به گزارش
مردم سالاری آنلاین،عوفیر جندلمن، سخنگوی دولت رژیم صهیونیستی امروز (پنجشنبه) در صفحه تویتر خود نوشت، دولت توافقنامه دریایی با لبنان را تایید کرده و یائیر لاپید، نخست وزیر این رژیم آن را امضا کرد.
لاپید این توافق را "دستاورد دیپلماتیک و اقتصادی" و موجب "افزایش امنیت اسرائیل و آزادی عملش در برابر حزب الله" دانسته است.
آناتولی نیز گزارش داد: میشل عون، رئیس جمهور لبنان روز پنجشنبه متن توافقنامه تعیین مرزهای دریایی با اسرائیل را امضا کرد.
الیاس بوصعب، مذاکره کننده ارشد لبنان در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آموس هوخشتاین، میانجی آمریکایی در کاخ ریاست جمهوری در شرق بیروت، پایتخت این کشور برگزار کرد. بو ساب گفت که هوخشتاین متن توافقنامه رسمی برای تعیین مرزهای دریایی را به رئیس جمهور عون تحویل داده است.
وی توضیح داد که رئیسجمهور عون نامهای را امضا کرد مبنی بر اینکه لبنان پیام آمریکایی را دریافت کرده و با محتوای آن موافقت کرده است و هیئتی را مأمور کرد که پیام را به ناقوره (مرکز نیروهای سازمان ملل در جنوب لبنان) برساند.
وی افزود که نامه دومی از سوی وزارت خارجه لبنان به سازمان ملل خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: نامهای که قبلا منتشر شده بود همان نامهای است که هوخشتاین روز پنجشنبه تحویل داد و برای رسمی شدن امضا شد.
روند امضا با حضور نمایندگان آمریکا و سازمان ملل در شهر ناقوره لبنان واقع در نزدیکی مرز انجام خواهد شد. به دلیل عدم وجود روابط دیپلماتیک، مراسم رسمی برگزار نخواهد شد و هیئت ها در حین امضا در اتاق های مختلف اقامت خواهند داشت.
جزئیات توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و اسرائیل
مذاکرات تعیین مرزهای زمینی و دریایی بین لبنان و اسرائیل از سال ۱۹۹۶ بر اساس یادداشت تفاهم تحت نظارت سازمان ملل متحد و میانجیگری آمریکا در شهرک ناقوره لبنان در جریان بود. در ژوئن ۲۰۲۲، اسرائیل از مقامات لبنانی خواست تا مذاکرات را تسریع کنند. این رژیم میدان گازی کاریش واقع در شرق دریای مدیترانه را دارایی استراتژیک خود خواند و به لبنان در مورد عدم وجود طرحی برای تولید گاز در منطقه مورد مناقشه اطمینان داد. در ۱۱ اکتبر، دو طرف در مورد پیش نویس توافقنامه با میانجیگری ایالات متحده در مورد تعیین مرزهای دریایی به توافق رسیدند و بدین ترتیب به مناقشه چند دهه پایان دادند.
براساس متن این توافقنامه، طرفین، خط مرزی امنیتی اسرائیل در نزدیکی شهرک یهودی «روش هنیکراه» را به رسمیت میشناسند.
در این توافق خاطرنشان شده که در صورت برگزاری مذاکرات پیرامون مرزهای زمینی، مذاکره میان لبنان و اسرائیل بر سر مرزهای دریایی دو طرف تکرار خواهد شد.
به موجب یکی از بندهای این توافق، ۱۷درصد از سود گاز استخراجشده از منبع گازی صیدا، به اسرائیل داده خواهد شد.
توافق ترسیم مرزهای دریایی راه را بر کاوشهای منابع انرژی در سواحل گشوده و از شدت تنشها میان طرفین خواهد کاست.
این توافق برای نخستینبار، سازوکار لازم جهت دستیابی طرفین به درآمد حاصل از استخراج گاز توسط شرکت «توتال انرجیز» در سواحل مرزی را فراهم میکند.
توافق مذکور شامل مرزهای زمینی نمیشود.