سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ اعلام کرد که واشنگتن آماده بازگشت به مذاکرات غیرمستقیم وین است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری به رغم اعمال تحریم های جدید علیه برخی اشخاص و افراد به بهانه حقوق بشر در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ مدعی شد که ما آماده بازگشت به مذاکرات غیر مستقیم هستیم تا بتوانیم بازگشت به پایبندی مشترک به برجام را بررسی کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که راب مالی و هیات همراه آخر هفته به وین خواهد رفت و اولویت ما بر محتوای مذاکرات و چگونگی از سرگیری آنها است.
ند پرایس با اشاره به سخنان روز گذشته آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد ما همچنان معتقدیم بازگشت مشترک به پایبندی متقابل به برجام امکان پذیر است.
وی در ادامه اتهام پراکنی ها علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران مدعی شد که همچنان معتقدیم دیپلماسی در جهت بازگشت مشترک به پایبندی متقابل قابل اجرا است زیرا این امر بادوام ترین و بهترین گزینه برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته ای به صورت دائم و قابل تایید است.
وی تصریح کرد که دیپلماسی برای دستیابی به این هدف بهترین گزینه برای ما و همکاران ما در گروه ۵+۱ است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در حالیکه غرب به دلیل ارائه متون پیشنهادی ایران برای بررسی آنها نیاز به مشورت با پایتخت هایشان داشتند، مدعی شد که به زودی خواهیم فهمید که آیا ایران با حسن نیت به مذاکرات باز می گردد یا نه.
ند پرایس در مورد دیدار فردای بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با مقامات آمریکایی نیز گفت که مسایل زیادی در دستور کار دوجانبه و منطقه ای قرار دارد.
دور تازه مذکرات ایران و گروه ۱+۴ از روز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه جاری (۹ دسامبر) از سر گرفته خواهد شد. هفته گذشته هیات مذاکره کننده ایران متون پیشنهادی خود را برای حصول توافق به طرف های مقابل ارائه داد و طرف های غربی برای بررسی این پیشنهادها خواستار بازگشت به پایتخت های خود شدند.
قرار است روز پنجشنبه همه هیات های مذاکره کننده ایران، انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه و چین در هتل گوبورگ وین پایتخت اتریش برای پیگیری روند گفت و گو ها حضور یابند و انتظار می رود طرفهای مقابل با پاسخ های خود برای پیشنهادهای ایران در مذاکرات حاضر شوند.
دور قبلی مذاکرات ایران و ۱+۴ روز دوشنبه هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) تا روز جمعه ۱۲ آذرماه (سوم دسامبر) در وین اتریش برگزار شد که ایران متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو تحریمهای ظالمانه و مسائل هستهای به طرفهای مقابل ارائه کرد. با توجه به درخواست برخی از هیأتها جهت بازگشت به پایتختهایشان جهت مشورت و دریافت دستورالعملهای تازه، در نشست جمعه مقرر شد تا در گفتوگوها وقفهای ایجاد شده و گفتوگوها هفته آینده بعد از بازگشت هیأتها از پایتختهایشان، از سر گرفته شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در یادداشتی در یک روزنامه روسی یادآورشد که برای بازگشت به برجام، همه تحریم های آمریکا در مورد ایران باید بطور کامل لغو شود.
به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان در یادداشتی در روزنامه پرشمارگان کامرسانت چاپ مسکو نوشت: هدف اصلی مذاکرات وین باید اجرای کامل و موثر برجام و نیز بهبودی روابط بازرگانی و همکاریهای اقتصادی پایدار با جمهوری اسلامی ایران باشد. بدیهی است برای بازگشت به برجام، همه تحریم ها در مورد ایران باید بطور کامل لغو شود.
علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات برای لغو تحریم ها نیز با بیان اینکه مذاکرات وین از روز پنجشنبه هفته جاری از سر گرفته می شود، تاکید کرد پیشنهادهای مطرح شده از سوی ایران می تواند روند مذاکرات را بطور جدی به سمت پیشرفت هدایت کند.
به گزارش ایرنا، باقری کنی که به مسکو سفر کرده است، در پایان سفر یک روزه خود، ضمن ممتاز توصیف کردن روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه در زمینه های مختلف، گفت: برای این که در این مقطع بتوانیم گفت و گوها را با شتاب بیشتری به پیش ببریم ، لازم دیدم که با مقامات روسیه رایزنی هایی داشته باشیم تا در روز پنجشنبه هفته در فضایی سازنده و رو به جلو، مذاکرات را ادامه دهیم .
وی اظهار داشت: دو پیش نویس پیشنهادی ارائه شده توسط ایران در واقع سند جدیدی نبود بلکه در شش دور گفت و گو هایی که در وین انجام گرفته بود طرفین به چند متن رسیدندکه ما در مورد دو متن اصلاحات و دیدگاهها یا جاهایی که نسبت به توافق ۱۳۹۴ کاستی هایی وجودداشت، نواقص را جبران و جاهایی هم که نیاز به اصلاح و تکمیل داشت در متن وارد کردیم.
باقری کنی با بیان اینکه در در واقع اصلاحات و پیشنهادهایی در باره دو متن پایانی ارائه کردیم، مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف بود، اظهار داشت : این دو متن پیشنهادی بر اساس انتظارات بدون مبنا نبود بلکه بر اساس اسنادی بود که مورد توافق هم ما و هم کشورهای ۱+۴ ارائه شد.
وی تصریح کرد: به همین جهت طرف مقابل هم به این نکته اذعان دارد که هر طرف این اختیار را دارد تا بتواند پینشهادهای خود را ارائه دهد و مسیر را برای ادامه گفت و گو و حصول نتیجه باز کند.
معاون وزیر خارجه افزود : در دور جدید گفت و گوهای وین به طرق مختلف با روسیه رایزنی داشتیم و این تعامل را با طرف چینی هم داشته ایم.