چهارمین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حملونقل، ساختمان، راه و شهرسازی به همت دبیرخانه توسعه صنایع ملی ایران با حضور مسوولان وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و شورای عالی مناطق آزاد تجاری در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد.
در این اجلاس دکتر مصطفی کواکبیان که به عنوان سخنران ویژه حضور داشت با بیان روایتی از امام جعفر صادق(ع) بر ضرورت برخورد در چهار مقوله 1- حملونقل 2- ساختمان 3- راه 4- شهرسازی به تفصیل سخن گفت و بیتوجهی و بیتفاوتی در استحکام و زیرساخت این مقولهها را موجب آسیبهای فراوان و از جمله آسیبهای اجتماعی دانست.
وی از حاضران خواست در هر یک از چهار مقوله مذکور اگر خلاء قانونی احساس کردند پیشنهاد خویش را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناوگان فرسوده و کیفیت پائین خودروهای عمومی بر ضرورت تولید بدون نقص وسایل حملونقل و لزوم تست این وسایل در مرکز آزمون جادهای خودرو توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع و سازمان ملی استاندارد تاکید کرد.
وی با اشاره به گفتههای برخی مسوولان وزارت راه که 70درصد از راههای آسفالت کشور خراب است و به دلیل کمبود بودجه نمیتوانیم ترمیم کنیم گفت: البته بهانه کمبود بودجه نباید مانع نظارت دستگاههای نظارتی شود به عنوان مثال مرکز آزمون جادهای باید در ماهیت سهامداران و سرمایهگذاران و مدیریت دستگاه حاکمیتی آن یعنی وزارت صنعت و معدن بازنگری جدی صورت گیرد.کما این که پس از شناسایی نقاط حادثهخیز جادهای حتما با یک عزم جدی اصلاح کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلفات جادهای در کشورهای مختلف گفت: راستی چرا باید جادههای کشور ما سالانه 40 برابر زلزله کرمانشاه قربانی بگیرد؟
یعنی حدود 20 هزار نفر سالانه جان میبازند و از 500 هزار نفر مصدوم جادهای حدود 40 هزار نفر سالانه دچار معلولیتهای مادامالعمر نظیر قطع نخاع میشوند و در بسیاری از موارد همین حوادث باعث فروپاشی خانوادهها و یا سایر آسیبهای اجتماعی میشود لذا همه ما مسوولان و دستاندرکاران باید دغدغه جدی در این زمینه داشته باشیم که خسارت مادی ما در این زمینه دهها میلیارد دلار میباشد.
این نماینده مجلس با اشاره به تحقیق و تفحص از وضعیت ساخت و ساز در کشور گفت: البته منظور ما صرفا مسکن مهر نیست بلکه باید میزان استحکام و درستی کار و کیفیت مصالح در عموم ساختمانهای دولتی را بررسی کنیم.
وی در پایان وضعیت شهرسازی در تهران به عنوان پایتخت کشور را بدترین نوع معماری و شهرسازی دانست که معلوم نیست اگر خدای ناکرده حادثهای مثل زلزله کرمانشاه را در تهران داشته باشیم جان باختگان چه تعدادی خواهند بود؟