۰
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۰

سخنگوی جبهه اصلاحات: پزشکیان باید پاسخگوی مردم باشد

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، گفت: یکی از پیامد های مثبت حضور آقای پزشکیان این بوده که ایران به سمت حمله یا جنگ نرفته است.
سخنگوی جبهه اصلاحات: پزشکیان باید پاسخگوی مردم باشد
به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ جبهه اصلاحات ایران، در روزهای اخیر با انتشار بیانیه ای از تشکیل کمیته پایش و داوری این جبهه خبر داد و نوشت: «به موجب تصمیم مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران، کمیته پایش و داوری این جبهه مأموریت یافته تا عملکرد رئیس جمهور مسعود پزشکیان به عنوان نامزد اختصاصی خود در انتخابات را پایش و رصد کرده و پیگیر اجرای وعده های داده شده وی باشد.» 

همچنین این جبهه در اطلاعیه خود تاکید کرد که قرار است این پایش با هدف ارائه مشاوره و همفکری جهت بهبود عملکرد رئیس دولت چهاردهم، بر مبنای میثاق‌نامه اعلامی میان جبهه اصلاحات ایران و نامزد منتخب خود انجام شود.

خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران داشت، جزئیات و نحوه اقدام این تشکل فراگیر اصلاح طلبان را مورد بررسی قرار داده است. سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در این گفتگو اظهار داشت: «دولت وارث مشکلات جدی و مهمی از گذشته است.»

وی گفت:؛«تمام تلاش و سعی ما در جبهه اصلاحات به عنوان حامی آقای پزشکیان، این است که از هر فرصتی برای تحقق وعده های ایشان اقدام کنیم ولی قطعا به عنوان یک جریان سیاسی، اگر احساس نیاز کنیم، نقد خواهیم کرد.»

در ادامه مشروح گفتگوی جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران را با خبرگزاری خبرآنلاین می خوانید؛

*****

*در بیانیه منتشر شده از سوی جبهه اصلاحات، خبر از تشکیل کمیته پایش و داوری داده شده و در اهداف آن آمده که قرار است مشاوره و همفکری به دولت داده شود، سازوکار جبهه برای همفکری دادن و مشورت دادن به دولت چیست؟

جبهه اصلاحات در نشست‌هایی که با معاون اول و شخص رئیس‌جمهور داشته است و همچنین در نشست‌هایی که قبل از کاندیدای اختصاصی شدن آقای پزشکیان از سوی جبهه اصلاحات داشته است، نکاتی را درباره وعده ها و تحقق مطالبات مردم و برداشتن گامی برای خروج از وضعیتی که پیش روی کشور است را در میان گذاشته است.

این گامی که جبهه اصلاحات درحال پیگیری آن است، در راستای این مسئله است و میثاقی نیز برای تحقق مطالبات جامعه با رئیس جمهور تبادل شده است که در نتیجه آن، موارد مذکور می‌تواند در معرض داوری قرار بگیرد.

اگر پزشکیان مشورت پذیر نبود، با احزاب دیگر نشست برگزار نمی‌کرد

*پس اصل را براین گذاشته اید که رئیس‌جمهور، معاونین و وزرا مشورت پذیر هستند و ...

ما یک وظیفه ای داریم که باید نسبت به انجام آن وظیفه اقدام کنیم و امیدواریم که رئیس‌جمهور و اعضای دولت نیز به این مشورت ها عمل کنند. ضمن اینکه جلساتی با آقای پزشکیان داشتیم و تشکیل این کمیته بنابر درخواست خود ایشان بوده است. همچنین جلساتی که با معاونین رئیس جمهور داشتیم در راستای اعلام نیاز خود این مقامات بوده است.

اگر آقای پزشکیان مشورت پذیر نبود، ضرورت نمی‌دید که با سایر گروه ها نشست برگزار کند. ضمن اینکه ایشان فقط با جبهه اصلاحات نشست نداشته است. به عقیده بنده آقای پزشکیان در راستای احساس نیازی که دارند، با دیگر حزب های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی درحال تعامل و برگزار کردن نشست هستند که این نشست ها حتما موثر واقع خواهد شد.

پزشکیان میثاق نامه جبهه اصلاحات را پذیرفت

*در بیانیه جبهه آمده بود که «قرار است این پایش با هدف ارائه مشاوره و همفکری جهت بهبود عملکرد رئیس دولت چهاردهم، بر مبنای میثاق‌نامه اعلامی میان جبهه اصلاحات ایران و نامزد منتخب خود انجام شود»، آقای پزشکیان با این میثاق نامه موافقت کرده بودند؟

این میثاق نامه پیش از اینکه آقای پزشکیان در جبهه حضور پیدا کنند، در اختیارشان قرار داده شد، البته که یکی از شروط کاندیدا شدن در این جبهه، پذیرش این میثاق نامه بوده است. این میثاق نامه مورد پذیرش آقای پزشکیان واقع شد و جبهه در همین جهت از ایشان حمایت کرد. ضمن اینکه این میثاق نامه از ایشان نمی‌خواهد که شخصی مستقل از قانون و خواسته های جامعه باشد.

قانون حجاب هیچ سازگاری با شرایط جامعه نداشت

*در یکی از بندهای این بیانیه بر تحقق حقوق کلیه شهروندان جامعه ایران از جمله؛ حق حاکمیت ملی، حق آزادی بیان، حق استفاده از فرصت‌های برابر، فارغ از جنسیت، قومیت و مذهب، گرایش سیاسی تاکید شده است، براساس این بند، عملکرد شش ماهه دولت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به عقیده بنده دو اتفاق در مقابل داوری مردم قرار داشت، مورد اول بحث قانون عفاف و حجاب بود که عملا الزامات و قواعد حقوقی را رعایت نکرده بود و می‌توانست موجب ایجاد یکسری تنش ها در جامعه شود و البته که هیچ سازگاری نیز با شرایط جامعه نداشت. توقف ابلاغ این قانون در راستای خواسته اکثریت جامعه بود، زیرا هم از لحاظ قانونی و هم از نظر شأن نیز مورد نفی جدی قرار گرفته بود. مورد دوم نیز بحث فیلترینگ بود که گام های آقای پزشکیان تا الان مثبت بوده است.

تمام تلاش ایشان این است که بحث خودی و غیر خودی را کنار بزند و از تمام ظرفیت های موجود استفاده کند، زیرا گامی که ایشان برداشته است، در راستای منافع مردم است.

خوشبختانه نوع نگاه آقای پزشکیان به مسائل باتوجه به تنش ها و تهدیدهایی که در منطقه وجود دارد، باعث شده تا یک تعامل بین قوا و تعادل میان نیروهای مسلح ایجاد شود و منافع و مصالح کشور در نظر گرفته شود. یکی از پیامد های مثبت حضور آقای پزشکیان این بوده که ایران به سمت حمله یا جنگ نرفته است.

نظامی که ادعای جمهوری دارد باید به احزاب جایگاه بدهد

*در این بیانیه به ضرورت توانمندسازی و قدرتمند شدن جامعه مدنی اشاره شده است، این هدف چطور محقق خواهد شد با توجه به اینکه بدنه افکار عمومی جریان اصلاحات طی سال های اخیر ریزش هایی داشته است مشخصا برنامه این جبهه چیست؟

اگر نظام ما جمهوری است، باید یک جامعه مدنی، متشکل و منسجم داشته باشیم، البته که این روند نیازمند سازوکار های قانونی و تجدیدنظر در قوانینی است که اجازه فعالیت احزاب در انتخابات را نمی‌دهند. نمی‌شود ادعای یک نظام جمهوری داشته باشیم ولی برای احزاب جایگاهی قرار ندهیم. کلیدواژه جامعه مدنی مختص به بدنه جریان اصلاحات نیست و عبارتی عام برای کل کشور است، همه گرایش های فکری و سیاسی باید فرصت فعالیت های قانونمند را پیدا کنند و دولت نیز باید حامی آنها باشد.

درحال حاضر شخصیت های حقیقی و حقوقی در ایام انتخابات فقط تنور را داغ می‌کنند. لذا درحال حاضر برنامه ای مبنی بر اینکه احزاب تعیین کننده باشند یا از کاندیداها حساب کشی کنند، نداریم. این شرایطی که کشور دچارش است، به دلیل نبود احزاب است. باید نسبت به این موضوع پیگر باشیم. جامعه مدنی فقط با شعار محقق نخواهد شد، باید از جانب دولت لوایحی تهیه شود و همچنین همراهی مجلس در این خصوص لازم است. 

دولت وارث مشکلات گذشته است

*در بندی دیگر از این بیانیه به حل مشکلات معیشتی جامعه اشاره شده، باتوجه به شرایط اقتصادی فعلی مثل افزایش قیمت دلار، مشخص نبودن وضعیت قیمت بنزین، گرانی لحظه ای کالاهای اساسی و سخت شدن شرایط معیشتی، اقدامات دولت در این حدود شش ماه گذشته چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دولت وارث مشکلات جدی و مهمی از گذشته است. متاسفانه کشور در تحریم های ظالمانه ای که قرار گرفته است و همچنین بحث FATF کشور را در یک تنگنای تعامل اقتصادی و عدم جابجایی پول قرار داده است.باتوجه به مشکلات موجود در تامین منابع، تمام تلاش دولت باید این باشد که در درجه اول، تحریم ها را برطرف کند که خوشبختانه این خبر هم منتشر شد که رهبر انقلاب با بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده اند.

رفع تحریم و قوانین محدود کننده و بحث سرمایه گذاری خارجی نیازمند تغییر رویکرد و تجدیدنظر در سیاست های داخلی کشور است، اگر این اتفاقات رخ ندهد، نمی‌توان انتظار داشت که دولت به تنهایی بتواند این محدودیت ها را بردارد.

اگر لازم باشه از پزشکیان انتقاد هم می‌کنیم

*اخیرا رئیس دولت اصلاحات مطرح کردند در نظارت بر دولت اگر لازم باشد تذکر هم می دهیم، رویکرد جبهه اصلاحات درخصوص عمل نکردن به این مشورت ها و میثاق نامه چگونه خواهد بود؟

تمام تلاش و سعی ما در جبهه اصلاحات به عنوان حامی آقای پزشکیان، این است که از هر فرصتی برای تحقق وعده های ایشان اقدام کنیم ولی قطعا به عنوان یک جریان سیاسی، اگر احساس نیاز کنیم، نقد خواهیم کرد. آقای پزشکیان نه فقط در مقابل جبهه اصلاحات، بلکه در مقابل رأی مردم مسئول است و باید پاسخگوی مردم باشد. جبهه اصلاحات حامی رئیس‌جمهور است ولی اگر لازم باشد از ایشان انتقاد هم خواهد کرد.

کد مطلب: 229536
برچسب ها: مسعود پزشکیان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *