۱
۰
سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۴۱

بیانیه مشترک خودروسازان کشور

ایران خودرو و سایپا (دو خودروساز بزرگ کشور) به همراه انجمن خودروسازان ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک نسبت به هجمه‌های رسانه‌ای اخیر و اظهارات غیرمستند و فرافکنی برخی افراد در خصوص افزایش قیمت خودرو در «بازار» واکنش نشان داده و ضمن تکذیب این ادعاها، از نهادها و مجموعه‌های مختلف خواستند به جای فرافکنی و فضاسازی رسانه‌ای برای مطرح کردن خود در جامعه، در این جنگ اقتصادی که علیه ملت ایران آغاز شده، فعالان صنعت خودرو و قطعه‌سازی را به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با تحریم‌های ناعادلانه حمایت کنند.
بیانیه مشترک خودروسازان کشور

افزایش قیمت خودرو در بازار هیچ ارتباط و نفعی برای خودروسازان ندارد / حقیقتِ تولید، تامین قطعه و جریان نقدینگی در کفِ کارخانه است / صنعت خودرو صدرنشینِ تحریم‌های ظالمانه و نقطه هدف در تروریسم اقتصادی امریکا است / تحول در صنعت خودرو آغاز شده است
 
ایران خودرو و سایپا (دو خودروساز بزرگ کشور) به همراه انجمن خودروسازان ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک نسبت به هجمه‌های رسانه‌ای اخیر و اظهارات غیرمستند و فرافکنی برخی افراد در خصوص افزایش قیمت خودرو در «بازار» واکنش نشان داده و ضمن تکذیب این ادعاها، از نهادها و مجموعه‌های مختلف خواستند به جای فرافکنی و فضاسازی رسانه‌ای برای مطرح کردن خود در جامعه، در این جنگ اقتصادی که علیه ملت ایران آغاز شده، فعالان صنعت خودرو و قطعه‌سازی را به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با تحریم‌های ناعادلانه حمایت کنند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، در بیانیه مشترک خودروسازان آمده است:
رهبر معظم انقلاب بارها همه ارکان کشور را به تلاش برای تحقق رونق تولید توصیه کرده‌اند و برخی صنایع نظیر «صنعت خودرو» را محرک تولید در بخش‌های دیگر خواندند، چرا که به تعبیر معظم‌له فعال شدن پیشران‌ها می‌تواند سایر حوزه ها را به حرکت وا دارد و حرکت عمومی اقتصادی کشور را به کلی متحول کند.
علاوه بر بیانات صریح و روشن مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از بخش‌های پیشران و موثر در رونق تولید، شاخص‌های اقتصادی نیز نشان می‌دهد که حیات و فعالیت بیش از ۶۰ رشته صنعتی نیز به رونق خطوط تولید خودروسازی در کشور وابسته است؛ و این شاخصه‌هاست که صنعت خودرو ایران را صدرنشینِ تحریم‌های ظالمانه و نقطه هدف در تروریسم اقتصادی امریکا علیه ایرانیان کرده است.
حال در چنین شرایطی، برخی افراد مسئول و غیرمسئول، برخی نهادها و رسانه‌ها و ... بدون ارائه هیچ سند و مدرکی، بدون بررسی، بی‌توجه به اصول مشخص علم اقتصاد، تنها با بیان جملاتی مخاطب‌پسند اما بی‌اساس، خودروسازان را به افزایش قیمت خودرو و نیز عدم عرضه خودرو به بازار متهم می‌کنند.
دلیل این اظهارات می‌تواند این باشد که برخورد با دلالان و واسطه‌های ناشناس و پنهان بسیار سخت‌تر و پرزحمت‌تر است از متهم کردن شرکت‌های خودروسازِ آشنا و بانام و نشان...
در سال‌های اخیر متاسفانه دیوارِ کوتاه خودروسازان باعث شده است تا بسیاری از مشکلات حوزه‌های مختلف به پای آنها نوشته شود و برخی ناهنجاری‌ها را پشت این "خودروسازانِ همیشه مقصر" پنهان کنند.
از این رو، خودروسازان کشور در پاسخ به این اظهارات و فضاسازی‌های رسانه‌ای ذکر چند نکته را ضروری می‌دانند:
۱- بار دیگر یادآوری می‌کنیم که قیمت فروش خودرو در شرکت‌های تولیدکننده با بازار آزاد «متفاوت» است و ایران‌خودرو و سایپا هیچ نفعی و هیچ سودی از افزایش قیمت خودرو در بنگاه‌های فروش خودرو و ... نمی‌برند و مکلف‌اند خودرو را براساس قیمت مصوب به مشتری تحویل دهند.
قيمت بازار و فراز و فرود آن هيچ ارتباطي با خودروسازان نداشته و حاصل هدايت نقدينگي سرگردان به بازار خودرو، صحنه‌گردانی واسطه‌ها و دلالان و نیز تقاضای کاذب ناشی از کاهش ارزش پول ملی است.
مجدداً تاکید می‌کنیم افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد، بنگاه‌های خرید و فروش خودرو و سایت‌های اینترنتی، به هر دلیلی که باشد نه ارتباطی به خودروسازان دارد و نه منفعتی را نصیب آنها می‌کند چرا که قیمت فروش خودرو توسط سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و با نظارت نهادهای ذیربط تعیین می‌شود و از نیمه دوم سال گذشته تا‌کنون نیز ثابت بوده است، لذا در شرایطی که قیمت بسیاری اقلام و کالاهای ساده و خوراکی، غیرقابل کنترل شده، بهتر است در خصوص صنعت خودرو که برای هر محصول آن باید ۴۵۰۰ نوع قطعه از ۶۰ رشته صنعتی و انواع و اقسام مواد اولیه تامین شود، اظهارنظرهای غیرکارشناسی مطرح نشود.
۲- هیچکس نمی‌تواند از دور برای صنعت خودرو نسخه بنویسد؛ حقیقتِ صنعت و تولید، به ویژه در دوران محدودیت‌ها و تحریم‌های سخت و همه جانبه، تنها در کفِ کارخانه، خطوط تولید و در زنجیره تامین قطعات و جریان نقدینگی قابل لمس و قضاوت است، در این شرایط خودروسازان کشور با همت، غیرت، تلاش و با اجراي يك برنامه مدون و مداوم، موفق شده‌اند چراغ تولید را روشن نگه‌دارند، قطعات را تامین کنند، خودروها را تولید کنند و به دلیل بحران و اشتباهات گذشته، هرچند با تاخیر به دست مشتریان خود برسانند و به آنها تحویل دهند.
۳- تمام کارشناسان حوزه اقتصاد عقیده دارند افزایش قیمت چند محصول داخلی در روزهای اخیر ناشی از سوءاستفاده دلالان و واسطه‌ها و هیجان زده کردن جو روانی بازار خودرو و نیز فضاسازی‌های رسانه‌ای بوده است. از این رو، مقصر جلوه دادن خودروسازان بدون ارائه سند و مدرک، جای تامل دارد و ابهام برانگیز است. با وجود اینکه این ادعاها پشتوانه کارشناسی و آماری نداشته است اما لازم است اعلام کنیم که گروه خودروسازی سایپا و گروه صنعتی ایران خودرو در دو ماه اخیر بیش از ۱۵۰ هزار خودرو عرضه کرده و به مشتریان خود تحویل داده‌اند. پرسش اینجاست که نیاز واقعی بازار خودرو ایران بیش از این عدد بوده است؟ یا ظرفیت صنعت و امکان فعلی تولید خودرو در کشور بیش از این است؟
۴- مشخص نيست در سال "رونق توليد" ، چرا به‌جاي آن‌كه حمايت از صنايع توليدكننده داخلي، يكي از اولويت‌هاي اصلي همه نهادها و جامعه رسانه‌اي كشور و... باشد، از هر تريبوني براي تخريب و تضعيف اين صنعت استفاده می‌شود؛ چهره‌هاي مشهور و حتي مجريان رسانه ‌ملي (كه خود را در همه حوزه‌ها صاحب‌نظر می‌دانند) نیز بدون هیچ تامل و درنگی ساده‌ترين و بي‌هزينه‌ترين راهكار کسب محبوبیت و شهرت در فضای مجازی را در هجمه به صنعتي می‌دانند كه در حال حاضر عليرغم وجود انبوهي از محدوديت‌ها، باز هم جريان توليد را حفظ كرده و به حراست از سرمايه‌انساني و اشتغال كارگران خود پرداخته تا مشکلاتی نظیر آنچه در برخی کارخانه‌های کشور رخ داد پیش نیاید و يك ميليون شغل مستقيم و غيرمستقيم فعالان این صنعت تهدید نشود.
 
۵- لازم به توضیح است دو گروه بزرگ خودروسازی کشور با هدایت تیم‌های جدید مدیریتی و حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، تحول در فرآیندهای مختلف کاری را در دستور کار قرار داده و قصد ندارند اشتباهات گذشته صنعت خودرو را تکرار کنند. این تصمیم‌های بزرگ در سخت‌ترین روزهای اقتصاد و صنعت کشور اتخاذ شده و جراحی بزرگ این صنعت، نیاز به حمایت همه جانبه تمام بخش‌ها، مجموعه‌ها، سازمان‌ها و نهادها و رسانه‌ها دارد. نیکوتر آن است که اگر سنگی از پیش پای برنمی‌داریم، چوبی هم لای چرخ‌های تولید نگذاریم.
از سویی دیگر لازم است بازنگري‌هايي اساسي در اين رويكردها شكل گرفته و افرادي كه كوچك‌ترين شناخت و آگاهي لازم از مسائل و موضوعات مبتلابه صنعت خودرو ندارند، دست از فرافكني برداشته و به‌جاي اتهام‌زني‌هاي پوپوليستي و نادرست بر عليه صنعت خودرو، ضمن روحيه بخشي به طيف وسيعي از كاركنان و كارگران متعهد و ايثارگرِ فعال در اين بخش از اقتصاد كشور، توليد ملي را براي عبور از اين پيچ مهم تاريخي و گذر از محدوديت‌ها همراهي كنند.
در پایان به استحضار مردم فهیم و آگاه و مشتریان گرانقدر سایپا و ایران‌خودرو می‌رساند خدمتگذاران آنها در صنعت خودرو با تمام توان و با بهره‌گیری از حداکثر ظرفیت‌ها برای حل مشکلات موجود، حفظ جریان تولید، تولید محصولات جدید و به روز، توقف تولید خودروهای قدیمی، ارتقاء کیفیت محصولات، تسریع در تحویل خودروها و نیز کاهش تعهدات معوق برجای مانده از گذشته تلاش می‌کنند و با ایجاد پویش ملی بومی‌سازی قطعات صنعت خودرو و جهاد خودکفایی نگاه خود را به آینده‌ درخشان ایران اسلامی معطوف کرده‌اند.
کد مطلب: 118100
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


کاوه
Iran, Islamic Republic of
برید خودتونو سرکار بذارید. اومدید جلو تلوزیون گفتید اگه اجازه بدن قیمت خودرو شناور بشه پنج‌درصد زیر قیمت بازار تمامی مشکلاتمون تو تولید و عرضه حل میشه. اجازه‌شو گرفتن بدتر شد بهتر نشد. پول از مردم میگیرید ماشین‌شونو تحویل نمیدید زنگ میزنی هیچ زمان مشخصی هم به مشتری بیچاره که چندین میلیون پولش دست شماست اعلام نمیکنید. اینکار تو هر جای دنیا که باشی میگن کلاهبرداری از مردم آخه قیمت خودروتون پنج‌درصد زیرقیمت بازاره بالا رفتنش تو بازار بنفع شما نیست. با دسته کورا طرفید؟ چقدر هم وقیح شدند که با اینهمه تناقض وقتی بهشون اعتراضم میشه ناراحت هم میشن. الان ۱۶ماه هست ماشین من از تحویلش گذشته به هیچ جایی هم دستم بند نیست. برید خجالت بکشید. میگید یک‌میلیون شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کردید و نگهشون داشتید چندتا از دوستان و آشنایان تو همین دو مونتاژکار .... دارم که میگن کارخونه‌هاشون از سال نودوهفت به اینور به یک سوم کاهش یافته و تعدیل نیرو کردن همچنان هم میکنن. طرفو اخراج کردن با هفت‌ماه حقوق عقب‌افتاده که هنوزم که هنوزه بهشون ندادن بعد مدیران‌شون هم حقوق نجومی میگیرن هم با خودشون جلسه میذارن برای حضور هر جلسه چندده میلیون حق مشاوره تو ردیف حوق‌شون در نظر میگیرن اونم با پول مشتریای بیچاره. این ظلم نیست؟ هرجا بود شمارو باید دادگاهی میکردن تقصیر همون دولته که شما از خودمتشکر و پررو وشدید. جای شما روی صندلی مدیریت نیست پشت میله‌های زندانه. آخه تا کی میخواد این وضع اینطور بمونه؟ بابا به کی التماس کنیم؟ خودروهای بعضا دوسال از موعد تحویلش گذشته مارو بدید یا حداقل پولمونو برگردونید نه بگفته خودتون سه‌ماه بعد. اون سود ۲۷درصدی‌تون بخوره تو سرتون. ببخشید کامنتم طولانی شد ولی دلم از این مونتاژکارای خودروهای داخلی خونه. البته از اونم گذشته مخصوصا وقتی این بیانیه رو دیدم در عجبم...
پ.ن:اگه فکر میکنید من دارم سیاهنمایی میکنم خواستید شماره درخواست و پذیرش هم براتون ایمیل میکنم.