صدها نفر از تاجران و فعالان اقتصادی هند روز چهارشنبه با به آتش کشیدن کالاهای چینی،خواستار افزایش تعرفه واردات کالاهای ساخت چین به کشورشان شدند.
به گزارش ایرنا، به نقل از شبکه خبری 'ایندیا تودی'،این اقدام تاجران هندی در واکنش به مخالفت چندین باره چین با قرار گرفته نام مسعود اظهر سرکرده گروه غیر قانونی جیش محمد در لیست سیاه سازمان ملل، صورت گرفته است.
پس از درخواست کنفدراسیون تجار هندی از مردم برای تحریم کالاهای چینی ،در بیش از 1500 هند از جمله دهلی نو تعدادی از کالاهای چینی به آتش کشیده شد.
'پراوین خاندوال' رییس کنفدراسیون تاجران هند گفت،فعالان اقتصادی هر کشوری که علیه منافع هند عمل کند را تحریم می کنند.
تعدادی از تاجران در منطقه 'سادار بازار' دهلی نو نیز با آتش کشیدن کالاهای چینی با سردادن ،شعار'کالای چینی نخرید'
از مردم خواستند که کالاهای ساخت چین را تحریم کنند.
تاجران هندی همچنین خواهان افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی بین 300 تا 500 درصد شدند.
خاندوال افزود: دولت باید با افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی به هند در گمرکات به دقت محصولات چینی را بررسی کند.
چین در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر با قرار گرفتن مسعود اظهر رهبر گروه جیش محمد در فهرست سیاه این سازمان مخالفت کرد.
اگرچه هند از این اقدام چین ابراز نارضایتی کرده است اما مقامات هندی اعلام کرده اند که دهلی نو دارای کسری تجاری بزرگ با چین است و سعی خواهد کرد تا این عدم توازن تجاری را با پکن کاهش دهد.
چین که بزرگ ترین شریک تجاری هند محسوب می شود یک مازاد 41.2 میلیارد دلاری با هند دارد. ارزش تجارت دوجانبه دو کشور بیش از 66 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
علاوه بر محصولاتی مانند کالاهای الکترونیکی، تلفن های همراه و راکتورهای هسته ای، هند مقدار زیادی مواد شیمیایی، کودهای شیمیایی، پلاستیک، آهن و فولاد را از چین وارد می کند.
دهلی نو همچنین دارای وابستگی زیاد به پکن برای وسایل پزشکی و جراحی، و داروهای عمده یا مواد اولیه دارویی است.
در سال 2017-18 میلادی، سهم واردات هند از چین حدود 16.4 درصد از کل واردات دهلی نو بوده است، در حالیکه سهم صادرات این کشور به پکن در مدت مشابه تنها 4.4 درصد بوده است. با این حال، صادرات هند به چین در 9 ماه اول سال مالی جاری(2019) به 12.6 میلیارد دلار افزایش یافته است. این مقدار در کل سال مالی 2018 حدود 13.3 میلیارد دلار برآورد شده است.
آمریکا، فرانسه و انگلیس هشتم اسفندماه امسال قطعنامه مشترکی را به دبیرخانه شورای امنیت دادند که در آن خواسته شده بود «مسعود اظهر» سرکرده گروه جیش محمد در فهرست تروریست جهانی قرار بگیرد.
این سومین باری است که شورای امنیت سازمان ملل به دنبال قرار دادن نام مسعود اظهر و گروه جیش محمد در فهرست سیاه تحریم های سازمان ملل است.
چین در سال های 2016 و 2017 نیز با ایده قرار دادن نام مسعود اظهر در فهرست تروریست جهانی مخالفت کرد ،با این حال گروه جیش محمد به تنهایی در سال 2001 در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفت.
چین اعلام کرده که این فرآیند نیاز به تفحص و تحقیق بیشتر دارد.سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور درخصوص قطعنامه مورد نظر با تمامی طرفین در ارتباط بوده و رفتار مسئولانه ای در این خصوص نشان داده است.
به دنبال حمله تروریستی ماه گذشته به اتوبوس نظامیان هندی در منطقه پلواما کشمیر تعداد 40 تن از نظامیان هندی کشته و زخمی شدند.
دهلی نو گروه جیش محمد به رهبری مسعود اظهر را مسئول این حمله تروریستی دانست و پاکستان را به پناه دادن به سرکرده و عناصر این گروه متهم کرد، اتهامی که اسلام آباد آن را رد کرده است.