به روایت ایلنا، وی در ادامه افزود: در این سفر قالیباف با رئیس مجلس نمایندگان، نخست وزیر و برخی از مقامات دیگر این کشور ملاقات و گفت وگو خواهد داشت.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل با بیان اینکه تقویت دیپلماسی بین ایران و اتیوپی از اهداف سفر دکتر قالیباف به کشور اتیوپی خواهد بود، گفت: هر دو کشور در حال حاضر عضو بریکس هستند، دکتر قالیباف پیش از این با رئیس مجلس فدراسیون اتیوپی در سن پترزبورگ دیدار داشتند و در این دیدار، سفر رئیس مجلس به اتیوپی پیشنهاد شد.
عمویی با تاکید بر اینکه سابقه رابطه طولانی بین دو کشور ایران و اتیوپی وجود دارد، تصریح کرد: ایران ۷۳ سال سابقه رابطه رسمی با اتیوپی را دارد، اما طی سالهای پس از انقلاب این اولین سفر رئیس قوه از طرف جمهوری اسلامی ایران به اتیوپی است؛ تصور میکنیم با عضویت ایران و اتیوپی در مجمع بریکس، همکاریهای بین دو کشور بیش از گذشته خواهد بود. همچنین در این سفر زمینههای جدیدی برای همکاریها فراهم میشود؛ در این سفر عمدتاً تمرکز بر همکاریهای پارلمانی و اقتصادی خواهد بود و فضاهای جدیدی را برای همکاری تیم ایران و اتیوپی باز میکند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در ادامه با بیان اینکه قرن ۲۱ قرن فرصتهای آفریقا است، افزود: قاره آفریقا، به ویژه منطقه شرقی آن و شاخ آفریقا یکی از نقاط مورد توجه جهانی در سالهای آینده خواهد بود، این منطقه یکی از جوانترین مناطق جمعیتی دنیا محسوب میشود که دارای منابع فراوانی است، در این منطقه اتیوپی یک کشور شاخص است که با جمعیت بالغ بر ۱۲۰میلیون نفر دومین کشور پر جمعیت آفریقا است.
وی با بیان اینکه کشور اتیوپی دارای پنجمین اقتصاد قاره آفریقا است، اظهار داشت: این کشور در سالهای اخیر دارای رشد اقتصادی بالایی بوده، همچنین اتپوپی به لحاظ سیاسی از پیشگامان استعمارزدایی در آفریقا است، در حال حاضر، با میزبانی مقر اتحادیه افریقا، پایتخت دیپلماسی آفریقا نیز محسوب میشود.
وی در ادامه یادآور شد: کشورهای متعددی با کشور اتیوپی در ارتباط هستند و سرمایه گذاریهایی نیز داشتهاند، در این راستا فرصتهای همکاری اقتصادی بین ایران و اتیوپی در حوزه کشاورزی و محصولات دانش بنیانها وجود دارد.
عمویی ادامه داد: در این سفر رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران- اتیوپی و چند نفر از نمایندگان مجلس، دکتر قالیباف را همراهی خواهند کرد.