حدود سه هفته تا انتخابات الکترال باقی مانده است. تا اینجای کار ، خبری از سورپرایز ترامپ نیست. «دونالد ترامپ» کاندیدای جمهوری خواهان با ارائه کاریکاتوری از سوپرمن تلاش میکند خود را برنده جنگ با کرونا معرفی کند اما در ایالات متحده کسی جز فیلها ذوق نمیکند.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، دکتر «فائوچی» به عنوان پزشک معتمد آمریکاییها هم درباره کرونا با رئیس جمهوری آمریکا چندان هم عقیده نیست. در میان بلبشوی حزب جمهوری خواه، برخی از کهنه محافظه کاران به حمایت از کاندیدای رقیب دست زدهاند که اتفاقی غیر عادی است. فیلها یک ترس بزرگ تر از شکست ترامپ هم دارند؛ باخت در انتخابات میان دورهای سنا و فرمانداریها میتواند برای آنها گران تمام شود. تا تاریخ 13 آبان، جنگ در نظرسنجیها به عنوان تب سنج نظر آمریکاییها به شدت مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنا به گزارش سی ان ان تا اینجای کار ،«جو بایدن» نامزد دموکراتها در نظرسنجیها موقعیت بهتری را در مقایسه با هر رقیب دیگری در دورههای مختلف انتخابات برای روسای جمهوری آمریکا از سال ۱۹۳۶ تاکنون داشته است. نکته اینجاست که کار هنوز تمام نشده و در فاصله 21 روز آینده ، هر اتفاقی ممکن است این وزن کشی را تغییر دهد. نظرسنجی مشترک واشنگتن پست و شبکه ای بی سی نیوز که روز یکشنبه منتشر شد، تازهترین نظرسنجی بود که نشان از برتری بایدن مقابل رقیب خود دارد. طبق این نظرسنجی، بایدن با کسب ۵۵ درصد آرا در مقابل ترامپ با کسب ۴۳ درصد آرا پیشتاز بوده است. این نظرسنجی، سومین نظرسنجی ملی با کیفیت بالا بود که در طول یک هفته منتشر شد و مشخص کرد که بایدن به میزان دست کم ۱۰ امتیاز از رقیب خود جلو است و بیش از ۵۰ درصد آرا را تصاحب کرده است. در واقع، به طور متوسط امتیازی که بایدن در نظرسنجیها به دست آورده، حدود ۵۲ یا ۵۳ درصد آرا یا بین ۱۰ تا ۱۱ امتیاز است. یک حساب سرانگشتی و بررسی تاریخ انتخابات آمریکا نشان میدهد که بایدن تنها نامزد انتخاباتی است که بیش از ۵۰ درصد آرا را در نظرسنجیها از آن خود کرده است. در انتخابات الکترال 2016 ، اگرچه «هیلاری کلینتون» نامزد دموکراتها در اکتبر ۲۰۱۶ توانست به میزان ۷ امتیاز از ترامپ جلو افتد، اما هرگز موفق نشد به آرا ۵۰ درصدی نزدیک شود. پاسخ دموکراتها به تردیدها درباره پیروزی بایدن این است که حتی اگر ترامپ در حال حاضر آرای افرادی را که هنوز درمورد حمایت از نامزد خاصی مطمئن نیستند، به دست آورد، باز هم در سطح ملی حدود ۵ تا ۶ امتیاز عقب است. از سال ۱۹۳۶ تاکنون هیچ گاه چنین اتفاقی روی نداده است. نگاهی دقیق تر چرایی قرار داشتن بایدن در چنین موقعیتی قوی را نشان میدهد. از زمان آغاز همه گیری کووید - ۱۹ در آمریکا، این بیماری مهمترین مشکل این کشور در نظرسنجیهای موسسه گالوپ بوده و یا در حاشیه خطای آن قرار داشته است. اکثریت مشخصی از رای دهندگان در آخرین نظرسنجی سی ان ان (۵۹ درصد) گفتند بایدن بهتر از پس این بیماری برمیآید. تنها ۳۸ درصد عملکرد ترامپ در مقابله با این بیماری را بهتر از بایدن دانستند.
نگاه شکاکانه به امیدواری دموکراتها
نشریه اسپانیایی «ال پائیس» در تازه ترین نتایج به دست آمده از تحلیلهای کارشناسان و نظرسنجیهای خود ضمن تایید پیشتازی کاندیدای دموکراتها نوشت که بایدن با بیش از 80 درصد پیشتاز است در حالی که ترامپ نیز با ۲۰ درصد آراء نشان داده شده یک چهارم احتمال پیروزی را در برابر چهارپنجم امکان بُرد بایدن را داراست. اگرچه حدس زدن درباره نتیجه انتخابات کار دشواری است و با توجه به تجربیات گذشته نمیتوان با قطعیت آنها را بیان کرد، اما این پیش بینیها برای آگاهی از تغییرات و ارزیابی امکان و احتمالات آتی میتواند مفید واقع شود. ال پائیس پیش بینیهای خود را برآیندی از چهار منبع متعدد و معتبر میداند که به دلیل نزدیکی انتخابات و نداشتن منبع دقیق تر، از دو نمونه آماری استفاده کرده است: براساس نظرسنجیهای هفته نامه اکونومیست گزینههای انتخاب ترامپ پایین تر از ۱۰ درصد بوده و نظرسنجی FiveThirtyEight که از یک دهه پیش براساس آمارشناس معروف نِیت سیلور انجام میپذیرد، گزینههای بُرد احتمالی ترامپ را تا ۱۵ درصد نشان میدهد. همچنین با نگاهی به بازار شرط بندی، با وجود اینکه نتایج تا ماه ژوئن (خرداد- تیر) به نفع ترامپ بود، اما بعد از بیماری ترامپ آنها به انتخاب بایدن روی آوردند. هم اکنون آنها ۶۵ درصد به بایدن و ۳۵ درصد به ترامپ اقبال نشان داده اند و ترامپ در این میدان نیز احتمال پیروزی خود را از دست داده است. ال پائیس در ادامه به قضاوت کارشناسان پیش بینی Good Judgement نظر داشته است که پروژه ای است مبتنی بر تحقیقات فیلیپ تتلوک و باربارا میلرز و براساس آنها از ماه مارس (اسفند) بایدن با ۷۰ درصد امکان پیروزی و در حال حاضر با ۸۰ درصد محبوب نشان داده شده است. البته همه این پیش بینیها در حال تغییر و تحول هستند. برتری بایدن در نظرسنجیهای ملی از ماه سپتامبر (شهریور) از ۷ درصد به ۱۰ درصد رسیده است. حتی درصورتی که این آمار تغییر کند یا اشتباه هم باشد، شانس پیروزی ترامپ چیزی حدود صفر تا ۲۰ درصد تغییر خواهد کرد. به طور کلی ۱۸ یا ۲۰ درصدی که ترامپ در نظرسنجیها به خود اختصاص داده بسیار ناچیزتر از آن است که روی آن بشود حساب باز کرد. این نشریه اسپانیولی در پایان باز هم تنها احتمال خطرناک یعنی همان هشدار سال ۲۰۱۶ را یادآور شد که کلینتون با ۳ یا ۴ امتیاز بیشتر در نظرسنجیها و احتمال پیروزی ۷۰ درصد وارد میدان رقابت شد اما در نهایت از همان ۳۰ درصد احتمال باخت ضربه خورد و با استفاده از آن تجربه، اطمینان داد که اگر این تغییرات بار دیگر اتفاق بیفتد و چرخشی در نظرسنجیها رخ دهد یا هر رویداد مرتبط دیگری پیش بیاید، به روزرسانی نتیجه نظرسنجیها را تا روز انتخابات در سوم نوامبر ادامه خواهد داد. جاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان) برگزار میشود.
گزارش: علی ودایع