معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: به منظور کنترل قیمت تخم مرغ، عرضه مستقیم آن به قیمت ۱۴۵ هزار ریال از طریق تعاونیهای مصرف کارمندی و کارگری، فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای، کاسبان امین و بازارهای شهرداری انجام میشود.
علی رسولیان در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی اظهار کرد: قیمت تخم مرغ طی یک ماه اخیر روند افزایشی داشت و به قیمت هر کیلوگرم ۱۸۰ هزار ریال رسید که باید جلوی گرانفروشی این ماده پروتئینی را گرفت و نظارت بر عرضه در این بخش را تشدید کرد.
وی افزود: برای کنترل قیمت تخم مرغ نیز توزیع آن با قیمت مصوب در شبکه منتخب، برخورد قانونی با گرانفروشی در سطح عرضه و کنترل بیشتر روی صادرات این محصول موثر خواهد بود. کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی اختیاری در تعیین قیمت برای مرغ زنده یا گوشت مرغ ندارد اما میتواند قیمت مورد نظر استان را به تهران پیشنهاد کند که آن را بررسی کنند.
رسولیان با تاکید بر عرضه گوشت مرغ با قیمت مصوب در بازار خراسان رضوی عنوان کرد: باید از فروشندهای که قیمت مصوب ۲۰۴ هزار ریال را برای هر کیلوگرم مرغ کشتار روز رعایت میکند با مشوقهایی حمایت کرد. گوشت قطعهبندی مرغ به قیمت مصوب کارگروه در بازار عرضه خواهد شد. قیمتهای اعلام شده از سوی انجمن صنفی کشتارگاههای طیور استان در خصوص مرغ قطعهبندی شده بر مبنای قیمت مصوب گوشت مرغ به ازای هر کیلوگرم ۲۰۴ هزار ریال باید به معاونت بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده شود و هرچه کارشناسان این سازمان تصویب کردند، مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان خواهد شد تا ملاک نظارت بازرسان بر بازار قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه همه فروشگاههایی که اجازه عرضه کالا با قیمت مصوب طرح تنظیم بازار کشور را دارند باید در سامانه ثبت شوند، تصریح کرد: ثبت فروشگاهها در سامانه و توزیع مویرگی کالاهای طرح تنظیم بازار در سطح شبکه توزیع از ایجاد صف در مقابل فروشگاهها جلوگیری خواهد کرد.
در ادامه علی غفوریمقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، اظهار کرد: تخم مرغ از این استان به استانهای دیگر عرضه میشود که این موضوع روی افزایش قیمت آن تاثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به سهم ۳.۵ میلیون دلاری خراسان رضوی در صادرات تخم مرغ خاطرنشان کرد: به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد کردیم که مدیریت سهم صادراتی استان از تخم مرغ را به جای اتحادیه مرکزی مرغداران میهن به خود استان واگذار کنند تا کنترل بیشتری روی آن صورت گیرد.
در بخش دیگری از این نشست سعادت علینیا، مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی، عنوان کرد: روزانه ۳۸۰ تن تخم مرغ در استان تولید میشود، در حالی که نیاز استان در روز ۲۳۳ تن است و مازاد آن میتواند از خراسان رضوی صادر شود.
در ادامه محمدجواد ساعدی، سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، تصریح کرد: قیمت تخم مرغ از ۱۲ آبان ماه نسبت به ۱۲ آذر ماه ۲۸.۷ درصد افزایش یافته که به منظور تشدید نظارت بر مراکز عمده پخش تخم مرغ، پنج فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۳۲۴ میلیون ریال در استان تشکیل شد.
در بخش دیگری از نشست رییس سازمان محمدرضا اورانی، جهاد کشاورزی خراسان رضوی، بیان کرد: پیشتر نهاده پرورشدهندگان مرغ تخمگذار از طریق سامانه بازارگاه تامین میشد اما اکنون خرید نهاده به صورت مستقیم توسط مرغدار انجام میشود، بنابراین روی قیمت تخم مرغ اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: پرورشدهندگان مرغ تخمگذار خراسان رضوی پیشنهاد کردند که طی انعقاد تفاهمنامهای کل تخم مرغ استان را تامین کنند مشروط بر اینکه به آنها اجازه داده شود که مازاد بر تولید خود را صادر نمایند.
اورانی اضافه کرد: به منظور جلوگیری از چندنرخی بودن قیمت مرغ، نظارت بهتر بر عرضه مرغ، جلوگیری از تشکیل صف در این خصوص، نشستی با متولیان بخش خصوصی و دولتی در این سازمان برگزار و قیمت مرغ زنده هر کیلوگرم ۱۷۰ هزار ریال و قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرفکننده تا اطلاع ثانوی ۲۳۰ هزار ریال پیشنهاد شد.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: آزادسازی خروج گوشت قطعهبندی شده طیور به جز مرغ از استان، الزامی شدن صدور فاکتور برای همه مرغداران و کشتارکنها و کشتارگاهها و اتحادیههای مرغ گوشتی، انتقال مرغ گوشتی "یادگار" به کشتارگاه شیروان با مجوز دامپزشکی خراسان رضوی و بازگشت به استان برای عرضه در بازار از دیگر مصوبات نشست امروز کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی است.