۰
دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۰۹

تاثیر ورزش بر کاهش ابتلا به کرونا

بر اساس گزارشی از مایو کلینیک که یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان به شمار می‌رود، ورزش و فعالیت فیزیکی منظم روزانه قادر به ایمن‌سازی بدن در برابر ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ و به دنبال آن کاهش احتمال بستری شدن در بیمارستان است.
تاثیر ورزش بر کاهش ابتلا به کرونا
بر اساس گزارشی از مایو کلینیک که یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان به شمار می‌رود، ورزش و فعالیت فیزیکی منظم روزانه قادر به ایمن‌سازی بدن در برابر ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ و به دنبال آن کاهش احتمال بستری شدن در بیمارستان است.
به گزارش عصر ایران، اخیرا مطالعه‌ای توسط مجله پزشکی - ورزشی انگلیس به چاپ رسیده است که در آن ابعاد متفاوت همین موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به صورت مشترک و با همکاری تعدادی از دانشمندان آمریکایی به انجام رسیده است. طبق یافته‌های مطالعه می‌توان به این نتیجه رسید: آن دسته از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که قبل از ابتلا، به طور منظم ورزش می‌کردند، با پایین‌ترین احتمال بستری در بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه و همین طور فوت رو به رو بودند.
در این پژوهش از داده‌های تقریبا ۵۰ هزار نفر بیمار بزرگسال در کالیفرنیا که از ژانویه سال ۲۰۲۰ تا پایان اکتبر همین سال مبتلا به کووید-۱۹ شده بودند، استفاده شد.
به منظور اندازه‌گیری نسبتا دقیق سطح فعالیت، محققان از هر بیمار خواستند که گزارشی از زمان ورزش خود طی بازه یک هفته ارائه دهد. سپس تیم مطالعاتی فعالیت بدنی هفتگی را با پاسخ بدن هر یک از بیماران به کووید-۱۹ تجزیه و تحلیل کرد. در ادامه مشخص شد که بیماران غیر فعال (فعالیت بدنی کمتر از ۱۰ دقیقه در هفته) با خطر بستری، پذیرش در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر بالاتری در مقایسه با بیماران فعال (حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هفتگی) مواجه هستند.
حتی پس از کنترل متغیرهای اثرگذار دیگری مانند چاقی و مصرف سیگار در تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز دیده شد که عدم تحرک به طرز قوی‌تری با افزایش احتمال بستری در بیمارستان، بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ در ارتباط است. در این میان وضعیت بیمارانی که فعالیت بدنی متوسط داشتند، به مراتب از گروه بی‌تحرک‌ها بهتر بود.
دکتر رابرت ای. سالیس، پزشک خانواده و پزشکی ورزشی، توضیح می‌دهد: «برای آن که بتوانیم بدون استفاده از مکمل‌های غذایی و دارویی ایمنی بدن خود را در برابر کووید شدید یا تهدیدکننده حیات بالا ببریم، ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه از هر روشی بهتر خواهد بود.
به گفته سالیس بزرگسالان باید حداقل ۱۵۰ دقیقه و حداکثر ۳۰۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط یا ۷۵ الی ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی شدید هوازی داشته باشند. به نظر می رسد که این میزان تحرک فیزیکی برای کاهش ریسک بستری در بیمارستان به دنبال ابتلا به کووید-۱۹ کفایت کند.
البته به کسانی که به پیاده‌روی علاقه‌مند هستند نیز پیروی از یک روتین ۳۰ دقیقه‌ای روزانه به صورت منظم و برای ۵ روز در هفته توصیه می‌شود. این عادت پسندیده نه‌تنها از انواع شدت‌یافته کووید-۱۹ پیشگیری خواهد کرد، بلکه می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا و درمان شمار زیادی از بیماری‌های دیگر هم موثر واقع شود.
پژوهش دیگری در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ توسط موسسه ملی سلامت (یکی از شاخه‌های وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا) منتشر شد که ورزش منظم را به افزایش پاسخ سیستم ایمنی بدن مرتبط می‌دانست.
همچنین در مطالعه‌ای مربوط به ماه مارس سال ۲۰۲۰ می‌خوانیم که شدت ورزش هم در عدم ابتلا به انواع خطرناک کووید-۱۹ تعیین‌کننده است. برای مثال پیاده‌روی تند، ۴ برابر بیشتر از پیاده‌روی کُند، احتمال ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد. در این پژوهش بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال انگلیسی با رده سنی میانسال شرکت داشتند. اطلاعات کامل این بررسی علمی در وبگاه خبری ساینس دیلی منتشر شده است.
یکی از محققان و استادان تربیت بدنی دانشگاه لستر می‌گوید: ما پیشتر می‌دانستیم که چاقی و ضعف بدنی از فاکتورهای تاثیرگذار اصلی در بروز عوارض جدی ناشی از کووید-۱۹ هستند اما این نخستین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد حتی سرعت پیاده‌روی و در واقع شدت تحرک بدنی نیز بر کاهش خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ موثر خواهد بود. بله درست است اگر می‌خواهید بدن خود را علیه این پاندمی بیمه کنید، ورزش منظم مانند پیاده‌روی با سرعت بالا بهترین گزینه محسوب می‌شود!
توجه پایانی: ورزش و پیاده‌روی، ریسک کرونا را صفر نمی‌کند بلکه احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد یا در صورت ابتلا از شدت آن می‌کاهد و احتمال مرگ را کاهش می‌دهد.
کد مطلب: 149260
برچسب ها: ورزش کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *