رئیس دانشگاه شهید بهشتی از راه اندازی فضای مجزای ارتباط با دانشگاههای روسیه در این دانشگاه خبر داد و گفت: سهمیه دانشجویانی که در دانشگاههای روسیه بورسیه شوند افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، دکتر سعدالله نصیری قیداری در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه که امروز به شکل مجازی در دانشگاه تهران در حال برگزاری است با تاکید بر این که دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مرجع اصلی همکاریهای دانشگاهی بین دو کشور انتخاب شده است گفت: تاکنون ۵۱ دانشگاه عضو کارگروه همکاریهای دانشگاههای دو کشور ایران و روسیه شدهاند و در حال حاضر نیز یک شورای سیاست گذاری همکاریهای دانشگاههای دو کشور تشکیل شده است و سه نفر از رایزنهای علمی ما حضور دارند و در زمینه توسعه همکاریهای علمی و آموزشی دانشگاههای دو کشور تلاش میکنند.
وی در ادامه با تاکید بر این که چشم انداز بسیار خوبی در زمینه فعالیتهای دانشگاههای دو کشور ایران و روسیه وجود دارد اظهار کرد: ما چهارمین نشست همکاریهای دانشگاههای دو کشور را حضور ۷۰ نفر در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردیم و پنجمین نشست نیز اخیرا در دوره شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار کردیم بنابراین برگزاری دو کارگروه همکاریهای دانشگاههای دو کشور طی ده ماه اخیر نشان دهنده علاقه دانشگاههای ما برای توسعه همکاری دانشگاههای داخلی با دانشگاههای خارجی است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی همچنین تاکید کرد: تاکنون ۱۱ تفاهمنامه در ۹ نشست علمی مشترک با دانشگاههای روسیه منعقد کردیم و ۱۵ بازدید متقابل مسوولان دانشگاههای روسیه از دانشگاه شهید بهشتی انجام گرفته است. ضمن این که ۷ پروژه علمی و تحقیقاتی مشترکی نیز در دست اجرا داریم.
وی ادامه داد: اکنون ۱۴ عضو هیات علمی ما در دانشگاههای روسیه حضور دارند و ۱۵ استاد دانشگاههای روسیه نیز در شورای سیاست گذاری ما در دانشگاه شهید بهشتی حضور یافته اند.
وی از اختصاص یک فضای جدید در دانشگاه شهید بهشتی برای همکاری با دانشگاههای روسیه خبر داد و گفت: علاقمند هستیم در این دفتر فعالیتهای خوبی در حوزه همکاریهای دو دانشگاه و تقویت فعالیتهای مشترک انجام بدهیم .
رئیس دانشگاه شهید بهشتی همچنین با تاکید بر این که یک سوم اساتید این دانشگاه فارغ التحصیل دانشگاههای خارجی هستند، گفت: ۱۳ نفر این اساتید از دانشگاههای روسیه فارغ التحصیل شدهاند و امیدواریم همکاری این اساتید در کارگروه همکاری های علمی مشترک با دانشگاههای روسیه بتواند چشم انداز روشنی را از فعالیتهای علمی آینده ترسیم کنند.
وی در پایان از افزایش سهمیه بورسیه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی برای اعزام به دانشگاههای روسیه خبر داد و گفت: در نظر داریم میزان این سهمیه مجددا افزایش پیدا کنند.
تشکیل کمیته مشترک برای غلبه بر کرونا
به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمد آباد در پنجمین اجلاس دانشگاه های برتر ایران و روسیه تاکید کرد و اظهار کرد: نشست های چند سال اخیر باعث شده افزایش شدیدی در تبادل استاد و دانشجو با کشور روسیه داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: اجلاس مشترک ما و روسیه باعث افزایش اطلاعات از قابلیت های دو کشور شده و اطلاعات دو طرف نسبت به گذشته بیشتر شده است. در واقع طی چند سال گذشته دانشگاه تهران حدود ۴۰ دانشجو روسی و ۳۸ استاد از دانشگاه های روسیه در دانشگاه تهران حضور پیدا کردند و اخیر نیز می خواستیم ۱۳ دانشجو به روسیه اعزام کنیم که به دلیل شیوع کرونا عقب افتاد.
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: نیاز است سطح همکاری اقتصادی و سیاسی دو کشور افزایش پیدا کند چرا که امروز دنیا بیش از هر زمان دیگری به علم نیازمند است و در آینده تحقیقات بیشتری خواهیم داشت و نیاز است علم از پایه تا کاربرد در تمام موضوعات سهیم باشد و باید دانشگاه های ایران و روسیه با سیاستمداران صحبت کنند تا توجه آنها را به حوزه علم و همکاری بیشتر معطوف کنیم.
وی اظهار کرد: با رویکرد و همکاری های علمی آینده مردم تضمین می شود. در زمینه کرونا ما در دانشگاه تهران به سمت آموزش های بین رشته ای رفتیم و بین دانشگاه های مختلف همکاری هایی را شکل دادیم که نتایج خوبی داشت و گزارش های متعددی را به دولت دادیم.
به گفته نیلی، باید کمیته ای تشکیل شود و دو کشور(ایران و روسیه) تجارب و یافته های خود را در حوزه ویروس کرونا به اشتراک بگذارند و در سایه همکاری این دو دانشگاه بر این ویروس غلبه پیدا کنیم.
وی همچنین افزود: ما با استفاده از توسعه تکنولوژی فعالیت های علمی خود را ادامه دادیم و توافق کردیم دوره های مشترک را بین دانشگاه های ایران و روسیه شکل دهیم همچنین نگران تبادل دانشجو بودیم که با استفاده از آموزش مجازی این مشکل رفع شد.
رییس دانشگاه تهران همجنین تاکید کرد: دو کشور حوزه در زبان فارسی و روسی همکاری داشتند اما توسعه همکاری ها و پروژه های مشترک نیاز است و یکی از برنامه های آینده ما است.