۰
يکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۶

۲۴۴ فوتی کرونا در خوزستان در کمتر از یک ماه

خوزستان در بهت مرگ و میر کرونا؛ آمار افزایشی بیماران و فوتی‌های خوزستان تکان‌دهنده است. باز هم دیروز وزارت بهداشت با اشاره به سیر صعودی بیماری اعلام کرد که بیشترین مرگ و میرها نیز مربوط به خوزستان است.
۲۴۴ فوتی کرونا در خوزستان در کمتر از یک ماه
خوزستان در بهت مرگ و میر کرونا؛ آمار افزایشی بیماران و فوتی‌های خوزستان تکان‌دهنده است. باز هم دیروز وزارت بهداشت با اشاره به سیر صعودی بیماری اعلام کرد که بیشترین مرگ و میرها نیز مربوط به خوزستان است.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفته اگر چه هنوز شرمنده مردم نشده‌ایم اما اگر با کمبود تخت مواجه شویم، گرفتاری بزرگی خواهد بود.
از امروز محدودیت‌های جدیدی در خوزستان اعمال شده است؛ برخی ادارات غیر ضروری بنا بر اعلام استانداری خوزستان از امروز با تنها ۱۰ درصد نیروها فعالیت خواهند کرد و بر اصناف نیز بیشتر نظارت خواهد شد. اما کرونای جهش‌یافته هم دارد کار خودش را می‌کند.

معاون بهداشت علوم پزشکی آبادان هشدار داد
پیش‌بینی ادامه پیک خوزستان تا خردادماه / نگرانیم جان‌های بیشتری از دست برود
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه با این روند اعمال محدودیت‌ها و اگر تعطیلی حداقل دو هفته‌ای در استان خوزستان انجام نشود، پیش‌بینی می‌شود این پیک تا خردادماه ادامه یابد، گفت: میزان مرگ و میر در این پیک بیماری نگران‌کننده است و نگرانی ما از این است که اگر اقدامات جدی‌تری انجام نشود، جان‌های بیشتری از دست برود.
دکتر آرش یلالی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند صعودی بیماری در خوزستان اظهار کرد: این روند صعودی بیماری، به شدت نگران‌کننده است و برای توقف این سیر صعودی باید اقدامات پیشگیرانه شدیدتری انجام شود.
وی افزود: اگر این روند اعمال محدودیت‌ها که مورد علاقه ما نیست، ادامه یابد پیک سوم مدت طولانی‌تری ادامه خواهد یافت. پر بودن بیمارستان‌ها، بدحالی بیماران و از دست دادن افراد، مدت طولانی‌تری دامن‌گیر استان خوزستان خواهد بود.
یلالی تصریح کرد: با این روند اعمال محدودیت‌ها و اگر تعطیلی حداقل دو هفته‌ای در استان خوزستان انجام نشود، پیش‌بینی می‌شود این پیک تا خردادماه ادامه یابد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: در حال حاضر میزان مرگ و میر در خوزستان بالا است؛ میزان مرگ و میر در این پیک بیماری نگران‌کننده است و نگرانی ما از این است که اگر اقدامات جدی‌تری انجام نشود، جان‌های بیشتری از دست برود.
وی با اشاره به میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: با آموزش‌ها و هشدارهای ارائه‌شده، از برگزاری بسیاری از مراسم‌ها جلوگیری شده است اما همچنان در برخی نقاط به صورت ناگهانی متوجه می‌شویم مراسم بزرگی برگزار شده است. برگزاری مراسم مانند منفجر کردن بمب است که منجر به ابتلای تعداد زیادی از افراد می‌شود. از طرفی دیگر موجب می‌شود اقدامات انجام‌شده برای کنترل بیماری، نمود پیدا نکنند.
یلالی افزود: ماندن در منزل، اجتناب از برگزاری مراسم و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی باید با جدیت انجام شوند. اگر هر کدام از اعضای خانواده با علائم تنفسی مواجه شدند، صرف نظر از نتیجه آزمایش باید دو هفته در منزل بمانند و عضو علامت‌دار نیز در فضای جداگانه‌ای استراحت کند.
وی با اشاره به وضعیت قرمز جنوب غرب خوزستان افزود: کانون گردش ویروس در جنوب غرب خوزستان فعال است و وضعیت قرمز به معنی وضعیت خطرناک و گردش فعال ویروس است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به روند صعودی موارد بستری، افزود: در حال حاضر روزانه در هر کدام از سه شهرستان حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان، ۵۰ تا ۷۰ مورد جدید مثبت شناسایی می‌شود. در مجموع بیمارستان‌های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز روزانه حدود ۵۰ بیمار جدید بستری و ۳۰ تا ۴۰ بیمار ترخیص می‌شوند.

رئیس علوم پزشکی اهواز عنوان کرد
تخت کم بیاوریم، گرفتاری بزرگی خواهیم داشت / آغاز واکسیناسیون بیماران خاص خوزستان از هفته آینده
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌ شاپور اهواز با اشاره به ایجاد ظرفیت در بیمارستان‌ها برای پذیرش بار سنگین مراجعه بیماران کرونا گفت: تاکنون شرمنده مردم نشده‌ایم اما اگر در تامین تخت مشکلی پیدا کنیم، گرفتاری بزرگی خواهیم داشت.
دکتر فرهاد ابول‌نژادیان با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کروناویروس در استان خوزستان اظهار کرد: روز جمعه بیشترین مراجعه به بیمارستان‌ها را داشتیم؛ در این روز، ۴ هزار و ۴۰۰ نفر به مراکز بهداشتی و ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به بیمارستان‌ها مراجعه کردند. بیشترین میزان بستری مثبت قطعی نیز بستری در این روز با ۲۰۰ نفر بود.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در RT (شاخص تعداد تولید بیمار از هر بیمار) نقش دارند، افزود: در حال حاضر همچنان بار مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی افزایشی است؛ در هفته گذشته RT در استان خوزستان معادل ۱.۲۳ بود یعنی به ازای هر ۱۰۰ بیمار ۱۲۳ بیمار تولید می‌شد که اکنون با اعمال محدودیت‎ها و افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ۸۵ درصد، R مولد به ۱.۱۱ رسیده است یعنی به ازای هر ۱۰۰ بیمار ۱۱۰ بیمار تولید می‌شود و هنوز به زیر عدد یک نرسیده‌ایم.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان ادامه داد: اعمال محدودیت‌ها و همکاری مردم کمک می‌کند تا این عدد به کمتر از یک برسد؛ اگر این عدد به کمتر از یک برسد، روند نزولی بیماری آغاز خواهد شد که امیدواریم این روند در یک هفته تا ۱۰ روز آینده شروع ‌شود.
ابول‌نژادیان تصریح کرد: در حال حاضر در برخی شهرهای قرمز، روند کاهشی بیماری آغاز شده است. نقطه آغاز پیک سوم خوزستان از شادگان بود که اکنون روند کاهشی در شادگان و هویزه آغاز شده و آبادان نیز به حالت پلاتو شده است اما روند بیماری در سایر نقاط استان خوزستان به ویژه در اهواز، افزایشی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به اقدامات انجام‌شده در راستای کنترل بیماری و جلوگیری از انتقال بیماری به سایر نقاط کشور گفت: از روز پنجشنبه ارائه تست منفی برای صدور کارت پرواز یا بلیت الزامی شده است. با توجه به سرعت انتشار ویروس موتاسیون‌یافته انگلیسی، به منظور کاهش انتقال بیماری به نقاط دیگر کشور واحد نمونه‌گیری در فرودگاه، ایستگاه‌های راه آهن و ترمینال‌های اتوبوس‌های برون شهری مستقر شده‌اند اما مسافران برای جلوگیری از ازدحام، ۲۴ ساعت قبل می‌توانند به مراکز منتخب مراجعه کنند و نسبت به انجام این تست اقدام کنند.
وی افزود: یکی از دلایل ازدحام در واحد نمونه‌گیری در فرودگاه این بود که هم‌استانی‌ها تصور می‌کردند تنها در فرودگاه تست انجام می‌شود در حالی که در مراکز منتخب نیز این کار انجام می‌شود و مسافران می‌توانند ۲۴ ساعت قبل از سفر، به مراکز منتخب مراجعه کنند و تست را انجام دهند.
ابول‌نژادیان گفت: این کار موجب می‌شود که سایر استان‌ها نیز درگیر نشوند. با توجه به اینکه آلودگی در جنوب و غرب استان خوزستان است، شهرستان‌های شمالی و شرقی نیز کمتر درگیر می‌شوند.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان تصریح کرد: ورود و خروج خودروهای با پلاک غیربومی و بومی ممنوع است و مبادی ورودی استان خوزستان در حال کنترل هستند. ورود و خروج خودروهای با پلاک غیر بومی و بومی بین شهرهای نارنجی و قرمز نیز ممنوع است.
وی بیان کرد: از مردم می‌خواهیم خودشان توجه کنند و سفر نکنند. بار مراجعه به بیمارستان‌ها زیاد است؛ ما نگران سلامتی خودشان هستیم و برای سلامت آن‌ها این تصمیمات اتخاذ می‌شود.
ابول‌نژادیان افزود: دغدغه ما حفظ سلامتی مردم است. هدف ما ندیدن مردم در بیمارستان‌ها و حفظ جان خانواده‌ها است. هفته گذشته شاهد مرگ یک مادر بودیم اما روز گذشته دختر این خانواده که در مراسم خاکسپاری مادرش شرکت کرده بود نیز به دلیل ابتلا به کرونا جان باخت.
وی تصریح کرد: حضور در مراسم عزا برای عرض تسلیت است و نباید عزا به عزای دیگری تبدیل شود اما هنوز در این زمینه مشکل داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ادامه حضور برخی از مردم در بازارها بیان کرد: به طور مثال روز گذشته عکس‌هایی از بازار عبدالحمید اهواز و برخی از دستفروشان در برخی نقاط را دیدم؛ همچنان برخی از مردم در حال مراجعه به این نقاط هستند در حالی که اکنون زمان خرید نیست. این مردم باید وضعیت بیماران در بیمارستان‌ها را ببینند.
وی با اشاره به اعمال محدودیت در فعالیت ادارات گفت: از روز یکشنبه تا پایان سال، ادارات غیرضروری با حداکثر ۱۰ درصد نیروها در محل فعالیت خواهند کرد. در واقع زودتر تعطیلات عید را شروع کردیم تا بار مراجعه کاهش یابد.
ابول‌نژادیان گفت: قول مساعدی از وزارت بهداشت در خصوص تامین بیشتر واکسن به ما داده شده است. امیدواریم این هفته واکسیناسیون بیماران خاص که یکی از نقاط آسیب ما هستند، آغاز شود و بدین ترتیب، تزریق واکسن بیماران خاص دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی و ام‌اس زودتر از دیگر نقاط کشور انجام خواهد شد.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به لزوم واکسیناسیون همه پرسنل بهداشتی و درمانی تصریح کرد: تاکنون تنها کادر درمان آن هم نیروهای ICU، اورژانس و بخش کرونا واکسن را دریافت کرده‌اند. حدود ۸ هزار نفر پرسنل بهداشت داریم که در حال بیماریابی هستند اما هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند.
وی افزود: فعلا تزریق واکسن برای پرسنل بیمارستان‌های خصوصی و حتی دانشگاهی که بیماران مبتلا به کرونا را بستری نمی‌کنند، در اولویت نیست. فعلا اولویت تزریق برای نیروهای بخش کرونا و پرسنلی است که به صورت مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا سر و کار دارند.
ابول‌نژادیان بیان کرد: امیدواریم هفته آینده روند تزریق واکسن برای کادر بهداشت و بیماران خاص نیز آغاز ‌شود.
وی گفت: واکسیناسیون جانبازان بالای ۵۰ درصد، ضایعه نخاعی و شیمیایی نیز از هفته گذشته شروع شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز تصریح کرد: تزریق واکسن برای رزیدنت‌ها، اینترن‌ها، پرستاران و پزشکان شاغل در بخش کرونا در حال انجام است. امیدواریم با محموله‌های بعدی، تعداد بیشتری از مردم استان خوزستان را واکسینه کنیم.

