استعفای ناگهانی و شوک آور شب گذشته (دوشنبه) محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه باعث شده که از شب گذشته تاکنون بسیاری از رسانههای داخلی و بینالمللی محور اصلی اخبار خود را به این استعفا و دلایل و پیامدهای آن اختصاص دهند.
در پی این استعفا برخی از مدیران ارشد و معاونان وزارت امور خارجه اعلام کردند که با توجه به استعفای ظریف، از سمت خود کناره گیری خواهند کرد، موضوعی که با واکنش ظریف مواجه شد، چنان که او از مدیران و معاونان خود خواست که بدون توجه به این استعفا به کار روزمره ادامه دهند تا خللی در روند کاری این وزارتخانه به وجود نیاید. چرا که "این وزارت خانه پیشانی نظام است و باید همواره در راستای دفاع از منافع ملی کشور تلاش کند".
در مورد حضور امروز ظریف در وزارت امور خارجه نیز چندین روایت مطرح است چنان که برخی از منابع خبری اعلام کردهاند که امروز ظریف در وزارت امور خارجه حضور پیدا کرده است و با تعدادی از معاونان خود دیدار و سپس از آنها خداحافظی کرده است.
افراد نزدیک به وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ظریف در تصمیم خود برای استعفا مصمم است و در همین چارچوب هم آن را رسانهای کرده است، در عین حال میگویند که با توجه به ارتباط وی با مقام معظم رهبری و همچنین مطالبه عمومی که در جامعه در شرایط خطیر فعلی برای بازگشت ظریف برای سکانداری دستگاه دیپلماسی کشور وجود دارد، این احتمال است که او با گرفتن برخی از تضمینها که هدف او را از این استعفا (تلنگری برای بازگشت وزارت امور خارجه به جایگاه قانونی اش در روابط خارجی) برآورده کند به ساختمان وزارت خارجه در خیابان سی تیر بازگردد.
به گزارش ایسنا، مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود از شجاع، متدین، غیور، خستگی ناپذیر بودن، با وجدان بودن و احساس مسئولیت داشتن ظریف در سخنان خود تقدیر کردهاند و از او به عنوان فرزند انقلاب یاد کردهاند. چنان که در تیرماه سال جاری در برههای که انتقادات به محمد جواد ظریف از سوی برخی از منتقدان داخلی شدت گرفته بود و برخی از آنها تعابیر اهانت آمیزی در مورد وی به کار میبردند، مسئولان دفتر مقام معظم رهبری در دیداری که ایشان با اعضای دولت داشتند، به نحوی برنامهریزی کرده بودند که ظریف در کنار دست رهبری بنشیند و به نظر میرسد تلاش داشتند که پیام مشخصی را به منتقدان آقای ظریف انتقال دهند.