معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: طبق آخرین بررسیهای انجام شده از مجموع ۱۰۰ قلم کالای ضروری موجود در سطح بازار، ۴۳ قلم با کاهش قیمت مواجه بوده، ۳۰ قلم کالا ثبات قیمت داشته و ۲۰ قلم افزایش قیمت در حدود ۱ تا ۵ درصد و فقط ۷ قلم کالا بین ۷ تا ۱۰ افزایش قیمت دارند.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، عباس تابش افزود: در بررسی های انجام گرفته روی تغییر قیمت این ۷ قلم کالا به صورت ویژه علاوه بر شرایط معمول بازار در نوسانات قیمتی که همواره و در طول سال وجود دارد، در برخی بخش ها و کالاها شاهد تخلفات و سوء استفاده افراد هستیم که قطعاً برخورد لازم با آنها صورت می گیرد.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: بر اساس مطالعات بانک مرکزی، مرکز مطالعات مجلس شورای اسلامی و همچنین مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی کشور، اصلاح قیمت بنزین در حدود ۴ درصد تغییر قیمت ها تاثیر مستقیم و غیرمستقیم خواهد داشت.
تابش تصریح کرد: روزانه ۱۰۰ قلم کالا به صورت مستمر مورد رصد قرار میگیرد که تاثیر مستقیمی روی سبد مصرفی مردم دارند.
وی گفت: علاوه بر تلاش های صورت گرفته برای تامین مناسب کالا در شبکه توزیع کشور، ما طرح تشدید بازرسی را همزمان با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین به اجرا گذاشته ایم و در یک هفته گذشته و در مقایسه با هفته ماقبل آن فقط در تعداد بازرسی بیش از ۳۹ درصد افزایش صورت گرفته است و همچنین در تعداد پروندههای تخلف این رقم بالغ بر ۴۵.۴۶ درصد و همچنین ارزش ریالی پروندهها حدود ۹۴.۴۴ درصد رشد داشته است.
برخورد سخت قانونی با فرصتطلبان در سطح بازار
معاون وزیر صمت تاکید کرد: در شرایط حاضر، اولویت ما توزیع بههنگام کالاهای مورد نیاز شبکه توزیع و وفور کالا در سطح عرضه است.
تابش در گفتوگو با رادیو تهران خاطرنشان کرد: در حلقههای توزیع به ویژه از حلقه نخست یعنی مرحله قیمت گذاری بخش تولید یا واردات، باید جلوی اجحاف در حق مردم گرفته شود و همچنین حتما با فرصتطلبان در سطح بازار برخورد سخت قانونی خواهیم داشت.