۰
سه شنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۵

نبش قبر شاعر پس از 40 سال

این اقدام به حکم یک دادگاه شیلیایی انجام شد. این دادگاه پس از طرح نظرات راننده نرودا مبنی بر اینکه او از سرطان فوت نشده بلکه با تزریق آمپول کشته شده است، حکم به نبش قبر چهره مطرح ادبیات لاتین داد.
دیروز دوشنبه پس از ماه‌ها بحث و بررسی سرانجام نبش قبر پابلو نرودا شاعر بزرگ شیلیایی و برنده جایزه نوبل ادبیات انجام شد تا پاسخی برای پرسش‌هایی که درباره مرگ او مطرح شده، پیدا شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، در حالی که سال‌ها تصور می‌شد این شاعر بزرگ بر اثر سرطان پروستات درگذشته باشد، با احتمال کشته شدن او توسط یک آمپول مرگبار، حکم نبش قبر وی صادر شد.

این اقدام به حکم یک دادگاه شیلیایی انجام شد. این دادگاه پس از طرح نظرات راننده نرودا مبنی بر اینکه او از سرطان فوت نشده بلکه با تزریق آمپول کشته شده است، حکم به نبش قبر چهره مطرح ادبیات لاتین داد.

به این منطور باقی ماده جسد نرودا در حالی که نزدیک به ۴۰ سال از درگذشت او می‌گذرد، از قبر خارج شد تا به دست تحقیقات دقیق سپرد شود.

نرودا که به صورت ناگهانی و ۱۲ روز پس از کودتای ۱۱ سپتامبر سال ۱۹۷۳ در شیلی توسط ژنرال پینوشه درگذشت، تاکنون تصور می‌رفت که بر اثر سرطان پروستات فوت کرده باشد. اما راننده نرودا چندی پیش اعلام کرد او چند روز پس از پیروزی کودتای نظامی پینوشه به قتل رسیده و علت مرگش به دروغ سرطان اعلام شده است.

مانوئل آرایا، راننده و محافظ شخصی نرودا دو سال پیش اعلام کرد او قرار بود به مکزیک تبعید شود و بیم این می‌رفت که قصد داشته باشد از آنجا جنبشی علیه دیکتاتوری نظامی شیلی را به راه بیندازد. به همین دلیل شاعر برنده نوبل به دستور پینوشه با تزریق سم در بیمارستان کشته شده است.

نرودا مدت‌ها بود از بیماری سرطان پروستات رنج می‌برد، اما اینکه این بیماری دقیقا ۱۲ روز پس از پیروزی کودتا موجب مرگ او شده باشد، موجب جدی گرفته شدن حرف‌های آرایا شد.

اکنون متخصصان در بقایای استخوان نرودا به دنبال این می‌گردند که آیا سرطان او آنقدر پیشرفته بود که موجب مرگش شود، و از سوی دیگر آیا ماده سمی در بقایای جسد او وجود دارد؟

با توجه به اینکه نرودا حدود ۴۰ سال پیش درگذشت، چیزی از نسوج نرم بدن او باقی نمانده است که کار متخصصان را راحت‌تر کند، اما متخصصان معتقدند با انجام آزمایش‌های سم شناسی می‌توانند به نتایجی دست یابند.

ادواردو کنترراس، وکیلی که درباره مجاب کردن دادگاه شواهد لازم را تدارک دیده است می‌گوید سه نفر می‌توانستد برای حکومت پینوشه خطرناک باشند: آلنده، ویکتور خارا و پابلو نرودا. آلنده روز کودتا فوت شد، ویکتور خارا بلافاصله کشته شد و تنها صدای باقی مانده پابلو نرودا بود که به فاصله چند روز او را هم خاموش کردند.
کد مطلب: 27136
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *