۰
پنجشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۹

اظهارات تخصصی سعید مرتضوی: در این یک سال و نیم روی مین حرکت می‌کردم

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اعمال پرداخت افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی تا پایان خردادماه خبر داد و گفت: با پرداخت این افزایش مابه‌التفاوت سه ماهه اول سال نیز به صورت یکجا به حساب آنها واریز می‌شود.

 سعید مرتضوی در نشست خبری که در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، افزود: به منظور افزایش و اعمال 25 درصدی حقوق بازنشستگان، 2800 میلیارد تومان اعتبار لحاظ شد و در حال حاضر از نظر بودجه و پرداخت هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه در مورد افزایش حقوق و مزایا باید پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی به دولت ارائه شود و این افزایش باید در بودجه سازمان پیش بینی شده و به تصویب هیات امنا برسد، گفت: ظرف یک یا 2 هفته آینده وزیر کار که رییس هیات امنای سازمان تامین اجتماعی است، باید مصوبه‌ای را در این زمینه به سازمان ارائه کند.

 

به گفته مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قول داده است که مصوبه مربوطه را ظرف هفته جاری و یا هفته آینده به سازمان تامین اجتماعی ارائه کند.

 

 

700 هزار تومان، حداقل حقوق بازنشستگان بدون در نظر گرفتن مزایای جانبی

 

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در سال‌های گذشته افزایش حقوق در مرداد و تیر ماه در فیش حقوقی اعمال و پرداخت می‌شد، اظهار کرد: در سال گذشته نیز افزایش حقوق در مردادماه اعمال و پرداخت شد.

 

وی با بیان اینکه حداقل حقوق بازنشستگان و مستمری بگیرانی که 30 سال حق بیمه پرداخت کرده‌اند، 700 هزار تومان است، گفت:‌ 700 هزار تومان یاد شده بدون در نظر گرفتن مزایای جانبی (حق اولاد، همسر و ..) است.

 

مرتضوی ادامه داد: سال گذشته 18 درصد به حقوق بازنشستگان اضافه شد و این در حالی است که سالیان قبل تنها شش یا هفت درصد به حقوق آنها اضافه می‌شده است.

 

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه آیا سازمان با کمبود اعتبار مواجه شده که نتوانسته تا کنون افزایش حقوق‌ها را اعمال کند، گفت: این موضوع نیازمند مصوبه‌های لازم در این زمینه بود.

 

وی ادامه داد: چند مطلب وجود دارد که باید بازنشستگان و بیمه شدگان از آن مطلع باشند، در مقطع زمانی شرکتی به نام «سورینت مهر» قصد داشت شرکت‌های کم بازده سازمان تامین اجتماعی را خریداری کند و علت آن هم این بود که این شرکت در معرض تحریم قرار داشت و می‌خواست سرمایه گذاری خود را در داخل کشور انجام دهد.

 

مرتضوی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی نیز در نظر گرفته بود که حدود 90 شرکت کم بازده خود را که به جای دیون دولت به این سازمان واگذار شده بود، به فروش برساند، اظهار کرد: تفاهم نامه‌ای در این زمینه با شرکت «سورینت قشم» امضا شد و پس از افتتاح حساب در مالزی این شرکت 15 هزار میلیارد تومان را به صورت ین ژاپن به حساب سازمان تامین اجتماعی در بانک مسکن مالزی به حساب واریز کرد.

 

وی افزود: 48 ساعت پس از این موضوع، شرکت سورینت قشم به تحریم آمریکا درآمد و بانک مسکن اعلام کرد که این پول نیز مشمول تحریم شده است و این در حالی بود که در تفاهم نامه قید کرده بودیم انتقال این مبلغ به کشور بر عهده این شرکت است و اگر نتواند این عمل را انجام دهد هیچ یک از شرکت‌های مورد تفاهم به واگذار نمی‌شود.

