رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه تعداد کل پرسنل بنیاد در گروه و واحد اصلی حدود 38 هزار نفر است یادآور شد: کل فروش ما در سال گذشته بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان و سود حاصل از آن حدود 4000 میلیارد تومان بوده است و در مجموع 1.5 درصد تولید ناخالص داخلی از اقتصاد کشور سهم بنیاد مستضعفان است.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمد سعیدیکیا امروز سهشنبه در نشستی با بیان اینکه از سال 1384 تاکنون 3200 میلیارد تومان مالیات پرداخت کردهایم گفت: بنیاد هیچ بدهی مالیاتی تا پایان سال 1392 ندارد و پس از اتمام تشریفات حسابرسی سال 1393 بدهی مالیاتی هر چه قدر شود به سازمان امور مالیاتی پرداخت میشود.
وی برنامه میان مدت بنیاد مستضعفان را سه ساله اعلام کرد و گفت: بنیاد در گذشته 22 هلدینگ و 200 شرکت داشت. پس از تشکیل یک کمیته 22 هلدینگ به 11 هلدینگ کاهش یافته و با هدف چابک سازی و افزایش بهره وری تقریبا 70 شرکت در معرض فروش، ادغام یا انحلال قرار گرفته اند که به این ترتیب تعداد شرکتهای بنیاد به 150 شرکت کاهش مییابد.
واگذاری برخی از شرکتهای بنیاد از طریق بورس تا دو هفته آینده
او با بیان اینکه برخی از شرکتها از طریق بورس تا دو هفته آینده واگذار میشود، بیان کرد: مشارکت با شرکتهای دانش بنیان برای تجاریسازی ایدهها یکی از برنامه های دیگر بنیاد مستضعفان است. این کار در هلدینگهای مختلف آغاز شده و به خصوص برای اجرا و مشارکت در نقاط محروم مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه حسابرسی بنیاد در 30 شهریور امسال برگزار شد، گفت: امسال بدون بند بازرسی حسابهای بنیاد مستضعفان از سوی نمایندگان سازمان حسابرسی کل کشور به تصویب رسیده است.
سعیدیکیا رفع محرومیت را مهمترین برنامه بنیاد مستضعفان برشمرد و گفت: مسوولیت این ماموریت به بنیاد علوی واگذار شده است و تمام کارها توسط این بنیاد انجام میشود.
9000خانوار دارای دو معلول تا چهار سال آینده خانهدار میشوند
وی با اعلام اینکه بنیاد علوی هفت برنامه خدمات حمایت، خدمات فرهنگی، پروژههای توانمندسازی، طرحهای عمران و آبادانی مناطق محروم، خدمات اجتماعی-سلامت، سرمایهگذاریهای اجتماعی-فرهنگی و خدمات فرهنگی و اجتماعی را در دستور کار دارد، تشریح کرد: 9000خانوار را که دارای دو معلول و بیشتر هستند با مشارکت چند سازمان دیگر ظرف سه تا چهار سال آینده خانهدار میکنیم.
وی همچنین با اشاره به اصلاح صندوق وام حمایت از دانشجویان نخبه مناطق محروم برای امکان دریافت وام تصریح کرد: یکی از نکات مهم کار بنیاد این است که ضمن سرمایه گذاری مشارکت مردم برای حفظ و تقویت منابع طبیعی، احداث تجهیز برخی بیمارستانها از جمله بیمارستان اهواز و آبادان، احداث مدرسه طی تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش و برگزاری دورههای فنی حرفهای مانند آموزش قالبیافی فراهم میکنیم.
او با اشاره به رفع مشکل حمل و نقل مناطق محروم با تخصیص وام کم بهره از محل منابع بنیاد علوی بر اساس توافق با استانداری استان های منتخب توضیح داد: املاک علوی بر اساس آئیننامه به مردم واگذار میشود که تاکنون حدود 17 هزار سند به ارزش 42 میلیارد تومان واگذار شده است و پیش بینی میکنیم امسال این امار به 20 هزار سند برسد و با توجه به میزان پهنه زمین ها و شرایط اقتصادی خانوار های واجد شرایط ، کمتر از 10 درصد از قیمت این املاک را دریافت کردهایم.
وی با اشاره به اینکه سالانه 30 درصد از سود بنیاد مستضعفان صرف برنامه های حمایتی و سرمایه گذاری های محرومیت زدایی طرح های بنیاد علوی میشود، تاکید کرد: بر اساس قوانین مصوب بنیاد، شرکتهای بنیاد به کارهای کوچک وارد نمیشوند تا امکان رقابت سالم با بخش خصوصی بیشتر فراهم شود.
وی افزود: به عنوان مثال در بخش عمران و مسکن حداقل سقف ورد به پروژهها از نظر سطح قیمت معادل 30 میلیارد تومان پیشبینی شده است که در سال آینده این سقف به 100 میلیارد تومان خواهد رسید.