یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان اسپانیایی دریافتند که برخی از غذاها پیری سلولها را تسریع میکنند.
به گزارش ایلنا، یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان دانشگاه اسپانیایی ناوارا دریافتند که غذاهای فرآوری شده پیری سلولها را تسریع میکنند.
پس از انجام یک تحقیق اعلام کردند که استفاده از محصولات تهیه شده توسط آرد، اسنک ها، نوشیدنیهای گازدار، انواع دسرهای مختلف، دانههای ذرت با شکر، محصولات نیمه آماده و محصولات گوشتی فرآوری شده که از نظر مواد نگهدارنده و رنگها، قند، چربی و نمک بسیار غنی هستند، اما از نظر ویتامین و فیبر ضعیف هستند باعث تسریع روند پیری در انسانها میشوند.
استفاده از آن بخشهای انتهایی کروموزومها-تلومرها را کاهش میدهد. با توجه به فرآیندهای طبیعی موجود در بدن، بخشهای انتهایی کروموزومها-تلومرها با افزایش سن کوتاه میشوند، اما محصولات فراوری شده باعث تسریع در روند این کار میشوند.
براساس تحقیقات، افرادی که بیش از سه وعده غذای فرآوری شده در روز مصرف میکنند، خطر کوتاه شدن تلومرها در آنها دوبرابر افزایش مییابد.
منبع: اسپوتنیک