۰
دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۱

نقش همسران در کاهش درد دوران قاعدگی

رئیس مرکز درمان دانشگاه فردوسی گفت: از لحاظ روانی دردهای دوران قاعدگی خیلی آزاردهنده است و همسران با رفتارشان درکاهش این دردها نقش بسیار مهمی دارند.
رئیس مرکز درمان دانشگاه فردوسی گفت: از لحاظ روانی دردهای دوران قاعدگی خیلی آزاردهنده است و همسران با رفتارشان درکاهش این دردها نقش بسیار مهمی دارند.
به گزارش ایسنا، فروزان پاسالار در نشست علمی در ژرفای یک جهان زنانه در خصوص بررسی نیازهای روانی و فیزیولوژیک زنان در دوره قاعدگی و راهکارهای کاهش آسیب‌ها که در آمفی تئاتر دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی برگزار شد، اظهار کرد: قاعدگی نام‌های متعددی دارد. در علم پزشکی به آن ( menstruation) گفته می‌شود. عامیانه آن پریودی وعادت ماهانه نام دارد. 
وی افزود: این امر فیزیولوژیکی تمام بدن زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و علائمی بس دردناک را به همراه دارد. این علائم گاه روانی و شامل تحریک‌پذیری، تنش، بی‌قراری و خوشحال‌ نبودن است. گاه این علائم جسمی هستند که شامل نفخ، دل‌پیچه، یبوست، دردهای مفصلی، عضلانی و سردرد یا خستگی می‌شود. 
این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: همچنین قاعدگی دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، اسهال، آکنه و جوش را با خود به همراه دارد. این دردها در افراد مختلف متفاوت است. 
پاسالار در خصوص رفتار همسرا ن در دوران قاعدگی زنان بیان کرد: از لحاظ روانی این دردها خیلی آزاردهنده است وهمسران با رفتارشان در کاهش این دردها نقش بسیار مهمی دارند.
وی درخصوص حضور پدران در کنار دختران از لحاظ عاطفی تاکید بسیار داشت و خاطرنشان کرد: به دختران خود دوران قاعدگی و چگونگی شکل‌گیری آن را آموزش دهیم. 
زهرا امیدوار، ماما و روان شناس  در ادامه این نشست اظهار کرد: زنان یک تا دو هفته قبل از قاعدگی از لحاظ فیزیکی و روانی دچار تغییر می‌شوند که شامل پرخاشگری، استرس و اضطراب، افسردگی، زودرنجی، کناره‌گیری از فعالیت اجتماعی و احساس ضعف است. نشانه‌های رفتاری در این دوران شامل خستگی مفرط، فراموشی و پایین‌ آمدن قدرت تمرکز می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تغذیه در دوران قاعدگی بسیار مهم است، افزود: استفاده از گوشت بدون چربی، گوشت سفید، مرغ، میگو، ماهی، اسفناج و حبوبات مانند عدس، ویتامین c ، ویتامینB6  ، B 12 در پایین‌آوردن افسردگی مفید هستند.
امیدوار در خصوص خوراکی‌های ممنوعه در این دوران بیان کرد: خوردن شیرینی‌جات، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و مصرف خودسرانه مکمل‌ها مضر است. 
وی خاطرنشان کرد: دختران باید دراین دوران از لحاظ عاطفی از جانب مادر و پدر حمایت شوند؛ در این غیر این صورت دچار اختلالات روانی و جنسی در بزرگسالی می‌شوند.
کد مطلب: 96252
برچسب ها: همسر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *