۰
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۲۰

مطهری: شهید سلیمانی نگاه سیاسی معتدلی داشت

نایب رئیس مجلس دهم، تاکید کرد: برخلاف تلاش برخی از افراد که قصد دارند شهید سلیمانی را به گروه های تندرو سیاسی منتسب کنند، ایشان یک نگاه معتدل نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی داشت و توانست وحدت اسلامی را عملا پیاده سازی کند.
مطهری: شهید سلیمانی نگاه سیاسی معتدلی داشت

علی مطهری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه «شهید سلیمانی همواره خود را یک سرباز می‌دانست» بیان کرد: اینکه شهید سلیمانی همواره خود را یک سرباز می‌دانست به خاطر این بود که وظیفه خودش را در این مسیر تشخیص داده بود. ایشان  احساس می کرد که با توجه به سابقه و توانایی‌هایی که دارد وظیفه او امروز همین مسئله سربازی است. شهید سلیمانی احساس می کرد که با توجه به شرایط دنیای اسلام و شرایط منطقه خاورمیانه الان باید با حضور آمریکایی‌ها در عراق و  سوریه و ظهور داعش در این دو کشور مبارزه کرد.

شهید سلیمانی دفاع از اسلام را وظیفه خود می دانست

وی در ادامه اظهار کرد: البته ایشان توانایی‌های دیگری هم داشت. حتی می‌توانست در صحنه سیاسی موفق باشد، ولی احساس می‌کرد که وظیفه اصلی او دفاع از اسلام در کل منطقه خاورمیانه است. ضمنا این مطلب که ایشان خود را صرفا یک سرباز می‌دانست حاکی از تواضع ایشان بود. به رغم درجه نظامی بالایی که داشتند می گفتند من فقط یک سرباز هستم و مایل نبود که از القاب و عناوین استفاده شود. این امر حکایت از کمال اخلاقی ایشان دارد.

نایب رئیس مجلس دهم تصریح کرد: مردم وقتی احساس کنند که فردی در راه سعادت آنان تلاش می‌کند و برای منافع خودش تلاش نمی‌کند و در واقع برای خدا کار می‌کند، طبیعتا محبت او در دل آنها قرار می‌گیرد. آیه قرآن هم دلالت بر همین مطلب دارد که کسی که خالص برای خدا کار کند خداوند محبت او را در دل مردم قرار می‌دهد. رابطه بین دل ها و روح‌ها همیشه برقرار است. 

وطن دوستی شهید سلیمانی ناسیونالیستی نبود

وی در ادامه تاکید کرد: مردم حس کردند که شهید سلیمانی بدون اینکه به دنبال پست و مقامی باشد، در خیلی جاها جان خودش را به خاطر اسلام و برای سعادت ملت ایران و دفاع از منافع و تمامیت ارضی نه تنها ایران، بلکه سایر کشورهای اسلامی مثل عراق و سوریه به خطر می‌اندازد. ایشان یک نگاه فراملی داشت و وطن‌دوستی او تعصب‌آلود و ناسیونالیستی و به معنی ملت‌پرستی نبود. او نظر به امت اسلامی داشت، لذا یک وحدتی بین ملت ایران و ملت عراق و ملت سوریه و ملت افغانستان و ملت پاکستان و ملت یمن برقرار کرده بود. در واقع وحدت اسلامی را عملاً پیاده می‌کرد.

وی افزود: وقتی که سردار سلیمانی  به عراق و سوریه می رفت آنجایی که لازم بود به زبان عربی صحبت می‌کرد. طبیعتا این امر باعث می شد که محبت ایشان  در دل مردم آنجا قرار بگیرد. او نگاه ناسیونالیستی نداشت و کل امت اسلام را می دید. این ها نقاط مثبت شخصیت ایشان بود. شهید سلیمانی معتقد بود که باید ملت های مسلمان با هم متحد باشند و این چیزی است که آمریکا و اسرائیل را به زانو در می آورد و عملا وارد این مرحله شده بود. حتی می‌توان شباهتی میان او و سید جمال‌الدین اسدآبادی که به شدت به دنبال اتحاد اسلامی بود و حتی ملیت خود را پنهان می‌کرد قائل شد.

شهید سلیمانی تعصبی نسبت به یک گروه سیاسی خاص نداشت

مطهری در ادامه خاطر نشان کرد: شهید سلیمانی برخلاف تبلیغ برخی افرادی که می‌خواهند ایشان را منتسب به گروه‌های تندرو سیاسی کنند، یک نگاه معتدل اجتماعی و سیاسی داشت. ایشان مخالف تندروی‌ها بود و تعصبی نسبت به یک گروه سیاسی خاص نداشت، بلکه خواهان وحدت بین همه اقشار و همه گروه های سیاسی بود و می‌گفت باید همه با هم کار کنیم و از دو قطبی کردن جامعه به شدت گریزان بود و دیگران را نیز از انجام این کار نهی می‌کرد.

وی در ادامه بیان کرد: من خودم دو سه بار با ایشان ملاقات داشتم. خیلی نگاه معتدلی نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی کشور داشتند و با بسیاری از تندروی‌ها مخالف بودند. حتی بعضی افراد به خاطر همین اعتدالی که ایشان داشت، او را مورد حمله قرار می‌دادند. به هر حال از صحبت‌های خود ایشان هم روشن است که می گفتند ما نباید افراد را دفع و به بهانه‌های واهی آنها را از قطار انقلاب پیاده کنیم. از نگاه بنده روش ایشان باید برای همه ما مخصوصا برای سیاسیون و کسانی که در حوزه‌های اجتماعی فعال هستند، سرمشق باشد.

کد مطلب: 229571
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *