به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،ˈاسفندیار رحیم مشاییˈ امروز دوشنبه در دیدار ˈفرانک بلفراگˈ قائم مقام وزیر خارجه سوئد با اشاره به جایگاه و نقش ایران در منطقه و جهان اسلام، گسترش روابط تجاری، بازرگانی، علمی و فرهنگی میان دو کشور را فرصت مناسبی برای افزایش تبادلات میان دو ملت نیز دانست.
رحیم مشایی، روابط و همکاری های ایران و سوئد را سازنده دانست و گفت: با توجه به این که سوئد در سال های اخیر تحرک بیشتری در مسائل بین المللی داشته است، جمهوری اسلامی ایران نیز از ایفای نقش فعال این کشور در این زمینه استقبال می کند.
وی با اشاره به این که ملت ایران برای مردم سوئد احترام ویژه ای قائل هستند، اظهارداشت: سابقه همکاری های ایران و سوئد در طول تاریخ همواره خوب و مناسب بوده و هیچ نقطه تاریکی در روابط بین دو کشور وجود ندارد.
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: بر این اساس جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاری های خود را با سوئد در عرصه های مختلف گسترش دهد.
ایران اعتقادی به داشتن تسلیحات هسته ای ندارد
رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها با تاکید بر این که به رسمیت شناخته شدن حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای ملت ایران بسیار مهم است، افزود: از سوی دیگر نیز ادامه روند مذاکرات با جامعه بین المللی در فضای تعامل برای دستیابی به حقوق صلح آمیز هسته ای کشورمان نیز اهمیت دارد.
رحیم مشایی با بیان این که سلاح هسته ای نشانه قدرتمند بودن یک کشور نیست، تصریح کرد: سلاح هسته ای در دنیا قابلیت استفاده ندارد و جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتقادی به داشتن اینگونه تسلیحات نداشته و معتقد است این نوع سلاح ها باید از جهان برچیده شود.
وی با بیان این که دستیابی ایران به توانمندی غنی سازی هسته ای و چرخه سوخت با مقاومت جدی برخی کشورهای غربی روبرو شده است، گفت: در مقطعی افکار عمومی به گونه ای شد که مردم و مسوولان ایرانی متوجه شدند که از دیدگاه غربی ها بنا نیست، ایران به این چرخه دست یابد.
ایران پاسخی از اعتماد سازی طرف های مذاکره کننده نشنید
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با تاکید بر این که اعتماد سازی در زمینه انرژی هسته ای وظیفه همه کشورهاست، اظهار داشت: ایران در این زمینه همیشه آماده تعامل و همکاری بوده است.
رحیم مشایی اضافه کرد: اما در برابر پیشنهاد ایران که به دنبال اعتماد سازی است هیچگاه از طرف های مقابل درباره چگونگی اعتماد سازی پاسخ روشنی دریافت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: مخالفان چنین مطرح می کنند که برای ایران یک راه بیشتر وجود ندارد و آن این که این کشور باید به طور کامل از فعالیت هسته ای دست بردارد که این موضوع نشان می دهد مساله اعتمادسازی بیشتر بهانه ای برای عدم حضور ایران در چرخه هسته ای است.
رحیم مشایی اظهارداشت: برای اعتماد سازی حتی حاضریم با دیگر کشورها به طور مشترک دراین زمینه سرمایه گذاری کنیم ولی بهانه مخالفین اعتمادسازی نیست بلکه آنها به دنبال ممانعت ایران از استفاده از انرژی و دانش هسته ای صلح آمیز و جلوگیری از پیشرفت ملت ما هستند.
وی با بیان این که مساله هسته ای ایران مساله ای فنی نیست بلکه به مساله ای سیاسی تبدیل شده است، تصریح کرد: باید این دو موضوع از یکدیگر تفکیک شوند.
رحیم مشایی با اشاره به این که یکبار در دوره گذشته ریاست جمهوری کشورمان، فعالیت هسته ای ایران داوطلبانه به طور کامل تعلیق شد، اظهارداشت: به رغم چنین اقدامی، در زمینه تامین سوخت هسته ای هیچ کمکی به ایران نشد و در حالی که مذاکره سه جانبه ایران، ترکیه و برزیل با موفقیت برگزار شد و بیانیه آن نیز به امضا رسید ولی غربی ها آن را هم نپذیرفتند.
وی خاطرنشان کرد: دکتر احمدی نژاد به دنبال آن است که حق هسته ای ایران به عنوان حق اصلی ملت ایران به طور کامل به رسمیت شناخته شود و این اقدام زمینه را برای مشارکت و همکاری بین المللی فراهم می کند.
قائم مقام وزیر خارجه سوئد نیز در این دیدار با اشاره به نقش مهم و موثر ایران در منطقه اظهارداشت: دوره ریاست، جمهوری اسلامی ایران بر جنبش عدم تعهد می تواند منشاء اقدامات مهمی در عرصه منطقه ای و بین المللی باشد، همچنان که در جریان برگزاری اجلاس سران در تهران نیز شاهد اقدامات ارزنده و مثبتی بودیم .
ˈ فرانک بلفراگ ˈ با تاکید بر ضرورت توجه به حقوق ملت ایران در موضوع هسته ای، گفت: سوئد هم مانند ایران بر خلع سلاح هسته ای تاکید دارد و امیدواریم همه کشورها در این زمینه با آژانس بین المللی اتمی همکاری داشته باشند.
وی همچنین بااشاره به مشکلات اقتصادی جهان خاطرنشان کرد: امروز همه ملت ها در مقابل بحران بین المللی و رکود و بحران اقتصادی قرار دارند که باید با همکاری هم از آن عبور کنیم.