پروفسور گارنیک آساطوریان رئیس انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاونی ایروان، با تاکید بر اینکه مردم ایران از نظر تاریخی و مردمشناسی، یک ملت واحد هستند، گفت: از این منظر، همه ساکنان ایران، اکثریت به شمار میروند و ما اقلیت قومی در ایران نداریم.
به گزارش ایرنا، آساطوریان عصر دوشنبه در سرای اهل قلم تهران افزود: برخلاف برخی کشورها که چندملیتی هستند و یک ملت، نقش ملت اصلی (title nation) را دارد، در ایران با چنین پدیدهای روبهرو نیستیم.
وی گفت که در ایران قومی به نام فارس وجود ندارد، کسانی که زبان مادری آنها فارسی است، هویت قومی برای خود قائل نیستند بلکه هویت و خودآگاهی جغرافیایی و شهری دارند.
آساطوریان زبان فارسی را زبانی کشوری و متعلق به همه ساکنان ایران دانست و افزود که این زبان متعلق به هیچ گروه، قوم یا حتی حوزه جغرافیایی نیست.
رئیس انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاونی ایروان که در نشست نقد و بررسی کتاب خود به نام کردها و خاستگاه آنها سخن میگفت، یادآور شد که مطالعات کردی را به لحاظ علمی، باید در بستر مطالعات ایرانشناسی به پیش برد، زیرا زبان و فرهنگ کردی، شاخهای از زبانها و فرهنگهای ایرانی است و جداکردن این دو موضوع از یکدیگر، به ارزش علمیِ مطالعات آسیب میرساند.
آساطوریان که خود به زبان کردی نیز مسلط است، از پژوهشگران برجسته کردشناسی در تاریخ معاصر به شمار میرود.
نقد و بررسی کتاب کردها و خاستگاه آنها، به قلم پروفسور گارنیک آساطوریان، به همت خانه کتاب و بنیاد مطالعات قفقاز، عصر دوشنبه در سرای اهل قلم برگزار شد.