 

به گفته مرتضوی، سرمایه تامین اجتماعی مربوط به بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان است و نمی‌توان بر روی آن ریسک کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: تا کنون موفق به انتقال این پول به کشور نشده‌ایم و در حالی که این مبلغ در حساب سازمان است و آنها نیز نمی‌توانند پول را به داخل کشور بیاورند، حل این موضوع نیازمند گذر زمان است، اما هیچ ضرری به سازمان وارد نشده است.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در مورد میزان بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی و پرداختی‌هایی که تا کنون در این رابطه صورت گرفته، عنوان کرد: در مجموع دولت 35 هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار بود که سهام 37 شرکت تابحال در این خصوص واگذار و اخیرا 55 درصد سهام شرکت هواپیمایی هما به تامین اجتماعی واگذار شده است.

 

به گزارش ایسنا، وی افزود: بر اساس مصوبه‌ دولت باید 22 شرکت دولتی به سازمان تامین اجتماعی واگذار می‌شد که بر اساس کارشناسی‌ها و برآوردها این شرکت‌ها به مبلغ 35 هزار میلیارد تومان ارزش داشت.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه سهام پنج بانک در میان این 22 ردیف آمده بود، اظهار کرد: مجلس مصوب کرد این بانک‌ها 20 درصد از سهام‌شان به نام دولت باقی بماند. بنابراین در مورد واگذار شدن کل سهام این بانک‌ها به سازمان تامین اجتماعی موافقت نشد.

 

وی ادامه داد: لذا برای جبران آن 20 درصد باید شرکت‌هایی پیدا می‌کردیم که مشمول اصل 44 باشند تا بحث خصوصی‌سازی رعایت شود که در این زمینه شرکت هواپیمایی هما توسط سازمان شناسایی شد.

 

به گفته مرتضوی، علاوه بر شرکت هواپیمایی‌ هما با واگذاری معدن شماره سه سیرجان نیز موافقت شده است و در تلاشیم تا پایان ماه شرکت‌های خوب و سود ده‌ای را معرفی کنیم تا جایگزین سهام 20 درصدی بانک‌ها شوند.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: علاوه بر دو مورد اشاره شده، بیش از 50 درصد سهام ذوب آهن نیز خریداری شد که 450 میلیارد تومان آن به صورت نقدی و 2000 میلیارد تومان الباقی نیز مربوط به دیون دولت می‌شد که در قالب رد دیون محاسبه شد.

 

 

برای پرداخت دیون و مستمریها ریالی وام دریافت نکردیم

 

 

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته برای پرداخت دیون و مستمری و هزینه‌های سازمان و نیز اقدامات درمانی نه تنها یک ریال وام دریافت نشده، گفت: در این زمینه حتی ریالی را مغروض بانک‌ها نشده‌ایم و هیچ یک از اموال سازمان را نیز به فروش نرسانده‌ایم و تمام تعهدات خود را از سوی شستا و از طریق درآمدهای سازمان پرداخت کرده‌ایم.

 

مرتضوی با بیان اینکه توان مالی سازمان تامین اجتماعی افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: سرمایه بانک رفاه زمانی که به ما تحویل داده شد، 400 میلیارد تومان بود، اما اکنون بالغ بر 2000 میلیارد تومان سرمایه در بانک رفاه برآورد شده که این نشان‌دهنده فعالیت بسیار موفق ما در این زمینه بوده است.

 

 

اجرای همسان‌سازی حقوقها منوط به واریز اعتبارات مربوطه به حساب سازمان است

 

 

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز اظهار کرد: این موضوع یکی از مطالبات بازنشستگان از سالیان گذشته بوده است و زمانی سازمان تامین اجتماعی می‌تواند آن را اجرایی کند که اعتبار در نظر گرفته شده به حساب این سازمان واریز شود

.

 

 

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: تا زمانی که این اعتبار واریز نشود هرچند مصوبه دولت و مجلس هم در این خصوص آماده باشد، نمی‌توانیم در این زمینه اقدام کنیم و تا کنون هیچ مبلغی در رابطه با همسان سازی حقوقها به حساب سازمان وارد نشده است

.

 

مرتضوی از اعلام نتیجه نهایی کارگروهی که در ارتباط با قانون همسان سازی تشکیل شده است تا 2 هفته آینده خبر داد و گفت: نتیجه این کارگروه تا د2 هفته آینده اعلام می‌شود و امیدواریم مشکل قانون همسان سازی به عنوان یک مطالبه قدیمی برطرف شود.

