۰
سه شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۲

خاتمی از عارف حمایت نکرد

آرمان: می‌گویند خاتمی که تصمیم به بازگشت دارد اما مشخص نمی‌کنند که این بازگشت به چه معناست؟ سیدمحمد خاتمی در انتخابات مجلس نهم حضور یافت و برخی گلایه‌ها را به جان خرید تا نشان دهد که به حفظ اصول قانون اساسی و نظام مانند همیشه پایبند است اما امروز برخی از تلاش برای بازگشتش خبر می‌دهند!
روز گذشته مدیرعامل خبرگزاری آریا گفت که خاتمی تلاش خواهد کرد با شعار نه به تندروی در هر دو جناح فضا را در دست بگیرد و اعتماد نظام را جلب کند. لذا تلاش عمده وی این است که چراغ سبز نظام را برای حضور در صحنه به دست آورد. زمانی که از امیرمحبیان در مورد کاندیداتوری خاتمی در انتخابات سوال شد، پاسخ داد که او به عنوان کسی حضور پیدا می‌کند که جریان اصلاحات را هدایت ‌کند. می‌کوشد همه جریان‌ها را به سمت خود بیاورد که کار عاقلانه‌ای است چراکه تا حد ممکن نباید هیچ جریانی حذف شود.
خاتمی از عارف حمایت نکرد
وی افزود: اما اینکه کاندیدای خاتمی چه کسی خواهد بود و اینکه خودش کاندیدا خواهد بود یا فرد دیگری را معرفی خواهد کرد، جای بحث دارد. اما با توجه به شرایط هر کدام از این فاکتورها تغییر می‌کند. در یک مقطعی به نظر می‌رسید که آقای عارف مورد حمایت آقای خاتمی قرار دارد. اما خبرهایی که ما داریم این است که از سوی خاتمی مورد حمایت قرار نگرفت و عملا به سمت اصلاح‌طلبان تک رو در حال حرکت است. اما او می‌خواهد به عنوان یک نیروی جایگزین در میدان بماند. اینکه چه کسی کاندیدای اصلی جریان خاتمی شود باید به برخی از تعاملات توجه کرد. محبیان ادامه داد: جلساتی که در حال حاضر خاتمی، موسوی خوئینی‌ها، عبدالله نوری، سید سراج‌الدین موسوی و برخی دیگر از افراد برگزار می‌کنند ممکن است به تایید یک کاندیدا بینجامد. بنابراین ممکن است خاتمی فعلا یک فرد را به صورت مشخص به عنوان یک کاندیدا مطرح نکند و مهم نتیجه تعاملات آنهاست.
دیدار محبیان، خاتمی و بحث انتخابات
وی در بخشی از یک گفت‌وگو اظهار کرد: بنده خودم با آقای خاتمی درباره این موضوع صحبت کردم؛ خاتمی به صورت قاطع مطرح کرد من نامزد نخواهم شد و به صورت شوخی به من گفت که حاضرم سند محضری بگذارم که نامزد نشوم. لذا خاتمی بیشتر به دنبال این است که جریان اصلاح‌طلبی معتدل را احیای کند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در سیاست هیچ چیز ناممکن نیست. حتی آن زمانی که خاتمی رئیس‌جمهور شد قبل از آن گفته بود که سراغ فرد دیگری بروید چرا که من کاندیدا نخواهم شد. اما دیدیم که نامزد انتخابات شد و رای هم آورد. او معتقد است: طبیعی است که خاتمی هنوز دارای محبوبیت‌هایی باشد و نسبت به سایر اصلاح‌طلبان نیز این محبوبیت بالاتر باشد.
اختلافات ریشه‌دار جریان اصلاحات
در حالی که کوچک‌ترین عضو اردوگاه اصلاح‌طلبی هم از اختلافات درون اردوگاهی این جریان صحبت نمی‌کند، محبیان نظر دیگری دارد و می‌گوید: درون جریان اصلاحات اختلافات بسیار جدی وجود دارد مثلا بین عبدالله نوری و خوئینی‌ها، نحوه معرفی کاندیداها اختلافاتی وجود دارد و آن طور که گفته می‌شود عبدالله نوری به دنبال این است که اصلاح‌طلبان کاندیدای شفاف و روشن خود را معرفی کنند و وی به صورت جدی تبلیغات خود را آغاز کند اما نظر خوئینی‌ها این است که نباید کاندیدای اصلاح‌طلبان در حال حاضر معرفی شود. چرا که در این صورت فضا برای تخریب کاندیدای اصلاح‌طلبان گشوده خواهد شد و همه حرکت‌ها به سمت تخریب این فرد می‌رود. وی افزود: در حالی که عبدالله نوری معتقد است اگر در آخرین لحظات نامزد اصلاح‌طلبان را معرفی کنیم فرصتی برای جا انداختن وی در جامعه نخواهیم داشت و به تبلیغات چند ساعته صدا و سیما نیز نمی‌توان اکتفا کرد اما خوئینی‌ها بر نظر خود پافشاری دارد.
هاشمی خواهان مدیریت توام اصولگرایان و اصلاح‌طلبان است
وی در ادامه ‌هاشمی را ازجامع الطرفین بودن خارج می‌کند و می‌گوید که جریان دیگری که درون جریان اصلاحات تعریف می‌شود جریان آقای‌ هاشمی رفسنجانی است. مدل حرکتی ‌هاشمی، کلاسیک است اما در عین حال بسیار هوشمندانه در این قضیه پیش می‌رود. ‌آقای‌هاشمی می‌خواهد مدیریت توامان جریان اصلاحات و اصولگرایان را داشته باشد و در هر دو جریان، بازی‌سازی کند و ضمن این موضوع کاندیدا سازی هم داشته باشد. او یک تئوری گفتمانی دارد در حالی که سایرین هنوز تئوری مشخصی مطرح نکرده‌اند. اما ‌هاشمی دولت وحدت ملی را مطرح کرده است که برای این امر مقدماتی ذهنی وجود دارد؛ شعاری که‌هاشمی به دنبال آن است که نیروها را حول آن متحد کند، «نه» به احمدی‌نژاد و بازسازی وجهه نظام در داخل و خارج از کشور است. لذا سعی دارد چتر خود را طوری تنظیم کند که هم اصولگرایان بتوانند ذیل آن قرار گیرند و هم اصلاح‌طلبان یعنی باید کاندیدا کسانی باشند که‌هاشمی تعیین کرده باشد.
کاندیداتوری‌هاشمی در انتخابات یازدهم غیر ممکن نیست
وی به موضوعی اشاره می‌کند که مدت‌هاست از سوی‌ هاشمی تکذیب شده است. او می‌گوید: گاهی هواداران‌هاشمی ژستی مبنی بر کاندیداتوری‌ هاشمی و ورود وی به صحنه می‌‌گیرند. در حالی که با توجه به وضعیت جسمانی وی این موضوع را خیلی جدی نمی‌دانم و احتمال بسیار کم است. ولی در عین حال هیچ چیز ناممکن نیست. جریان ‌هاشمی بسیار فعال با شعار واضح نه به احمدی‌نژاد می‌خواهد تمام مخالفان وی را در بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان جمع کند و با القای وضعیت بحرانی، این جریانات را به سمت تئوری وحدت ملی پیش ببرد.
ردصلاحیت سید حسن خمینی ساده نیست
وی در مورد کاندیداتوری سیدحسن خمینی هم می‌گوید که حجت‌الاسلام سید حسن خمینی اهل بیت امام است؛ رد صلاحیت وی ساده نیست. وی دارای موقعیتی خاص بوده و در حال تحصیل است و از سوی دیگر می‌خواهد خود را به عنوان یک رجل دینی هم مطرح کند. اگر او را تایید کند موقعیتش بسیار خوب خواهد بود اما اگر شورای نگهبان صلاحیت وی را رد کند کل ظرفیت خود را در قضیه سید حسن خواهد گذاشت و کاندیداهای دیگر از فیلتر شورای نگهبان راحت‌تر عبور خواهند کرد چرا که نمی‌توان همه کاندیداها را رد کرد بنابراین وقتی فردی همچون سید حسن رد شود کل انرژی رد صلاحیت شورای نگهبان را می‌گیرد. محبیان افزود: من با شناختی که از وی دارم معتقدم او شخصیت محترم و باهوشی است و شرایط را به خوبی می‌سنجد اما نکته‌ای که وجود دارد این است که سید حسن یک سرمایه برای نظام محسوب می‌شود در حالی که وارد فضای جنجالی شدن مشخص نیست که خروج راحتی هم داشته باشد. لذا تردید دارم که سید حسن مایل باشد وارد فضای انتخابات شود.
کد مطلب: 16981
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *