; ?>; ?> افزایش ۴۳ درصدی ابتلا به سرطان در ۱۴۰۴ - مردم سالاری آنلاين
۰
يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۱

افزایش ۴۳ درصدی ابتلا به سرطان در ۱۴۰۴

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:نتایج مطالعه پژوهشگران ایرانی بر اساس آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان مبتنی برکل جمعیت کشور(با پوشش۱۰۰ درصدی)، افزایش ۴۳ درصدی موارد جدید سرطان در سال ۲۰۲۵ /۱۴۰۴ در مقایسه با دهه پیش از آن را پیش‌یینی کرده که ۲۹ درصد آن مربوط به تغییرات ساختاری جمعیت است.
افزایش ۴۳ درصدی ابتلا به سرطان در  ۱۴۰۴
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:نتایج مطالعه پژوهشگران ایرانی بر اساس آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان مبتنی برکل جمعیت کشور(با پوشش۱۰۰ درصدی)، افزایش ۴۳ درصدی موارد جدید سرطان در سال ۲۰۲۵ /۱۴۰۴ در مقایسه با دهه پیش از آن را پیش‌یینی کرده که ۲۹ درصد آن مربوط به تغییرات ساختاری جمعیت است.

به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده افزود: پیش بینی می شود تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان در ایران از ۱۱۲ هزار مورد ثبت شده سرطان ها بدون محاسبه سرطان پوست در سال ۹۵  به ۱۶۰ هزار مورد پیش بینی شده در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد که این میزان، افزایش ۴۳ درصدی را نشان می دهد.

این مطلب نتیجه تحقیق  ملک زاده به عنوان رهبر تیم تحقیقاتی مطالعه Cancer in Iran ۲۰۰۸ to ۲۰۲۵: Recent incidence trends and short‐term predictions of the future burden  است که توسط دکتر غلامرضا روشندل، دانشیار اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی گلستان (نویسنده اول) و با همکاری شماری از محققان ایرانی و بین المللی انجام و در  مجله   International Journal of Cancer منتشر شده است.

سهم عوامل خطر و تغییرات جمعیتی در افزایش سرطان ها در ایران ۱۴۰۴

به گفته رییس انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران، حدود ۲۹ درصد افزایش سرطان در ایران در سال ۱۴۰۴ /۲۰۲۵ مربوط به تغییرات در ساختار جمعیتی ایران ( رشد جمعیت و پیری جمعیت) و ۱۴ درصد نیز با سایر عوامل از جمله  «توسعه و تشدید عوامل خطر بروز سرطانها» مرتبط است.

بیشترین  تغییرات پیش بینی شده در موارد جدید بروز سرطانها و کاهش سرطان مری

ملک زاده بیشترین افزایش پیش بینی شده در موارد جدید ابتلا به سرطان در ایران در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۹۵ را  مربوط به سرطان های تیروئید (۱۱۴ درصد)، پروستات (۶۷ درصد)، پستان (۶۳ درصد)، روده بزرگ (۵۴ درصد)، تخمدان (۵۱درصد)، ریه (۴۹ درصد)، لنفوم غیرهوچکین (۴۵ درصد)، مغز و سیستم عصبی (۴۰ درصد)، معده (۳۰ درصد)، مثانه (۲۶ درصد) و سرطان خون (۲۴ درصد) بیان کرد.

وی اظهار داشت: طبق این پیش بینی انتظار می رود موارد جدید سرطان مری به دلیل بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و اصلاح سبک زندگی ایرانیان در ده های گذشته، با کاهش ۱۷.۵ درصدی در ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۳۹۵ مواجه شود.

۱۰ سرطان نخست شایع  در هر دو جنس ایران بر اساس آخرین آمار برنامه ملی ثبت سرطان (۹۶)

وی ۱۰ سرطان نخست شایع در ایران بدون محاسبه سرطان پوست در هر دو جنس را شامل: پستان، پروستات، روده بزرگ، معده، ریه، مثانه، تیروئید، لوکمی(خون)، رحم، مغز و سیستم عصبی اعلام کرد.

شایعترین سرطانها در مردان و زنان ایرانی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شایعترین سرطان های بروز یافته در مردان ایران شامل پروستات، معده، روده بزرگ، مثانه، ریه، لوکمی(خون)، مغز و سیستم عصبی، لنفوم غیرهوچکین، مری، کبد، و شایعترین سرطانها در زنان ایرانی شامل پستان، روده بزرگ، تیروئید، معده، رحم، لوکمی(خون)، تخمدان، مغز و سیستم عصبی، ریه و مری است.

