رامین مهمانپرست در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: در ماه اکتبر (۱۰ مهر تا ۱۰ آبان) شاهد هشت مورد نقض قلمرو هوایی کشورمان ازجانب ناوگان نظامی امریکا بودیم که این موارد را جداگانه به سازمان ملل منعکس و البته اعتراض شدید خود را نیز به امریکا اعلام کردهایم.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در اعتراضهای شدید خود از امریکا خواسته است تا به تعهدات بینالمللی خود در رعایت اصول و موازین حقوق بینالملل و اصل حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشورمان پایبند باشد.
مهمانپرست در عین حال افزود: ایران در دو نامه جداگانه به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت، موارد نقض قلمرو هوایی ایران ازجانب نظامیان امریکایی را منعکس کرده و از این مجامع بین المللی خواسته است که این موضوع به مقامات امریکایی تذکر داده شود تا در آینده شاهد تکرار چنین اقدامات و نقض حریم هوایی ایران نباشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: معتقدیم که پایبند نبودن کشورها به اصول و موازین بین المللی، می تواند ثبات و امنیت را در سطح منطقه و بین الملل مخدوش کند.
وی افزود: ایران حق طبیعی خود می داند که در مقابل موازین بینالمللی، در خصوص موضوعی که به صیانت از حریم هوایی کشورمان مربوط می شود، پاسخ لازم را بدهد.
مهمانپرست گفت: آخرین مورد در یکم نوامبر بود که پهپاد امریکایی حریم هوایی ایران را نقض کرد و با هشدار مقامات نظامی کشورمان و واکنشی که نشان داده شد، مجبور شدند حریم هوایی کشورمان را ترک کنند.
وی رعایت حقوق و موازین بین المللی را ازجانب همه کشورها یک اصل دانست و افزود: رعایت حریم و قلمرو هوایی، دریایی و زمینی کشورهای مختلف اصلی است که باید همه کشورها به آن پایبند باشند.
مهمانپرست گفت: وقتی کشورهایی این قلمرو را نقض کنند، شاهد اعتراضاتی رسمی به مجامع بین المللی خواهیم بود که این اعتراضات به عنوان سند، ثبت رسمی می شود؛ در عین حال باید به کشورهای نقض کننده تذکر و هشدارهای لازم داده شود تا از تکرار آن در آینده جلوگیری شود.
وی در پاسخ به این سوال که پاسخ دستگاه دیپلماسی کشورمان در صورت نقض مجدد حریم هوایی ایران ازجانب نیروی نظامی امریکا چه خواهد بود، افزود: ایران از حریمهای هوایی و دریایی خود با قاطعیت حفاظت می کند و این هشدار را قبلا به تمام کشورها و رژیم جعلی صهیونیستی دادهایم که همه باید به حریم هوایی و دریایی و مسائل مربوط به حاکمیت ملی ایران احترام بگذارند.
مهمانپرست گفت: هر کشور و جریانی هم که قصد زیر پا گذاشتن حریم کشور ما را داشته باشد، با واکنش جدی ایران مواجه خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای افکار عمومی و مردم دنیا بسیار مهم است که بدانند چه کسانی ناقض مقررات بین المللی هستند و سعی در مخدوش کردن ثبات و امنیت مناطق مختلف دنیا دارند.
مهمانپرست گفت: شکایتهایی هم که برای ثبت رسمی به مجامع بینالمللی ارائه می شود به عنوان اسناد، حفظ می گردد و در هر مرجعی، قابلیت استناد دارد.
وی افزود: اسناد فوق یادآور این است که موارد نقض مقررات بینالمللی سابقه و زمینه داشته است و نوعی هشدار تلقی می شود تا کشورهایی که مقررات بینالمللی را نقض می کنند از تکرار آن اجتناب کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین ساختار سازمان ملل و شورای امنیت را برای ضمانت صلح، ثبات و امنیت در جهان دچار اشکالات متعدد و ناعادلانه دانست و گفت: متأسفانه شورای امنیت نتوانسته است به اهداف تعریف شده خود برای صیانت از صلح و امنیت برسد و ساختار ناعادلانه این شورا موجب شده است که کشورهای مستقل نتوانند از حقوق بین المللی خود به خوبی دفاع کنند.
مهمانپرست همچنین عدم نقض مقررات بین المللی و احترام به افکار ملتها را شاخصه های اصلی احترام متقابل برشمرد و افزود: متأسفانه شورای امنیت از آن توانایی لازم برای برقراری ثبات و امنیت در سطح جهانی برخوردار نیست و حق وتوی پنج کشور عضو دائم شورای امنیت برای تامین امنیت به کار گرفته نمی شود بلکه عموماً از این حق وتو برای حمایت از اقدامات جنایتبار رژیم صهیونیستی به صورت ناعادلانه استفاده می شود.