; ?>; ?>
هنوز شادابي مردم از حضور شگفتانگيزشان در انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي باقي است و حتي هنوز به صورت جدي اين مجلس شروع به کار نکرده است که عدهاي در فضاي مجازي و شبکههاي اجتماعي و حتي در رسانههاي جمعي و مطبوعات، بحث دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري را پيش کشيده و به آن دامن ميزنند و از آمدن و يا نيامدن برخي از افراد داد سخن سرميدهند.
هرچند نگارنده چنين مباحثي را زودهنگام و با توجه به انگيزههاي برخي افراد آن را نوعي تبليغات زودرس ميداند؛ اما با عنايت به اينکه دوشنبه هفته جاري سومين سالگرد برآمدن دولت تدبير و اميد است پنج نکته اساسي را گوشزد ميکنم:
اولا: تجربه انتخابات 92 رياست جمهوري و انتخابات 94 مجلس شوراي اسلامي با محوريت نقش احزاب و بزرگان اصلاحطلب نشان ميدهد که انسجام و وحدت و هماهنگي همه نيروهاي دلسوز و کارآمد تاثير قطعي براي پيروزي گفتمان اصلاحات اعتدالگرا دارد لذا با هماهنگي و محوريت شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و البته مشورت با بزرگان ميتوان گام بلندي در انتخابات 96 برداشت.
ثانيا: نقش همان شبکههاي اجتماعي و فضاي مجازي را نبايد ساده انگاشت و برعکس همگان بايد آن را جدي گرفته و هيچگاه نبايد عدهاي فکر کنند اگر به عنوان مثال در يک محفل خاص، جمعي براي آنان کف و سوت ميکشند حتما مجموعه افکار عمومي نيز عينا همان قضاوت را خواهند داشت.
ثالثا: همه جريانهاي سياسي و نخبگان اجتماعي و نهادهاي قانوني تصميمگيرنده بايد بدانند ايجاد هرگونه فضاي تبليغاتي براي جريان «پوپوليستي» که امتحان خويش را در عرصه روابط بينالملل و اقتصاد و فرهنگ و اجتماع و تحولات اداري و... پس داده است نه تنها خدمت به ملت شريف ايران نيست بلکه خيانت به اعتلا و پيشرفت ايران و ايرانيان است.
رابعا: نخبگان و فعالان سياسي و عناصر رسانهاي و مطبوعاتي، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، شخصيتهاي علمي و اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي و هنري و ورزشي و دانشگاهي و بويژه احزاب قطعا نقش بسيار زيادي براي روشنگري جريانهاي پوپوليستي دارند و بدون ترديد نسلهاي آينده هرگونه سکوت و انفعال و بيتفاوتي آنان را نخواهد بخشيد. به همين خاطر در فرصت باقيمانده تا انتخابات 96 همه نقشآفرينان از نفوذ و يا هر تريبوني که در اختيار دارند بايد استفاده کنند تا از روي کار آمدن مجدد پوپوليسم به صورت جدي جلوگيري نمايند.
خامسا: هرچند نکات پيش گفته صد در صد درست و ضروري است؛ اما به نظر ميرسد انسجام اصلاحطلبان اعتدالگرا و استفاده از شبکههاي اجتماعي و فضاي مجازي و وظيفه قانوني نهادهاي تصميمگيرنده و تلاش و کوشش صاحبان نفوذ سياسي و اجتماعي و عوامل ديگر گرچه در جلوگيري از بازگشت پوپوليسم موثرند؛ اما بدون شک نميتوان نقش بيبديل عملکرد دولت يازدهم را در اين يک سال باقيمانده در اين ماجرا ناديده گرفت و حتي به نظر نگارنده پنجاه درصد از کل ماجراي مذکور به عملکرد دولت يازدهم وابستگي دارد. البته ميتوان در اين زمينه با تغيير تعدادي از وزراي کابينه و ورود عناصر تازهنفس و بانشاط و همراه با عزم جدي به اندازه سه سال گذشته براي تداوم تدبير و اميد کوشش کرد.