کمیسیون دولتی چین روز سه شنبه اعلام کرد آمریکا از این کشور دعوت کرده است تا هیاتی را در سطح معاون وزیر دارایی برای ادامه رایزنی های تجاری در سطح کارشناسی به واشنگتن اعزام کند.
به گزارش ايرنا، چاینا دیلی روز سه شنبه گزارش کرد قرار است هیات چینی فردا چهارشنبه به سرپرستی «لیائو مین» معاون دفتر کمیسیون مرکزی امور اقتصادی و معاون وزیر دارایی این کشور برای ادامه مذاکرات تجاری راهی آمریکا شود.
گفته شده است در این نشست کارشناسی، دو طرف مقدمات مذاکرات بعدی در سطح عالی اقتصادی و تجاری را برای ماه اکتبر در واشنگتن آماده می کنند.
سیزدهمین دور مذاکرات تجاری چین آمریکا قرار است ماه اکتبر (مهر ۱۳۹۸) در واشنگتن برگزار شود این تصمیم پنجشنبه ۱۴ مرداد و به دنبال تماس تلفنی میان 'لیوخه' معاون نخست وزیر و مسئول طرف چینی گفت و گوهای همه جانبه اقتصادی چین با آمریکا و رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا و استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا اخذ شد.
همچنین دو طرف در این ارتباط تلفنی موافقت کردند کارگروه های دو جانبه ای را با هدف آماده سازی کامل برای مذاکرات سطح بالا به منظور دستیابی به پیشرفت اساسی در اواسط ماه سپتامبر برگزار کنند.
پکن روز شنبه این هفته نیز در پاسخ به تعلیق اعمال تعرفه بر روی کالاهای چینی از سوی واشنگتن اعلام کرد برخی از محصولات کشاورزی آمریکا مانند سویا و گوشت خوک را از تعرفه های اضافی خارج می کند.
پیش از این قرار بود که آمریکا تعرفه بر روی ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای صادراتی چین از ابتدای ماه اکتبر (۹ مهر ۱۳۹۸) را از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش دهد اما طبق تصمیم ترامپ این اقدام به ۱۵ اکتبر موکول شده است.
«لیو خه» معاون نخست وزیر چین و مذاکره کننده ارشد تجاری این کشور این درخواست را با توجه به فرا رسیدن روز ملی چین که مصادف با اول اکتبر و هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین است مطرح کرده بود که مورد موافقت آمریکا قرار گرفته است.
کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات و وزارت بازرگانی چین روز شنبه اعلام کردند با توجه به اینکه آمریکا تصمیم گرفته است زمان افزایش تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین را به تعویق بیاندازد، چین هم از شرکت های این کشور در خرید محصولات کشاورزی مانند سویا و گوشت خوک حمایت می کند و کمیته تعرفه شورای دولتی چین هم معافیت از افزایش تعرفه بر این محصولات را اجرا خواهد کرد.
این کمیسیون می افزاید بازار چین ظرفیت عظیمی دارد و واردات محصولات مرغوب آمریکا هم با دورنمای خوبی مواجه است به همین دلیل امیدواریم طرف آمریکایی تعهدات خود را اجرا کند و برای همکاری دو کشور در زمینه کشاورزی شرایط مساعدی ایجاد کند.