 

به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در این کارگروه که به واسطه کانون‌های بازنشستگان تشکیل شده است، نمایندگان کانون‌ها، معاونت فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی و سایر مسوولان سازمان عضو هستند و بیش از 10 جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار شده است.

 

 

سازمان تامین اجتماعی هیچ مشکل اقتصادی و مالی ندارد/کمک‌های یک سال گذشته دولت به تامین اجتماعی بی‌نظیر بوده

 

 

به گزارش ایسنا، وی در ادامه این نشست خبری در ارتباط با تغییر و تحولات شستا و اینکه یکسری از افراد هیات مدیره شستا دارای تجربه لازم در این خصوص نیستند، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی هیچ مشکل اقتصادی و مالی ندارد و کمک‌هایی که دولت به این سازمان کرده، در یک سال گذشته بی‌نظیر بوده است.

 

 

نمی‌گذارم بحث‌های حاشیه‌ای به ادای دینم خدشه‌ای وارد کند

 

 

مرتضوی در مورد مشکل نمایندگان مجلس با حضور وی در سازمان تامین اجتماعی مدعی شد: زمانی که احساس تکلیف و خدمت کنیم و بتوانیم در قسمتی از جامعه خدمت‌گذار باشیم، خود را مکلف می‌دانم و نمی‌گذارم این بحث‌های حاشیه‌ای به ادای دینم خدشه‌ای وارد کند.

 

 

قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دوره من تدوین و تصویب شد

 

 

وی با اشاره به دوره هفت ساله‌ای که دادستان تهران بود، خاطر نشان کرد: در مدت هفت سالی که دادستان تهران بودم، همه این تنش‌ها وجود داشت، اما تمام تلاشم را برای ارائه خدمت قرار دادم و زمانی هم که در ستاد قاچاق کالا و ارز حضور داشتم، فعالیت‌های عمده‌ای انجام دادم که مهم‌ترین آن قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود که در دوره من تدوین و تصویب شد.

 

مرتضوی افزود: پس از تصمیم‌گیری از سوی دولت برای خدمت‌گذاری شروع به کار کردم و در ارتباط با انجام وظایف قانونی به صورت شبانه‌روزی زمان گذاشتم و خدمات زیادی را برای سازمان انجام دادم که نشات گرفته از تجربیات حقوقی من بود.

 

 

تامین اجتماعی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شد

 

 

رییس سازمان تامین اجتماعی به یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته توسط وی در این سازمان عنوان کرد: معافیت سازمان تامین اجتماعی از مالیات بر ارزش افزوده که سالیان متمادی مطرح بود، در دوره مدیریت من انجام شد چرا که وزارت اقتصاد و دارایی سابق به هیچ وجه زیر بار نمی‌رفت، اما توانستیم سازمان تامین اجتماعی را نه تنها امسال بلکه در سنوات آینده نیز به طور کلی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کنیم.

 

 

در 1.5 سال اخیر انگار بر روی زمینی حرکت می‌کردیم که روی آن مین کار گذاشته شده بود

 

 

وی ادامه داد: این 1.5 ساله با وجود همه خدماتی که برای سازمان تامین اجتماعی انجام دادم انگار بر روی زمینی حرکت می‌کردیم که روی آن مین گذاشته شده بود، استیضاح و بحث دیوان عدالت اداری از جمله مباحثی بود که توان کاری ما را گرفت و اگر با این موانع مواجه نبودیم، می‌توانستیم چندین برابر خدمتی که انجام دادیم، به جامعه هدف خود خدمت‌رسانی کنیم.

 

مرتضوی در پایان عمده مباحث مطرح شده را سیاسی دانست و گفت: مباحث مطرح شده از افرادی بود که خیر و صلاح سازمان تامین اجتماعی را نمی‌خواستند و خود را دایه مهربان‌تر از مادر تلقی کرده و سنگ‌اندازیی‌هایی را در این زمینه داشتند، اما به شکر خدا کارنامه‌ای که باقی مانده، کارنامه خوبی است.

کد مطلب: 31913
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *