معاون اجتماعی وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تشکیل ستاد کشوری ترویج مصرف لبنیات، گفت: مردم باید باور کنند که برای ارتقاء سلامتشان از لبنیات، سبزیجات و میوهجات استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدهادی ایازی در همایش غذای سالم - لبنیات سالم، گفت: در کشور ما سرانه مصرف لبنیات یک چهارم و یک پنجم کشورهای توسعه یافته است که این موضوع باعث تاسف است. باید توجه کرد که مصرف لبنیات یکی از نشانههای توسعه یافتگی کشورهاست. کشورهایی مانند فنلاند و هلند که سرانه مصرف لبنیات بالایی دارند به این دلیل است که مردم در این کشورها به این باور رسیدهاند که برای سلامتشان باید لبنیات مصرف کنند؛ در حالیکه در کشور ما مردم ۲۰ درصد میزان نیازشان لبنیات مصرف میکنند.
وی افزود: از طرفی اعلام میکنیم که در کشور نیاز به اشتغال زایی داریم. حال اگر سرانه مصرف لبنیات را افزایش دهیم، به دنبال آن تولید و اشتغال هم افزایش مییابد. باید در این حوزه با مردم ارتباط برقرار کنیم تا به این باور برسند که برای سلامتیشان باید مواد لبنی، سبزیجات و میوه جات را مصرف کنند. ما خرج زیادی برای غذا میکنیم، اما کیفیت غذا را کمتر مورد توجه قرار میدهیم. بنابراین مردم باید قبل از بیمار شدن به فکر سلامتیشان باشند.
ایازی با تاکید بر لزوم افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور گفت: سر هر سفرهای که پهن میشود باید لبنیات هم مصرف شود. در عین حال باید توجه کرد که این حوزه ظرفیت ایجاد ۵۰۰ تا ۱۸ هزار شغل را دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم دکتر شکری - دبیر علمی همایش غذای سالم، لبنیات سالم با بیان اینکه شیر و لبنیات منبع وسیعی از کلسیم، فسفر و ویتامینها است، گفت: حتما توصیه میشود در کنار یک بشقاب غذایی سالم که شامل کربوهیدرات، فیبر و ... است، یک وعده غذایی لبنیات هم باشد؛ چرا که مصرف روزانه لبنیات میتواند از پوکی استخوان که اخیرا شایع شده و پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کند.
وی افزود: یک مطالعه که در پنج قاره جهان و در بین ۱۳۶ هزار نفر ۳۵ تا ۷۰ ساله انجام شده، نشان میدهد که مصرف بیش از دو واحد لبنیات در روز میتواند از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کند. اگر فردی که میخواهد سالم زندگی کند در سه وعده ۲۵۰ گرم لبنیات مصرف کند، باید سالانه بین ۲۷۰ تا ۲۸۰ کیلوگرم لبنیات مصرف کند. این در حالیست که در کشور ما سالانه ۱۱ میلیون تن لبنیات تولید میشود که اگر این میزان را بین ۸۰ میلیون ایرانی تقسیم کنیم، ۱۳۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد میشود که قسمتی از آن هم سهم صادرات است؛ به این ترتیب سالانه هر فرد ایرانی ۷۰ کیلوگرم لبنیات مصرف میکند. در صورتیکه در کشورهای پیشرفته این عدد بین ۳۰۰ تا ۳۳۰ کیلوگرم است.
شکری پیشنهاد تشکیل ستاد کشوری ترویج مصرف لبنیات را ارائه داد و گفت: اتحادیه لبنیات، پژوهشی را بین ۳۰۰ واحد صنفی فروش لبنیات انجام داد و مشکلاتشان را به دو بخش بحرانی و غیر بحرانی تقسیم کرد. سپس آموزشهایی از سوی کارشناسان بهداشت در محل به این واحدها ارائه شد و بعد از ارائه این آموزشها مجددا آنها را مورد بررسی قرار دادیم و مشاهده کردیم که در ۷۲ درصد موارد مشکل رفع شده است. بنابراین اگر آموزشهایمان آگاهانه و هدفمند باشد، میتواند بازخورد مناسبی برای آگاهی و مسئولیتپذیری این واحدها داشته باشد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم دکتر فراهانی - رئیس اتاق اصناف نیز گفت: در حال حاضر ۱۳۵ اتحادیه در شهر تهران وجود دارد که یکی از موفقترین آنها اتحادیه لبنیات است.
وی افزود: متاسفانه سرانه مصرف محصولات لبنی در کشور چندان مناسب نیست و مصرف سرانه شیر در کشور ۷۰ تا ۸۰ لیتر برای هر فرد است. شاید اتحادیه لبنیات مانند برخی اتحادیههای دیگر چندان معروف نباشد، اما نقش و اثراتش بسیار مهمتر و حساستر است. زیرا صنوف این حوزه با سلامت مستقیم خانوادهها در ارتباط است و هر گونه خطا در این صنف میتواند آسیبهای جدی به خانوادهها وارد کند. بنابراین وظیفه صنف عرضه محصولات لبنی سالم و رعایت نکات بهداشتی است. خوشبختانه تا کنون این مسئولیت خطیر را به بهترین شکل انجام دادهاند.
وی همچنین گفت: گزارشاتی در بخشهایی از تهران در حوزه حمل و نقل محصولات لبنی دریافت کردهایم که به دلیل طرح ترافیک مشکلاتی دارند. من این گزارشها را به سردار رحیمی ارائه میدهم تا برای حل این مشکلات کمک کند.