۰
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۶

افشای جزئیات 450هزار استخدام غیر قانونی در دولت احمدی‌نژاد

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی دیروز پرده از جزئیات تخلفات گسترده دولتمردان نهم و دهم برداشت.
افشای جزئیات 450هزار استخدام غیر قانونی در دولت احمدی‌نژاد
در طول مصاحبه باورمان نمی‌شد که آمار واقعی باشد وقتی هم که مصاحبه را ویرایش می‌کردیم نمی‌خواستیم این واقعیت تلخ را باور کنیم. جزئیاتی که نماینده رشت در مجلس از آن پرده برداشت. واقعیتی است که دولت یازدهم باید با آن تا سه سال دیگر دست و پنجه نرم کند. ما هم باورمان نمی‌شد کسی که سواد نداشته باشد در مدرسه به تعلیم دانش‌آموزان مشغول باشد یا کسی توانایی نداشته باشد و در نهاد ریاست‌جمهوری مشغول به کار شود. در عین حال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی «آسمان را نگاه و زمین را متر کنند».
 غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی دیروز پرده از جزئیات تخلفات گسترده دولتمردان نهم و دهم برداشت. مشروح گفت‌وگوی این نماینده مجلس با آرمان در ذیل آمده است.

شما دیروز در نطق پیش از دستور خود به استخدام غیرقانونی و بی‌ضابطه ۴۵۰هزار نفر در دولت اشاره کردید. لطفا درخصوص جزئیات این استخدام بی‌سابقه توضیح دهید؟
در دولت دهم حدود ۶۵۰هزار نفر به‌صورت رسمی، پیمانی یا قراردادی استخدام شدند که ۴۵۰هزار نفر از این استخدام‌ها بدون نشر آگهی و امتحان استخدامی صورت گرفته است. فقط در آموزش و پرورش از این تعداد ۱۵۲۰نفر بی‌سواد هستند. با مدرک راهنمایی حدود ۱۰هزار نفر استخدام شدند. حدود ۱۴هزار نفر هم با مدرک زیردیپلم و دیپلم استخدام شدند. من در مجلس بارها این مطلب را اشاره کردم. این استخدام‌های غیرقانونی ظلم بزرگی بود که به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ما در دولت‌های نهم و دهم صورت گرفت. از این گذشته ۲۰۰ هزار سازمان و موسسه بر خلاف قانون در دولت‌های گذشته ایجاد شدند. اگر بخواهیم به صورت آماری ذکر کنیم، ۲ درصد از ۷۶هزار نفری که در دو سال گذشته در وزارت آموزش و پرورش استخدام شدند، بی‌سواد هستند، ۱۴درصد تحصیلاتی تا مقطع ابتدایی، ۱۹درصد راهنمایی، یک‌درصد دیپلم و ۳۳درصد بالاتر از دیپلم هستند که نشان‌دهنده چیزی در حد فاجعه در این حوزه است. بر اساس این گزارش از سال ۸۳ تا ۹۱ حدود ۳۳۲ هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام شده‌اند، از طرف دیگر درباره پرونده مهرآفرین هم‌اکنون حدود ۳۹۲ هزار نفر در انتظار استخدام بر اساس طرح مهرآفرین هستند که تا سه برابر این افراد بازنشسته نشوند امکان جذب این افراد واقعا وجود ندارد.

