۰
پنجشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۸

بی نیازی از گاز وبرق ایران امکان پذیر نیست

مقامات عراقی در واکنش به تاثیر احتمالی تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران در واردات گاز و برق، برای چندمین بار تاکید کردند که فعلا امکان قطع آن نیست و بی نیازی از این واردات چند سال زمان می برد.
مقامات عراقی در واکنش به تاثیر احتمالی تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران در واردات گاز و برق، برای چندمین بار تاکید کردند که فعلا امکان قطع آن نیست و بی نیازی از این واردات چند سال زمان می برد.
به گزارش ايرنا، در تازه ترین اظهارنظر مقامات عراقی در عدم امکان قطع واردات گاز و برق از ایران در شرایط کنونی و برغم فشارهایی که روی بغداد وارد می شود، وزیر نفت عراق از پیش بینی یک راهکار جایگزین در صورت قطع گاز وارداتی از ایران برای تامین نیروگاه های تولید برق این کشور خبر داد اما گفت که این امر چند سال زمان می برد. 
روزنامه دولتی 'الصباح، 'ثامر الغضبان' روز پنجشنبه به نقل از وزیر نفت عراق اعلام کرد: این وزارتخانه درحال سرمایه گذاری بر روی میدان نفتی الناصریه در چند فاز جهت تامین گاز مورد نیاز نیروگاههای برق در صورت قطع گاز وارداتی از ایران است. 
وی تکمیل مراحل توسعه و بازسازی لوله های گاز کرکوک به نیروگاه برق موصول برای افزایش تولید برق در این مرکز و شبکه سراسری است. 
الغضبان افزود: اقدامات احتیاطی دیگری برای اتصال شبکه گاز ملی به نیروگاه بسمایه تامین کننده برق پایتخت انجام شده است و ذخیره خوبی نیز از گازوییل ایجاد کرده ایم که در صورت نیاز در فصل تابستان برای نیروگاه ها مورد استفاده قرار گیرد و مانع از کار افتادن آنها بدلیل عدم تامین گاز شود. 
وی گفت: اقدامات لازم انجام شده است تا در صورت قطع گاز وارداتی از ایران، خوراک نیروگاه بسمایه را از منابع داخلی تامین کنیم.
الغضبان افزود: سرمایه گذاری های برای اجرای طرح های بزرگ جهت جلوگیری از سوختن گاز در میادین نفتی و استحصال و بهره برداری از آن در دستور کار وزارت نفت عراق است.
وی گفت: شورای وزیران بتازگی پیشنهاد وزارت نفت برای سرمایه گذاری گازی در میادین حلفایه و میسان با ظرفیت 300 میلیون فوت مکعب در روز را تصویب کرده است که اجرای آن حدود دو و نیم سال طول خواهد کشید. 
الغضبان گفت: وزارت نفت عراق همه تلاش خود را بسیج کرده است تا کشور در تولید انرژی و برق کاملا به خودکفایی برسد و قطعا در این مسیر حرکت خواهد کرد اما این امر زمانبر خواهد بود. 
در پی اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران و اعمال فشار واشنگتن به بغداد برای قطع روابط واردات گاز و برق از جمهوری اسلامی ایران، مقامات مختلف عراقی به این امر واکنش نشان داده و تاکید کرده اند که این کشور دست کم تا چهار سال دیگر امکان بی نیازی از منابع انرژی ایران ندارد. 
پیشتر یک عضو کمیسیون اقتصادی پارلمان ملی عراق گفته بود: در صورتی که معافیت از تحریم های آمریکا علیه ایران برای عراق تجدید نشود و واردات گاز متوقف شود، عراق در تابستان پیش رو شاهد خاموشی نیمی از نیروگاه های گازی خود خواهد بود. 
'هیبت الحلبوسی' تاکید کرد: در صورت عدم تمدید معافیت عراق از تحریم های آمریکا علیه ایران عراق با یک شرایط بحرانی واقعی از جمله در زمینه برق روبرو خواهد شد. 
وی گفت: برآوردها نشان دهنده تولید هفت هزار مگاوات برق از مجموع 15 هزار مگاوات کل برق مصرفی کشور است و این نشان دهنده آن است که عراق نیمی از ظرفیت تولید برق خود را از دست خواهد داد. 
چهارشنبه هفته گذشته نیز 'مصعب المدرس' سخنگوی وزارت برق عراق تاکید کرد که با وجود تصمیم اخیر دونالد ترامپ مبنی بر تمدید نکردن معافیت برای خریداران نفت ایران، عراق واردات گاز از ایران را ادامه می دهد. 
وی گفت: در حال حاضر عراق روزانه حدود 28 میلیون فوت مکعب گاز از ایران وارد می کند که گاز مورد نیاز تعدادی نیروگاه با حدود 2800 مگاوات برق تولیدی را تامین می کند. 
المدرس افزود: انتظار می رود این مقدار واردات از اوایل ماه ژوئن میلادی (اواسط خرداد ماه) به 35 میلیون فوت مکعب در روز افزایش یابد تا میزان تولید برق به 3500 مگاوات افزایش یابد. 
وی اضافه کرد: ایران نیز تامین روزانه 1200 مگاوات برق شبکه سراسری عراق را ادامه خواهد داد و با این حال مجموع برقی که عراق از ایران وارد می کند 4700 مگاوات می باشد که منجر به کاهش قابل توجه زمان خاموشی در فصل تابستان می شود. 
المدرس با اعلام اینکه مبالغ قراردادها با ارز محلی پرداخت می شود گفت: هدف وزارت برق عراق ارائه 18 هزار مگاوات برق می باشد تا میزان برق عراق در فصل تابستان به بیشترین حد خود در تاریخ عراق برسد. 
وی گفت: با توجه به اینکه تقاضا برای برق در این کشور (سالانه) هفت درصد افزایش می یابد و نیاز به افزودن سالیانه هزار مگاوات دارد، بخش برق عراق نیاز به توسعه بیشتری دارد. 
المدرس افزود: وزارت برق عراق برنامه هایی آماده کرده است که پیشرفت در این بخش در سال های آینده نزدیک را تضمین می کند.
کد مطلب: 106986
برچسب ها: عراق ایران
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *