احتمال وجود دارد؛ یا ویروس جهش پیدا کرده و قوی‌تر شده است، یا آن‌ها در ارائه اطلاعات کم‌کاری کرده‌اند.
محرز معتقد است از لحاظ علمی آنچه بنده می‌دانم این است که آمار و گزارشهای آن‌ها، خیلی درست نبوده است. البته نمی‌توانیم بگوییم که خسارات ما بدلیل اظهارات چین بوده است، بالاخره نوع بیماری در کل دنیا پیچیده است، اما بیماری ثابت کرده‌ است که میزان کشندگی و قدرت سرایتش به طور وحشتناکی بالاتر از گفته‌های چین است. باید ببینیم چه کسی اطلاعات درستی می‌دهد؛ معلوم نیست که مساحت شیوع تنها ووهان بوده باشد. ما نمی‌دانیم که بیماری در چین مهار شده است یا خیر؟ ‌ با سابقه‌ای که از مطالعات علمی آن‌ها داریم، می‌دانیم که به آمار‌هایشان هم نمی‌شود اتکا کرد. به هر حال آمار را خود چین می‌دهد، کس دیگری نیست که برود در چین و مشاهدات را گزارش کند. بیماری وسعت وحشتناک‌تری از گزارشات چین دارد.
پیشتر یک انتشاراتی تجاری پیشرو در چین نیز مدعی شده بود که آماری که مقام‌های چینی ارائه می‌دهند کمتر از آمار واقعی است، هزاران نفر بر اثر این بیماری جان باخته‌اند، اما مراسم خاکسپاری در این شهر ۱۱ میلیونی از ۲۵ ژانویه متوقف شده است.
او مدعی بود که موسسه تدفین شهر هانکو تنها در یک روز ۵ هزار خاکستردان اجساد تحویل گرفته است. فقط همین مورد دو برابر رقم رسمی قربانیان است. گزارش‌های دیگری هم منتشر شده است که می‌گوید هر یک از ۷ موسسه تدفین در کلان‌شهر ووهان هر روز حدود سه هزار و ۵۰۰ خاکستردان قربانیان را به خانواده‌ها تحویل می‌دادند.
گفته می‌شود که موسسات کفن و دفن شهر ووهان ۸۴ کوره دارند و سوزاندن هر جسد تقریبا یک ساعت طول می‌کشد، این محاسبات نشان میدهد که آنها در هر 24 ساعت میتوانند هزار و 560 جسد را بسوزانند و به خانواده‌ها تحویل دهند. پس تعداد اجسادی که در این مدت سوزانده خواهد شد عددی حدود ۴۶ هزار و ۸۰۰ نفر است.
ساکنان استان ووهان فکر میکنند که پیش از قرنطینه و در مدت زمانی که شهر قرنطینه بوده است کرونا جان  بیش از ۴۰ هزار نفر را گرفته.
در خبرها و گزارشهای منتشر شده آمده است که یک منبع نزدیک به دولت محلی در ووهان اعلام کرده است که  موسسات تدفین دو بار در روز آمارهای خود را به دولت تحویل می‌دهند که در شهر ووهان فقط طی یک ماه ۲۸ هزار جسد سوزانده شده است. این عدد با تخمین‌هایی که مردم در شبکه‌های اجتماعی در مورد تعداد اجساد در طول دو ماه و نیم میزنند فاصله چندانی ندارد. چین تاکنون مرگ ۳۳۳۱ نفر را در اثر ابتلا به ویروس کرونا تایید کرده است.
گزارش: مانیا شوبیری
 
کد مطلب: 126889
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


علي
Iran, Islamic Republic of
اينكه مي گوييد اين روزها همه دارند از چين انتقاد مي كنند حرف درستي نيست؛
اولا، در دنيا بغير از آمريكا (آنهم ترامپ و تيمش) هيچكدام از دولت ها از جمله اروپائي ها از چين انتقاد نكرده اند. حتي كشورهاي زيادي از جمله ايتاليا قدرت سوم اقتصادي اتحاديه اروپا بيش از متحدين خود از چين و سياست هاي حمايتي آن قدرداني كرده است. امروزه جهان در مقابل آمريكاي فشل و از هم گسيخته، تنها با حمايت هاي چين است كه با كرونا مبارزه مي كند.
ثانيا، در داخل ايران، سخنگوي وزارت بهداشت در يك زمان نامرتبط و يك مكان نامرتبط تر يك ادعائي را در رابطه با چين (حوزه روابط خارجي) مطرح كرد كه نه به علم پزشكي مربوط بود، نه مشكلي از مشكلات پيش پاي ايران را حل كرد (بالعكس بر آنها افزود)، و نه اساسا مربوط به حوزه كاري و صلاحيت هاي او بود. به نحوي كه هم خودش با يك توئيت مكمل سعي در اصلاح آن كرد و هم وزارت خارجه كه مسول روابط خارجي دولت است موضع رسمي دولت را بشكل متفاوتي بازتاب داد. اين در حالي است كه حتي رئيس سازمان بهداشت جهاني هم فريب بازي هاي سياسي و ضدچيني دولت ترامپ در آمريكا را نخورد و از آمريكا خواست مسأله مهم و حياتي مبارزه با ويروس كرونا كه با جان ميليونها انسان سروكار دارد را سياسي نكند. متأسفانه انتقادات طنز تلخ سخنگوي وزارت بهداشت ما در راستاي "ويروس چيني" ترامپ بود و هيچ نفعي عايد كشورمان نكرد كه بالعكس ضرر هم زد! متأسفانه مشكل ما در ايران جماعت غضنفرها است كه هميشه از موضع همه چيزداني و فرهيختگي، گل بخودي زده اند و مي زنند.

وقتي به كل صحنه بازي نگاه مي كنيم مي بينيم فقط اين پمپئو و وزارت خارجه آمريكا بود كه از حرفهاي نسنجيده سخنگوي وزارت بهداشت ما استقبال كرد. متأسفانه تعدادي از جماعت اصلاح طلب كه مورد انتقاد هم خطي هاي خود هم قرار گرفتند و هميشه در هر فرصتي بايد تعلقات و بعضا وابستگي هاي خود را به آمريكا و انگليس نشان دهند، ناگهان به چين تاختند (مثل خروس بي محل)! چرا؟ چون آمريكايي ها با چيني ها از قبل مشكلات اقتصادي و راهبردي داشته اند و اينها بايد خط آمريكا در داخل ايران را بزعم خودشان جابيندازند. زهي خيال باطل كه مردم و حكومت ايران دشمن اصلي استكباري.صهيوني خود را فراموش كنند.
در ايران امروز بعيد است كسي در حاكميت و بين مردم طرفدار كمونيزم باشد، چين هم سالهاست كه با كمونيزم و مائوئيزم خداحافظي كرده، وگرنه چنين قدرتي نمي شد، اما يك ايراني شايسته و ميهن پرست حتي اگر مسلمان هم نباشد، اينگونه وقتي همه رسانه هاي استكباري به چين مي تازند به آمريكا سواري رايگان نمي دهد! چين و ايران دو سيستم سياسي متمايز دارند و هر كدام منافع خاص خود را دارند، ولي در حوزه هائي داراي منافع راهبردي و اقتصادي اند. همين آلان كه ارباب اين گروهك اصلاح طلب، كشور ما را تحريم حداكثري كرده اين كشور چين است كه نفت ما را مي خرد و امكانات فني مورد نياز ما را تأمين مي كند، و همچنين بسياري از كمك هاي رايگان مبارزه با كرونا را در اختيار دولت روحاني قرار داده است.
أقايان فرتوت اصلاح طلب! زمانه عوض شده، سال ١٣٧٦ نيست؛ مردم خيلي از چيزهاي دنيا را بيشتر از شما مي دانند، و از خود شما هم چيزهايي مي دانند كه شاخ در مي آوريد. مردم آگاه شده اند ... دست از سياست ارتزاق انگلي برداريد. رفتار شما تنها عملكرد توده نفتي ها زمان مصدق را به اذهان متبادر مي كند!!!
Iran, Islamic Republic of
ببخشید کمونیستین شما؟ اخه خیلی طرفداری کردین از چین
Iran, Islamic Republic of
ویروس ساخت چین هست لعنت به همه کمونیستا بی خدا. چین بی خدا. رییس جمهورشون چین رو نگاه کنید اصلا ماسک نزده ... دنیا باید تحریمشون کنن هیچ کالایی خریداری نشه از این کمونیستا بی صفت.