وی با اشاره به اهمیت وجود تهویه مناسب به منظور کاهش انتقال ویروس گفت: یکی از راه‌های انتشار بیماری محدود بودن در فضاهای فیزیکی مسقف است که این مساله موجب ایجاد آلودگی می‌شود. در حال حاضر وضعیت آب و هوایی خوزستان خوب است و مردم می‌توانند حداقل در و پنجره‌ها را باز کنند. کارکنان ادارات نیز همه در و پنجره ها را باز نگه دارند.
ابول‌نژادیان تصریح کرد: این ویروس در فضای آزاد حداکثر تا ۲۰ دقیقه زنده می‌ماند بنابراین در صورت باز بودن در و پنجره‌ها، گردش هوا موجب می‌شود که بار ویروس و قدرت انتشار در فضای محدود کمتر شود. حتی اگر آلودگی ایجاد کند، بیماری‌زایی آن کمتر خواهد بود.
وی بیان کرد: لود ویروسی که وارد راه هوایی می‌شود، در شدت درگیری و بروز علائم بیماری تاثیرگذار است بنابراین علاوه بر شست‌وشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک، وجود تهویه مناسب در کاهش بار ویروس در فضای بسته، بسیار تأثیرگذار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص چگونگی تشخیص ویروس کرونای انگلیسی گفت: برای تشخیص بیماری، تست PCR انجام می‌شود اما برای تشخیص نوع ویروس کرونا در بیمار باید تست NGS انجام شود.
وی ادامه داد: همکاران به صورت رندوم در حال انجام این کار هستند و ۵۶ درصد نمونه‌های بررسی‌شده، موتاسیون انگلیسی بوده‌اند به ویژه در جنوب و غرب استان خوزستان.
ابول‌نژادیان با اشاره به افزایش میزان ابتلای افراد با سنین کمتر گفت: میزان ابتلای افراد ۱۵ تا ۲۹ سال در سوش انگلیسی نسبت به سوش ووهان چین افزایش یافته است اما بیشترین سن ابتلا بین ۳۰ تا ۳۹ سال است.
وی افزود: سنین پایین‌تر نیز مبتلا می‌شوند به گونه‌ای که اکنون در بیمارستان کودکان ابوذر اهواز سه بیمار در بخش مراقبت ویژه و ۹ بیمار در بخش‌های عادی بستری هستند. میزان ابتلای کودکان به کرونا زیاد نیست اگر چه دو مورد فوت کودک نیز داشته‌ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: برای اینکه همه شهرستان‌ها دچار کمبود تخت نشوند، در دو بیمارستان گلستان و امام خمینی(ره) اهواز تغییر و ظرفیت‌های جدیدی ایجاد کرده‌ایم؛ دستگاه‌های اکسیژن‌ساز در این بیمارستان‌ها نصب شده است و روز جمعه ۶۰ تخت مراقبت ویژه و ۵۰ تخت عادی در بیمارستان گلستان و به همین میزان در بیمارستان امام(ره) افزوده شد. در بیمارستان رازی نیز یک بخش جدید و در بیمارستان سینا نیز دو بخش دیگر افزوده خواهد شد.
وی گفت: ما دل‌مان نمی‌خواهند مردم را در بیمارستان‌ها ببینیم اما وظیفه ما این است که ظرفیت لازم را ایجاد کنیم. تاکنون این کارها انجام شده و امیدواریم شرایط بدتر از این نشود.
ابول‌نژادیان ادامه داد: در حال حاضر در اهواز بیمارستان‌های امام(ره)، رازی، فاطمه زهرا(س)، سینا و امیرالمومنین(ع) به صورت مستقیم بیماران را پذیرش می‌کنند و بیمارستان گلستان اهواز نیز پشتیبان بیمارستان رازی است و سرریز بیماران بیمارستان رازی به بیمارستان‌های گلستان و شهید منفرد نیاکی ارتش منتقل می‌شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیمارستان رازی به هیچ کس نمی‌گوید تخت نداریم. به محض اینکه در اورژانس این بیمارستان مشکلی ایجاد شود از طریق اتوبوس‌آمبولانس مستقر در بیمارستان و دیگر آمبولانس‌های مستقر، بیماران به بیمارستان‌های دیگر منتقل می‌شوند. تاکنون شرمنده مردم نشده‌ایم اما اگر در تامین تخت مشکلی پیدا کنیم، گرفتاری بزرگی خواهیم داشت.
ابول‌نژادیان با اشاره به اقدامات بهداشت در زمینه کنترل بیماری گفت: در طرح شهید سلیمانی با حضور ۸۱۰ تیم رهگیری، ۱۹۷ تیم مراقبتی، ۳۴۹ تیم نظارتی و ۵۳۱ تیم حمایتی در حال بیماریابی گسترده هستند. اقدامات نظارتی برای کنترل پروتکل‌ها، استفاده از ظرفیت سفیران سلامت برای افزایش سواد سلامت جامعه و انجام تست زیاد، استراتژی‌های مهم بهداشت هستند.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: تقریبا روزانه حدود ۱۵ هزار تست در استان خوزستان انجام می‌شود و بیماران شناسایی‌شده داروی لازم را دریافت می‌کنند تا مبتلایان با حال بد به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند و همچنین قرنطینه شوند تا دیگران را آلوده نکنند. بهداشت محیط و حرفه‌ای نیز کار نظارت بر مشاغل و اصناف را انجام می‌دهند و استراتژی مهم‌تر، ایجاد محدودیت‌ها و کاهش ترددها و مسافرت‌ها است تا چرخه انتقال ویروس را کاهش دهیم.

استاندار خبر داد
۲۴۴ فوتی کرونا در خوزستان در کمتر از یک ماه / شناسایی تاکنون بیش از ۴۰ هزار بیمار
استاندار خوزستان گفت: در خوزستان از ۲۰ بهمن‌ماه تا روز ۱۵ اسفندماه، ۲۴۴ مورد فوت به دلیل ابتلا به کرونا داشته‌ایم؛ این تعداد موارد فوت‌شده در کمتر از یک ماه، فاجعه است.
قاسم سلیمانی‌دشتکی اظهار کرد: از نیمه اول بهمن ماه امسال ویروس جهش‌یافته انگلیسی از کشور همسایه و از مرزهای شلمچه و چذابه وارد خوزستان شد؛ سرعت عمل این ویروس حدود ۱۰ برابر ویروس کرونای ووهان است و سریعا در بیمار اثر می‌کند و اگر بیمار دیر به بیمارستان مراجعه کند، شاهد آثار کشنده آن خواهد بود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر ۱۱ شهرستان در کل کشور قرمز هستند که همگی در خوزستان قرار دارند. هشت شهرستان دیگر نیز در وضعیت نارنجی هستند. این ویروس به سرعت در خوزستان در حال گسترش است؛ حتی در مناطقی که احساس امنیت می‌کردیم و فکر می‌کردیم که وضعیت مناسب است.
استاندار خوزستان بیان کرد: علاوه بر اینکه در تلاش هستیم که ویروس را در خوزستان کنترل کنیم، تلاش خواهیم کرد که این ویروس وارد استان‌های دیگر کشور نشود زیرا مشکلات و مدیریت آن بسیار دشوار است.
وی با بیان اینکه به صورت مکرر تعداد مراجعات مبتلایان به کرونا در خوزستان در حال افزایش است، گفت: تعداد تست‌ها در خوزستان از روزانه ۴ هزار تست به ۱۵ هزار و ۵۰۰ تست رسیده است. تعداد ردیابی بیماران نیز به حدود ۴ هزار تست رسیده است و طبیعتا وقتی تعداد تست بالا می‌رود، مبتلایان بیشتری شناسایی می‌شوند که به سود مردم است و به سرعت شناسایی می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند.
