سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد ابتلا و فوتی ناشی از کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۳۱ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۷ هزار و ۴۸۳ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۸۰۲ نفر رسید.
وی همچنین گفت: خوشبختانه تا کنون ۲۷۴ هزار و ۹۳۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
لاری افزود: ۴۱۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته لاری، تا کنون دو میلیون و ۵۸۷ هزار و ۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی در توضیح استان های در وضعیت قرمز بیماری نیز گفت: استان های مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری گفت: همچنین استان های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
وی درباره وضعیت بیماری در استان های بوشهر و زنجان که در وضعیت هشدار قرار دارند، گفت: در استان بوشهر در اسفند ماه گذشته شاهد خیز نسبتا متوسط در موارد ابتلا و بستری بودیم که این روند از فروردین ماه تا حدی رو به کاهش رفت. از اوایل خردادماه همسو با سایر استانهای کشور روند موارد ابتلا به بیماری و بستری در این استان به شکل صعودی درآمد؛ به طوری که تعداد موارد ابتلا و بستری روزانه در اواسط تیر ماه به بیشترین زمان خود از زمان شیوع بیماری رسید.
لاری ادامه داد: با اقدامات انجام شده در سطح ستاد استانی کرونا و به خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی از طرف مردم، آمار ابتلا و بستری در این استان شیب نسبتا نزولی پیدا کرده است. هم اکنون شش شهرستان این استان در وضعیت قرمز و دو شهرستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند. تعداد موارد بستری روزانه در برخی شهرستان های این استان نظیر بوشهر، برازجان و گناوه دارای شدت بیشتری است.
وی افزود: طبق گزارشات واصله، به طور متوسط ۷۵ درصد استان بوشهری ها از ماسک استفاده می کنند و امیدواریم با استفاده جدی تر و همگانی تر از ماسک توسط مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی، شاهد تداوم روند کاهشی ابتلا و بستری در این استان باشیم.
لاری درباره استان زنجان نیز گفت: در این استان شاهد خیز نسبتا متوسط بیماری در اسفندماه سال گذشته بودیم و از فروردین ماه روند موارد ابتلا و بستری رو به کاهش رفت. از اوایل خردادماه نمودار موارد ابتلا به این بیماری مجددا در این استان به شکل صعودی درآمد؛ به طوری که میانگین موارد ابتلا و بستری در اواسط تیر ماه به یشترین میزان خود از زمان شیروع بیماری رسید. با اقدامات خوب انجام شده در ستاد استانی، افزایش تست و غربالگری و مراقبت های بیشتر و همکاری خوب مردم استان زنجان، نمودار موارد بستری روزانه نسبتا روند کاهشی یافته و به طور میانگین ۸۰ درصد استان زنجانی ها از ماسک استفاده می کنند که امیدواریم با افزایش این درصد شاهد کاهش موارد ابتلا و بستری در این استان باشیم.
وی نسبت به خستگی کادر درمان هشدار داد و گفت: خطر خستگی تیم مدافعان سلامت یکی از دغدغه ها و مسایل نگران کننده این روزهای ماست. درخواست داریم که با رعایت اصول سه گانه فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی مرتب دستها و استفاده از ماسک از فشار کاری این عزیزان بکاهیم تا مراقبتهای بهتر و بیشتری به بیماران بستری در بیمارستان ها ارایه شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به تعطیلات پیش رو تاکید کرد: در تعطیلات پیش رو از سفر غیرضروری به استانهای دارای وضعیت قرمز و هشدار بپرهیزید.