آیا امکان دارد در کشور ما چنین عبور از قانونی رخ داده باشد. رقمی که از کارمندان دولت ارائه می‌دهید، به‌معنای تغییر بدنه دولت است؟
چطور امکان ندارد؟ حال که اتفاق افتاده است. اسناد و مدارکش هم موجود است. گزارش معاون توسعه نهاد ریاست‌جمهوری را بخوانید؛ نطق میان‌دستور دیروز مرا در مجلس ملاحظه کنید تا شبهه شما برطرف شود. بر اساس این گزارش ۲۰۰هزار سازمان برخلاف قانون در دولت‌های گذشته شروع به فعالیت کرده‌اند، براساس این گزارش همچنین ۶۵۰ هزار نفر در چند سال گذشته استخدام شده‌اند که جذب حدود ۴۵۰ هزار نفر از آنها بدون ضوابط و بر اساس رابطه‌ بوده است.همچنین بر اساس گزارش نهاد ریاست‌جمهوری حدود ۱۰ درصد از بیمه‌شدگان باید قراردادی می‌شدند که در این رابطه بخش‌های صنعت و معدن حدود ۷۹۰ درصد، ریاست‌جمهوری ۵۰۷ درصد، تعاون ۳۳۶ درصد و جهاد کشاورزی۱۰۳ انحراف دارد. دولت گذشته بر اساس قانون باید حدود ۱۲۵هزار نیروی قراردادی جذب می‌کرد اما این تعداد به ۵۴۸ هزار نفر در شرایط کنونی رسیده است، از طرف دیگر ۴۲۲هزار نفر بدون رعایت هرگونه تشریفات مانند آگهی استخدامی و برگزاری آزمون استخدام شدند.

مگر ما شرایط خاصی برای استخدام نداریم. مگر نهادی بر این اقدامات نظارت نمی‌کرد؛ یعنی هیچ‌کس چیزی ندید؟
همه دیدند اما دم نزدند. در همین مجلس کسانی که به خاطر مسائل کوچک دولت را تحت فشار می‌گذارند، خطاهای دولت گذشته را پوشاندند.

آخر این بحث یک تخلف مالی ساده نیست. استخدام‌های فرا قانونی است؟
خود نهاد ریاست‌جمهوری بیش از ۵برابر نیروی مورد نیاز خود استخدام رسمی و پیمانی داشته است. وزارت صنعت و معدن در ظرف مدت کوتاهی ۷برابر نیاز خود استخدام رسمی و پیمانی داشته است. وزارت کار ۳برابر نیاز خود در عرض چند ماه استخدامی داشته است. وزارت امورخارجه ۱۰۰درصد استخدام نیرو داشته است. نه آزمونی، نه فراخوانی به‌صورت کاملا فراقانونی در این استخدام‌ها عمل شده است.

این افراد استخدام شده چه کسانی بودند؟
من به شما اطمینان می‌دهم. اکثر کسانی که استخدام شده اند از نزدیکان دولتمردان سابق بودند. عمده فرزندان فرمانداران و مدیرکل‌های هر دستگاه و وزارتخانه‌ای در دولت استخدام شده‌اند. شما بروید تحقیق کنید. گزارش معاون توسعه نهاد ریاست‌جمهوری را بخوانید.