سلیمانی‌دشتکی ادامه داد: علت افزایش آمارها، افزایش تعداد تست‌ها در خوزستان است. در کشور روزانه حدود ۱۰۰ هزار تست انجام می‌شود که حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ تست آن در خوزستان است به این معنی که ۱۵.۵ درصد تست‌های کشور در خوزستان انجام می‌شود که کار بزرگی در راستای شناسایی و کنترل بیماران است.
وی افزود: تیم‌های نمونه‌گیری زیادی در مراکز حمل و نقل استان خوزستان مستقر شده‌اند تا کسانی که مسافر هستند را پیش از انجام سفر، تست کنند. مسافران برای سفر از خوزستان حتما باید گواهی تست منفی داشته باشند تا به آن‌ها اجازه سوار شدن به قطار، هواپیما یا اتوبوس داده شود و این، یک الزام است.
استاندار خوزستان در خصوص کیفیت اجرای این تصمیمات گفت: سه روز است که در استان تصمیم گرفته شده که در مراکز حمل و نقل تست کرونا انجام شود و اعلام شده که اگر مسافری همراه بلیت خود گواهی تست منفی نداشته باشد به او اجازه سفر داده نشود.
وی افزود: با مدیران همه بخش‌ها به طور مرتب جلسه داریم و آن‌ها تضمین قوی داده‌اند که این کار با قدرت، اجرایی می‌شود. قرار است تعداد مسافران قطارها و پروازهای خوزستان نیز کمتر شود.
سلیمانی‌دشتکی در خصوص غربالگری مسافران خروجی از خوزستان بیان کرد: در فرودگاه‌های خوزستان تاکنون ۱۵۲۹ تست انجام شده است که از این تعداد، ۱۶ مورد مثبت مشاهده شده است. در راه آهن نیز ۴۳۹ تست انجام شده است که ۱۲ مورد مثبت بوده‌اند و در پایانه‌ها نیز ۸۰۵ تست انجام شده که ۶ تست مثبت شده است. از همراهان این مسافران نیز تست انجام شده که ۱۴ مورد مثبت بوده‌اند.
وی افزود: ۲ اسفندماه ۳ هزار و ۸۸۴ تست در خوزستان انجام شد که این عدد در ۱۵ اسفندماه به ۱۵ هزار و ۲۰۷ تست رسید یعنی حدود ۴.۵ برابر افزایش یافته است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در رهگیری بیماران نیز، روز جمعه حدود ۱۲ هزار و ۱۹۰ تست از کل تست‌های انجام‌شده در خوزستان در زمینه رهگیری بیماران مبتلا بود و این عدد بیانگر آن است که تست‌ها در خوزستان هدفمند هستند.
وی با بیان اینکه با سه موج در خوزستان مواجه بوده‌ایم، گفت: در پیک اول که ۱۱۷ روز به طول انجامید، ۳۲ هزار و ۸۵۳ بیمار شناسایی شد. پیک دوم خوزستان ۱۰۵ روز بود که ۱۹ هزار و ۷۹۸ بیمار شناسایی شد اما پیک سوم که تاکنون ۵۶ روز از آن گذشته است ۴۰ هزار و ۳۵۸ بیمار شناسایی شده است که این عدد، وحشتناک است.
سلیمانی‌دشتکی بیان کرد: در ۲ اسفندماه تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های خوزستان ۲۰۹ بیمار بود اما این عدد در  ۱۵ اسفندماه  به ۳۱۳ بیمار بستری رسید که بیانگر رشد حدود ۵۰ درصدی بیماران بستری در خوزستان است.
وی افزود: در خوزستان از ۲۰ بهمن‌ماه تا روز ۱۵ اسفندماه، ۲۴۴ مورد فوت به دلیل ابتلا به کرونا داشته‌ایم؛ این تعداد موارد فوت‌شده در کمتر از یک ماه، فاجعه است.
استاندار خوزستان گفت: از این تعداد، ۸۳ بیمار در کمتر از ۲۴ ساعت پس از مراجعه به بیمارستان، فوت شده‌اند.