ایران در منطقه «خطر متوسط» نقشه جهانی سرطان

ملک زاده وقوع سونامی سرطان در ایران را رد کرد و گفت: در حال حاضر میزان بروز سالانه سرطان در ایران (۱۶۹ در ۱۰۰ هزار نفر) کمتر ازمیانگین میزان بروز سالانه سرطان در دنیا (۲۰۱ در ۱۰۰ هزار نفر) است. بر اساس این  آمار، همچنین  میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی (۱۸۰ در ۱۰۰ هزار و ۱۶۰ در ۱۰۰ هزار) نسبت به میانگین جهانی (۲۲۲ در ۱۰۰ هزار و ۱۸۶ در ۱۰۰ هزار ) کمتر است.

وی افزایش آمار سرطان در ایران طی سال های گذشته و پیش بینی افزایش برای سالهای آینده را متاثر از برقراری نظام ثبت سرطان که منجر به ثبت موارد بروز یافته با دقت بیشتر در سالهای اخیر بوده و نیز رشد جمعیت و پیری جمعیت همانند بسیاری از نقاط جهان دانست و تاکید کرد: سهم ۱۴ درصدی تشدید و توسعه عوامل خطر در افزایش سرطانها طی سالهای آینده نیز بسیار بااهمیت است.

محقق بین المللی سرطان طبق این آمار، موقعیت ایران در نقشه جهانی سرطان «ثبت سرطان سازمان بهداشت جهانی» «GLOBOCAN ، را در منطقه «خطر متوسط» از نظر میزان بروز موارد جدید سرطانها اعلام کرد.

سرطانها ، نخستین عامل مرگ زودرس در ایران

وی ، با اشاره به وقوع بیش از ۵۵ هزار مرگ سالانه ناشی از سرطانها در ایران، این بیماری را نخستین عامل مرگ زودرس در کشور دانست و گفت: ۳۴ هزار مرگ از مجموع ۱۲۲ هزار مرگ سالانه زودرس (زیر ۷۰ سال) و ۱۱ هزار مرگ از مجموع ۸۵ هزارمرگ خیلی زودرس ( زیر۵۰ سال ) سالانه در ایران ناشی از سرطانهاست.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که نزدیک به ۲۵۰ هزار ایرانی در حال حاضر با سرطان زندگی می کنند افزود: نزدیک به نیمی از سرطانها قابل معالجه و نیمی دیگر قابل پیشگیری هستند.

دکتر غلامرضا روشندل، نویسنده اول مطالعه حاضر گفت: پیش بینی تعداد موارد جدید بروز سرطان در ۱۴۰۴ در این تحقیق، بر اساس داده های برنامه ملی ثبت سرطان طی سالهای ۸۸ تا ۹۵ صورت گرفته  و همانند گزارشات بین المللی مشابه، در این مطالعه، سرطان پوست از آنالیز حذف شده و صرفا موارد سرطانهای تهاجمی (invasive) با کد رفتار ۳ (بر اساس سیستم کدگذاری بین المللی ICD-O) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

نرخ بروز سرطانها در آخرین آمار برنامه ملی ثبت سرطان ایران

مسوول برنامه ملی ثبت سرطان، با بیان این که آخرین آمار بروز سرطانها در ایران مربوط به سال ۹۶ است، افزود: موارد جدید سرطانها با محاسبه سرطان پوست در این سال ، ۱۳۵  هزار مورد (۱۶۹در هر ۱۰۰ هزار ایرانی) بوده که در این میان، سهم مردان ۵۲ درصد (۷۰ هزار مورد – ۱۸۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر) و زنان ۴۸ درصد (۶۵ هزار مورد – ۱۶۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر) بوده است.

روشندل، همچنین میزان بروز سرطانها در ایران طی سال ۹۶ بدون محاسبه سرطان پوست را ۱۲۳ هزار مورد جدید ( ۱۵۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر) اعلام کرد که سهم مردان، ۵۱ درصد  (۶۳ هزار مورد – ۱۶۰ در هر ۱۰۰ هزار) و زنان ۴۹ درصد ( ۶۰ هزار مورد – ۱۴۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر) بوده است.

رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد ایران سرطان را پرهزینه ترین بیماری در ایران دانست و افزود: دو سوم بیماران مبتلا به سرطان گرفتار هزینه های کمرشکن سرطان می شوند.

وی مهمترین عوامل خطر بروز سرطانها را سبک زندگی ناسالم (پرخوری، بی تحرکی و چاقی و اضافه وزن، مصرف نکردن سبزیجات تازه و میوه در پنج وعده در روز، مصرف سیگار، دخانیات، تریاک، الکل، قند و شیرینی ها، غذاهای پرچرب، نمک زیاد، نوشیدنی های داغ، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و .. ) و عوامل خطر دیگری شامل مصرف آب آشامیدنی غیربهداشتی، استفاده از سوختهای بیوزیستی در فضاهای بسته، آلودگی هوا، عفونت ها شامل عفونتهای جنسی، هپاتیت ها و سایرعفونت های سرطانزا و ... بیان کرد.
کد مطلب: 148563
برچسب ها: سرطان سلامت
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *