دبیرکل پیشین اتحادیه عرب در گفتوگویی تفصیلی با یک رسانه عربی زبان چاپ لندن به نقش ایران در منطقه و نقش عربستان و مصر در جنگ تحمیلی پرداخت و مدعی شد که تحرکات ایران و ترکیه در منطقه مخرب است.
به گزارش ایسنا، عمرو موسی، دبیرکل پیشین اتحادیه عرب و وزیر خارجه پیشین مصر در گفتوگو با روزنامه ایندیپندنت عربی چاپ لندن درباره نقش ایران در منطقه و تشکیل ائتلاف نظامی موسوم به "ناتوی عربی" به رهبری عربستان گفت: تشکیل ائتلاف نظامی عربی امری بسیار مهم و در راستای حفظ تعادل استراتژیک منطقه و مقابله با تحرکات ایران است؛ تحرکاتی که هدف آنها محاصره عربستان، امارات و تمام منطقه خلیج (فارس) است.
وی افزود: عربستان از سمت شمال و جنوب خود را در محاصره نیروهای "نفوذی" ایران میبیند و مقامات ایرانی پیش از این اعلام کردهاند که چهار پایتخت عربی یعنی بغداد، دمشق، بیروت و صنعا را تحت نفوذ خود دارند بنابراین طبیعی است که عربستان به مساله دفاع از خود فکر کند و این حق عربستان است.
دبیرکل پیشین اتحادیه عرب در ادامه به مساله جزایر سه گانه ایران (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) پرداخت و مدعی شد که ایران این جزایر را اشغال کرده است و گفت: این مساله نقض آشکار حاکمیت امارات به شمار میرود و ایران باید در رابطه با این جزایر وارد مذاکره شود.
عمرو موسی در ادامه در رابطه با اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تشکیل ناتوی عربی و یا همان ائتلاف استراتژیک خاورمیانه گفت: او (ترامپ) در رابطه با استراتژی جدید منطقهای علیه ایران سخن میگوید، سخن گفتن در مورد پرونده تشکیل ناتوی عربی از مدتها پیش با ابهامات زیادی آغاز شد و خودم شخصاً در گفتوگوی منامه که در نوامبر گذشته در بحرین برگزار شد در رابطه با این موضوع پرسوجو کردم؛ ائتلاف ناتوی عربی به چه معناست؟ آیا ممکن است بطور ناگهانی یک ناتوی نظامی عربی با عنوان غربی تشکیل دهیم بدون اینکه خود عربها بدانند که رهبر آن کیست و استراتژی آن چیست و این ائتلاف با چه کسی و علیه چه کسی است؟ چه کسی نیروهای نظامی این ائتلاف را تأمین میکند؟ طبیعتاً باید در نظر داشته باشیم که جهان درحال تغییر است.
وزیر خارجه پیشین مصر درباره نقش ترکیه در منطقه گفت: ترکیه در منطقه طمعهایی دارد و ایران و ترکیه سعی میکنند نقشی را در منطقه ایفا کنند که در آن برنده شوند، نقش کنونی ترکیه در منطقه کمتر از نقش ایران نیست و این کشور با برنامهها و نقشههایی بررسی شده حرکت میکند.
عمرو موسی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به نقش سعود الفیصل، وزیر خارجه پیشین سعودی در جنگ تحمیلی گفت: الفیصل نقش مهمی در تصمیمگیری عربستان در تحریم دیپلماتیک ایران در طول ۸ سال جنگ داشت اما در جهان سیاست هیچ چیزی ثابت و همیشگی نیست و بعدها عربستان و عراق دشمن هم شدند. لازم به ذکر است که در آن زمان نوعی توافق نظر میان عربستان و مصر در رابطه با جنگ ایران و عراق بوجود آمد و حمایت از عراق به عنوان یک کشور مهم عربی تصمیم مشترک میان دو کشور بود.