وی تصریح کرد: شدت سرایت ویروس جهش‌یافته، ۱۰ برابر بیشتر از ویروس ووهان است و اگر مردم رعایت نکنند قطعا به یک بحران بسیار سخت دچار خواهیم شد. قبل از حدود نیمه اول بهمن‌ماه، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و زدن ماسک در برخی از مواقع به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده بود اما اکنون این عدد به حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد رسیده است.
سلیمانی‌دشتکی گفت: تصمیم ما این است که اگر در شهرستان‌ها موارد فوتی داشته باشیم، مسئولان مربوطه هر شهرستان اولیای عزا را دعوت کنند و از آن‌ها تضمین بگیرند که مراسم برگزار نکنند.
وی افزود: برگزاری مراسم‌های چند هزار نفری باعث می‌شود که صدها نفر مبتلا و تعدادی نیز جان خود را از دست بدهند. این کار، ظلم و قتل غیر عمد است و نباید چنین اتفاقی در خوزستان رخ دهد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: باید فرهنگ زندگی در خوزستان را به فرهنگ کرونایی تبدیل کنیم زیرا کرونا خود را با زندگی ما تطبیق نمی‌دهد و ما انسان‌ها باید زندگی خود را با کرونا تطبیق دهیم.
وی در خصوص وضعیت بازاریان و اصناف خوزستان در بازه اعمال محدودیت‌ها گفت: سیاست صفر و صدی در تصمیم‌گیری صحیح نیست. ما عملکردی داریم که به دنبال بهبود آن هستیم. وقتی میزان رعایت مردم از ۱۰ درصد به ۸۰ درصد رسیده برای ما خوب است و برای مثال، اینکه ۷۰ درصد بازار تعطیل شود برای ما خوب است.
سلیمانی‌دشتکی افزود: با همراهی رئیس اتاق اصناف و همچنین اتحادیه‌های اصناف خوزستان، پیگیری‌هایی از وزیر کشور انجام داده‌ایم تا مشوق‌هایی برای بازاریان و اصناف خوزستان در نظر گرفته شود. این مشوق‌ها از سوی ریاست جمهور پذیرفته شده و از شنبه آینده ابلاغ خواهد شد.
وی در خصوص چگونگی انتخاب اداراتی که مشمول فعالیت ۱۰ درصد نیروها شده‌اند و اینکه چرا سازمان‌ها و ادارات شلوغی مانند تامین اجتماعی یا بانک‌ها در این محدودیت در نظر گرفته نشده‌اند، گفت: در تصمیمات اتخاذشده در خصوص فعالیت ۱۰ درصدی ادارات در خوزستان، سلیقه‌ای عمل نشده است و کمیته کارشناسی بر حسب آنچه که دستگاه‌های اجرایی مشخص کرده‌اند، تصمیم‌گیری کرده‌اند و من به عنوان استاندار خوزستان، شخصا بر تصمیم این کمیته نظارت کردم.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: روز شنبه برای بیش از ۲۸ اداره در خوزستان تذکر کتبی نوشته شده است. این ادارات شامل دستگاه‌های اجرایی بودند که قانون یک‌سوم کارکنان و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده‌اند. در موارد بعدی، اخطار و معرفی به هیات تخلفات انجام خواهد شد و این رصد و بررسی نیز به صورت روزانه انجام می‌شود.
سلیمانی‌دشتکی ادامه داد: بر اساس مجوزی که از ستاد ملی کرونا دریافت شده این اختیار را برای تصمیم‌گیری در خصوص همه بازاریان، ادارات، نهادها و دستگاه‌های اجرایی داریم و تصمیمات ستاد کرونا نیز لازم‌الاجرا هستند و هر کسی که به این دستورات بی‌توجه باشد، با آن برخورد خواهد شد.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، در خصوص قرنطینه خوزستان گفت: روز شنبه تصمیم گرفته شد که همه مبادی ورودی و خروجی بین استانی را با همکاری ارتش، بسیج و نیروی انتظامی کنترل کنیم. ورودی و خروجی بین شهرهای قرمز و نارنجی در خوزستان نیز کنترل می‌شود تا شاهد ترددهای غیر ضروری در این مبادی نباشیم.
کد مطلب: 146057
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *