صورتحساب های الکترونیکی به 3 دسته تقسیم بندی شده اند ، هر مودی باید بداند که فاکتور فروشی که می خواهد صادر کند ، در کدامیک از این دسته بندی قرار دارد. برای اینکه مودی بتواند صورتحساب خود را صادر کند ابتدا با سامانه مودیان مالیاتی آشنایی داشته باشد. البته این روزها کمتر کسی است که اسم این پلتفرم آنلاین را نشنیده باشد. برای اینکه مودیان بتوانند صورتحساب های خود را به سامانه مالیاتی مودیان ارسال کنند می توانند از نرم افزار های واسط کمک بگیرند.نرم ازفزارهای سامانه مودیان استفاده کنند. این نرم ازفزار های واسط از الگوهای صورتحسابی پشتیبانی می کنند و شما می توانید به راحتی با انتخاب نوع صورتحساب اقدام به صدور فاکتور فروش خود نمائید. نرم افزار واسط سامانه مودیان کاریا حساب ، حسابدار اپ ، هوفر ، فرداد ، سپیدار سیستم از جمله نرم افزار هایی هستند که از تمامی الگوهای صورتحسابی مطابق با استاندارهای سازمان امور مالیاتی پشتیبانی می کنند کافی است الگوی فروش خود را انتخاب کنید و اقدام به صدور فاکتور نمائید.
الگوهای صورتحسابی بعد از تصویب قانون پایانه های فروشگاهی نمایان شدند و گرنه تا قبل از تصویب این قانون ما تنها دو نوع صورتحساب رسمی و غیر رسمی داشتیم که در نوع رسمی باید شناسه ملی و یا کد اقتصادی اشخاص حقوقی و برای افزاد حقیقی باید کدملی شخص خریدار در صورتحساب ها در ج می شد. بعد از تصویب و اجرای شدن قانون پایانه های فروشگاهی صورتحساب ها به سه دسته ی نوع اول ، دوم و سوم تقسیم بندی شدند. که در هریک از صورتحساب ها باید اطلاعات مخصوص به خود و متناسب با نوع معامله درج شود .در ادامه به بررسی انواع الگوهای صورتحسابی در سامانه مودیان می پردازیم:
الگوی صورتحسابی نوع اول:
الگوی صورتحسابی نوع اول یکی از انواع استاندارد صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان است که برای کسبوکارهای متوسط و بزرگ طراحی شده و انواع خاصی از معاملات را پوشش میدهد. این نوع صورتحساب شامل ۷ زیرگروه است که هر کدام برای یک نوع فعالیت مشخص استفاده میشوند. این زیرگروهها عبارتاند از:
1. فروش کالا و خدمات – برای عموم فروشهاصورتحسابهای نوع اول شامل تمام جزئیات لازم در معامله هستند؛ اطلاعات کامل خریدار و فروشنده، مشخصات کالا یا خدمات (تعداد، قیمت و مبلغ کل)، و محاسبات دقیق مالیات بر ارزش افزوده و عوارض را در بر دارند. در این الگو، نوع فروش و نوع خریدار نیز مشخص میشود.نوع فروش می تواند یکی از 7 الگوی فروش بالا باشد و نوع خریدار نیز مصرف کننده نهایی حقیقی یا فعال اقتصادی است . اگر خریدار صورتحساب نوع اول مصرف کننده ی نهایی باشد باید تاریخ و زمان صدور فاکت.ور ، اطلاعات هویتی خریدار همچون شماره اقتصادی ، نشانی کامل و کد پستی ، کدملی و مشخصات کامل کالا و خدمات ارائه شده ( شناسه کالا و خدمات ، شرح کالا یا خدمت ، واحد سنجش ، تعداد و یا مقدار کالا ، فی ، مبلغ کل ، تخفیف ، مالیات بر ارزش افزوده )باید ذکر شود
الگوی صورتحسابی نوع دوم :
صورتحساب نوع دوم در سامانه مودیان به صورتحسابهایی اشاره دارد که اطلاعات کمتری نسبت به نوع اول دارند و مخصوص معاملات نقدی هستند. در این نوع صورتحساب، تنها اطلاعات فروشنده و مشخصات خدمات یا کالا درج میشود و نیازی به ثبت اطلاعات خریدار (مانند نام، کد ملی یا کد اقتصادی) نیست. این ویژگی، صدور صورتحساب را سریعتر و سادهتر کرده و برای کسبوکارهایی که مشتریان نقدی زیادی دارند، مانند فروشگاهها و طلافروشیها، بسیار مناسب است.
صورتحسابهای نوع دوم بهعنوان صورتحسابهای نقدی تلقی شده به همین دلیل برای خریدار اعتبار مالیاتی محسوب نمی شود . این نوع صورتحساب دو زیرگروه اصلی دارد:
1. فروش کالا و خدمات – برای معاملات عمومیالگوی صورتحسابی نوع سوم :
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم در سامانه مودیان همان رسیدهای پرداختی هستند که از دستگاههای کارتخوان بانکی ( پوز) یا درگاههای پرداخت الکترونیکی صادر میشوند. این صورتحسابها بهعنوان یک سند پرداخت توسط سازمان امور مالیاتی پذیرفته شده و حاوی اطلاعات محدودی هستند، از جمله:
• مبلغ پرداختیاین صورتحسابها برای خریدار اعتبار مالیاتی ندارند ، هدف اصلی این فاکتورها، تأییدیه پرداخت است، نه ارائه جزئیات کامل معامله برای استفادههای مالیاتی. این نوع صورتحساب از الگوی خاصی پیروی نمیکند و فقط به عنوان سند پرداخت عمل میکند
تا اینحای مطلب با انواع الگوهای صورتحسابی آشناشدید در ادامه به برخی از نکات مهم در ارتباط با صورتحساب های الکترونیکی اشاره می کنیم که اطلاع از آنها می تواند به صدور صحیح و سریع صورتحساب ها کمک شایانی کند
نکات مهم صورتحساب های الکترونیکی
• صورتحسابی که شماره منحصر به فرد مالیاتی نداشته باشد فاقد اعتبار مالیاتی می باشدصدور صورتحساب ها را می توان به اسانی از طریق نرم افزارهای واسط سامانه مودیان به سامانه مالیاتی مودیان ارسال نمود ، اغلب نرم افزارهای واسط از تمامی الکوهای فروش پشتیبانی میکنند و شما میتوانید به راحتی از الگوهای استانداردی که در نرم افزارها وجود دارد برای صدور فاکتور فروش و ارسال رای خریدار استفاده کنید .
منبع : https://kariyahesab.com/الگوی-صورتحساب-در-سامانه-مودیان/