«محمد رستمی» مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء با بیان اینکه قرارگاه مشکل تنش آبی را براساس شرایط موجود در کشور برطرف کرده است، اظهار داشت: برای آبرسانی و تامین آب در استان خوزستان، فارس، همدان، کرمانشاه، تبریز، تهران، سیستان و بلوچستان و کرمان پروژههایی را که در دولت تعریف کرده، به موقع و حتی زودتر از موعد مقرر با کیفیت بالا و هزینه پایین تکمیل شدهاست.
وی ادامه داد: به طور مشخص برای موضوع تهران کاری که تا به امروز اقداماتی که برای آبرسانی تهران به اجرا رسیده، از اقدامات قرارگاه خاتم الانبیاء بوده و چند پروژه برای تهران تعریف شده است. انتقال آب از سد کرج به طول ٣۵ کیلومتر و همچنین بخشی از انتقال آب از سد لار هم توسط قرارگاه انجام شده است. طرح و پروژه «قمر بنی هاشم» هم در دست اجرا داریم که در این پروژه رینگ کمربندی اطراف شهر تهران ایجاد میشود تا اگر به هر دلیلی آب از سدهای غرب تهران نرسید، بتوانند از شرق تهران انتقال آب را دهند و بالعکس. بخشی از این پروژه هم انجام شده و بخشی هم در حال انجام است.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء افزود: همچنین دو پروژه آبرسانی دیگر برای تهران تعریف شده که با این پروژهها طرح جامع آب تهران تکمیل شود. یک پروژه طرح انتقال آب از سد لار و سامانه دوم است که در این پروژه تونل ٢٨ کیلومتری حفر میشود که ١٠ کیلومتر آن با تی بی ام حفاری شده و ١٨ کیلومتر از این پروژه هم در حال انجام است.
رستمی گفت: برای اجرای این پروژه هماهنگی خوبی بین دولت و شهرداری تهران انجام شده تا شهرداری تامین اعتبار کند و بخشی از تامین اعتبار در حد ٢ همت این پروژه تکمیل میشود و تنها همین پروژه میتواند سالانه تا ١٣٠ میلیون متر مکعب آب به شبکه تهران اضافه کند.
وی با اشاره به پروژه دوم آبرسانی تهران اظهار داشت: پروژه دوم خط دیگری از سد طالقان است که به عنوان خط اضطراری تعریف شده و قرارگاه خاتم الانبیاﯨ در این پروژه در حال فعالیت است و با سرعت پیش میرویم.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء ادامه داد: در این پروژه برای انتقال آب از سد طالقان تونل ۶٠ کیلومتری تعریف شده است که البته با توجه به اینکه محل تامین اعتبار و شرایط آن هنوز مشخص نشده و عملا هنوز کار حفاری آن تونل شروع نشده است. این پروژه به ١۴ هزار میلیارد تومان نیاز دارد البته به جای آن خط اضطراری فلزی تعریف شده که میتواند مشکل آب تهران را حل کند. همچنین دو پروژه طالقان و لار به کلان به ٨ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
رستمی با بیان اینکه البته این پروژههایی که درباره آن صحبت شد به تابستان امسال نمیرسند، گفت: اما با مدیریت خوبی که در وزارت نیرو در حال انجام است، قرارگاه این توان را دارد که مشکل آب تهران را حل کند. همچنین با اجرا و تکمیل این پروژهها مشکل آب شهرهای اقماری تهران مانند پردیس هم برطرف میشود و تامین آب را از سامانه لار – کلان انجام میدهیم.
وی تاکید کرد: البته همه باید دعا کنیم خداوند نعمت خود را از ما دریغ نکند چراکه در نهایت تامین آب بستگی به میزان بارش دارد. اگر تمام این پروژهها هم به اجرا برسد اما باران نبارد، باز هم با مشکلاتی مواجه خواهیم بود و مردم هم باید در مدیریت مصرف همیاری و همکاری کنند.