چه کسانی باید بر این رویداد نظارت می کردند و این اتفاق را کنترل می کردند که نکردند؟
سازمان بازرسی کل کشور باید به این قضیه ورود پیدا می‌کرد که نکرد. امروز هم نیاز است که قوه قضاییه به این قضیه ورود پیدا کند. اکنون خواسته ریاست مجلس ارائه این گزارش به کمیسیون اصل۹۰ و پیگیری قضایی تمام استخدام‌شدگان است. سازمان بازرسی کل کشور قطعا در مقابل این تخلف می‌ایستد. وظیفه نمایندگان مجلس بود که در مقابل این تخلف بزرگ بایستند که متاسفانه سیاسی و جناحی عمل کردند. برخی از نمایندگان مجلس هم‌اکنون به این اتفاق ناگوار به درستی نمی‌نگرند. امروز به دولت یازدهم به خاطر برخی موارد که در اختیار دولت نیست تذکر می‌دهند واقعا گاه برخی نمایندگان مجلس نمی‌دانند که وظیفه‌شان چیست و چگونه می‌توانند بر دولت نظارت کنند. امروز بدنه دولت به دلیل همین استخدام‌ها ناکارآمد شده است. دولت یازدهم چگونه می‌خواهد با این حجم از نیروهای ضعیف و ناتوان به معنای واقعی کار کند. بدون شک ما مسئول اشتباهات گذشته هستیم. چرا برخی از نمایندگان مغضوبانه با دولتی برخورد می‌کنند که میراث‌دار ناکارآمدی و فساد اداری دولت گذشته است. وقتی من می‌گویم ۱۵۲۰ نفر از استخدام‌شدگان رسمی و قراردادی دولت بی‌سواد هستند شما باید میزان ناکارآمدی را تشخیص دهید. وقتی در ادارات و وزارتخانه‌های ما ۱۰ هزار نفر با مدرک راهنمایی مشغول به‌کار شدند یعنی فاتحه دولتمردی را باید در کشور خواند این در حالی است که هزاران جوان متخصص و جویای کار در کشور ما وجود دارد. نماینده مجلس باید تشخیص دهد که چه فرقی است میان این دولت و دولت قبلی. چرا در مقابل اقدامات دولت گذشته سکوت کردند. اکنون برخی از نمایندگان مجلس دیگر سکوت نمی‌کنند هر مساله کوچکی را با بزرگنمایی به یک چالش تبدیل می‌کنند. به‌طور مثال اصلا فساد ۶۵۰ میلیون یورویی رخ نداده که برخی از نمایندگان این‌گونه بزرگنمایی می‌کنند و رانتی اصلا رخ نداده است. درنهایت یک تبعیض رخ داده که باید جبران شود.

فکر می‌کنید دلیل این تخلفات گسترده نبود سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور است؟
دولت نهم در اقدامی عجیب سازمانی که ۷۰ سال قدمت داشت را منهدم کرد این روزها برخی از نمایندگان مجلس از دولت یازدهم می‌خواهند به‌صورت خلق‌الساعه و یک‌شبه سازمان مدیریت را احیا کند.

مجلس اکنون می‌خواهد با این وضعیت چه کند؟ آیا دولت را ملزم به بازنگری در استخدام‌ها می‌کند؟
پیشنهاد من این است که این پرونده به کمیسیون اصل۹۰ ارجاع شود و کمیسیون به بررسی قضایی این پرونده بپردازد. این پیشنهاد به ریاست محترم مجلس آقای لاریجانی ارائه شده است. معتقدم تمام فرزندان مسئولان و مدیرانی که بر اساس رانت استخدام شده‌اند باید اخراج شوند. باید منتظر یک جایگزینی گسترده در نهادهای دولتی باشیم چراکه با این وضعیت به حقوق مردم ظلم می‌شود. متأسفانه در دولت گذشته عمده اطرافیان و خانواده‌های مسئولان، فرمانداران، استانداران و وزرا بدون هیچ قانونی استخدام شدند، به‌طوری که دختر یکی از فرمانداران که الفبای زبان عربی را بلند نبود در آن دوران به‌عنوان معلم عربی استخدام شد و هم‌اکنون درحال تدریس درس جغرافیاست، از این‌رو باید تخلفات دولت گذشته در مراجع قانونی و قضایی پیگیری شود تا هیچ دولت دیگری دست به چنین اقداماتی نزند. باید با این قضیه برخورد جدی شود. استخدام‌های بی‌رویه و غیرقانونی، همزمان با بازنشستگی‌های زودهنگام باعث افزایش بودجه جاری کشور در ۸سال گذشته شده است. در این دوره سن بازنشستگی زنان نزدیک به ۵۰ و سن مردان اندکی بیش از ۵۳ سال است. این میزان حدود ۱۰ سال کمتر از سن متوسط بازنشستگی در جهان است. بنابر آمار رسمی هم ‌اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بازنشسته کشوری و ۶۰۷ هزار نفر بازنشسته لشکری در ایران وجود دارد. در کنار استخدام‌های غیرقانونی در دولت احمدی‌نژاد قبلا سه هزار بورسیه غیرقانونی نیز افشا شد.

منبع: آرمان
کد مطلب: 39963
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *