سردرگمی های انتخاباتی ابراهیم رئیسی پایانی ندارد. دادستان سابق که حالا خودش را در قامت یک کاندیدای ریاست جمهوری می بیند، گویا بی هیچ آمادگی و پیش فرض مشخصی پای در این عرصه گذاشته و حالا که در میانه بازی های کاندیداتوری قرار دارد، تازه در فکر خط کشی های سیاسی افتاده افتاده است. خط کشی هایی که رنگ جوهر قلمش همرنگ دست نوشته های محمود احمدی نژاد است و رئیسی از این حیث بازی را با گل خورده شروع کرده است. حضور سعید مرتضوی در همایش انتخاباتی رئیسی در یزد حاشیه هایی زیادی در پی داشت که در نهایت منجر به اعلام برائت تلویحی ستاد ابراهیم رئیس السادات از وی شد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، ابراهیم رئیسی که اگر نشست نامرتبطش با رئیس جمهوری تاتارستان و نماینده ولادیمیر پوتین را به حساب نیاوریم، در نخستین برنامه تبلیغاتی خود به بیرجند و یزد سفر کرد و در مسجد حظیره یزد به سخنرانی پرداخت. رئیسی در این سخنرانی به مذمت فساد اداری و وجود مشکل بیکاری در کشور پرداخت و با تعاریف خود از شهر یزد سعی در جلب نظر مردم این خطه کرد. وی در سخنان خود یزد را چهار راه صنعت و معدن کشور خوانده و بی آن که از برنامه های اجرایی اش حرفی به میان بیاورد بر لزوم بازگشایی کارگاه ها و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل تأکید کرد. با این حال، سفر ابراهیم رئیسی به یزد از منظر دیگری مورد توجه قرار گرفت.
در میان مردمی که به اجتماع سخنرانی او آمده بودند، تصاویر حضور نزدیک «سعید مرتضوی» به ابراهیم رئیسی مورد بحث بسیاری از محافل و رسانه ها قرار گرفت. وی که نامش همیشه پیرامون قصورهای صورت گرفته در سال 88 و ماجراهای کهریزک وجود داشته و به جز آن، پرونده مفصلی در سازمان تأمین اجتماعی دارد و البته هنوز که هنوز است به دلایل مختلف پرونده اش به سرانجام نرسیده، آن قدر شخصیت و سابقه نامقبولی دارد که حتی ستاد همکار قدیمی اش ابراهیم رئیسی در بیانیه ای تلویحا از او اعلام برائت کند. پس از واکنش های منفی زیادی که متعاقب حضور مرتضوی متوجه رئیسی شد، ستاد وی در بیانیه ای بدون نام بردن از مرتضوی، اعلام کرد که حضور سعید مرتضوی با هماهنگی خاصی نبوده و او صرفا به عنوان یکی از شهروندان عادی در این مراسم حضور داشته است. این بیانیه با معلوم الحال خواندن رسانه هایی که اقدام به انتشار تصاویر مرتضوی در این گردهمایی کرده و او را منتسب به رئیسی می کنند نوشت: « سفرهای حجت الاسلام رئیسی به مناطق مختلف کشور با دعوت اقشار مختلف مردم و علما صورت می گیرد و ارتباطی با افراد و جریانهای سیاسی خاص ندارد. چهره های مختلف سیاسی نیز در این سفرها ممکن است به اختیار
در میان مردمی که به اجتماع سخنرانی او آمده بودند، تصاویر حضور نزدیک «سعید مرتضوی» به ابراهیم رئیسی مورد بحث بسیاری از محافل و رسانه ها قرار گرفت. وی که نامش همیشه پیرامون قصورهای صورت گرفته در سال 88 و ماجراهای کهریزک وجود داشته و به جز آن، پرونده مفصلی در سازمان تأمین اجتماعی دارد و البته هنوز که هنوز است به دلایل مختلف پرونده اش به سرانجام نرسیده، آن قدر شخصیت و سابقه نامقبولی دارد که حتی ستاد همکار قدیمی اش ابراهیم رئیسی در بیانیه ای تلویحا از او اعلام برائت کند. پس از واکنش های منفی زیادی که متعاقب حضور مرتضوی متوجه رئیسی شد، ستاد وی در بیانیه ای بدون نام بردن از مرتضوی، اعلام کرد که حضور سعید مرتضوی با هماهنگی خاصی نبوده و او صرفا به عنوان یکی از شهروندان عادی در این مراسم حضور داشته است
خود در مراسمات سخنرانی دکتر رئیسی حضور یابند که این امر لزوما به معنای تطابق دیدگاه آنان نیست.» این بیانیه که باز هم رنگ و بوی عوام فریبی داشته و سعی می کند برنامه های انتخاباتی این کاندیدا را صرفا به دعوت مردم و علما بداند، توضیح نداده است که چرا تا این اندازه نسبت به حضور مرتضوی رویکرد تدافعی داشته و سعی در خط کشی دارد. به خصوص که گرایش مرتضوی به ابراهیم رئیسی نکته چندان عجیبی نیست و سابقه همکاری این دو در سمت های قضایی می تواند این مساله را توجیه کند.
دیگر نکته عجیب این اطلاعیه در قبال سعید مرتضوی این است که این بیانیه از سوی ستادی ابلاغ شده که مسئول و شاکله اصلی آن را حامیان سابق احمدی نژاد تشکیل داده اند. ابراهیم رئیسی که حتی در روز نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری نیز با تیمی از نزدیکان رئیس جمهوری سابق و حالا رد صلاحیت شده به وزارت کشور رفته بود، حالا در خصوص این یک فرد خاص موضع گیری می کند. در واقع اگر حقیقتا تولیت آستان قدس واقع نگر باشد و به اطرافیانش نگاهی بیندازد متوجه می شود که نزدیکی رئیس متخلف سازمان تأمین اجتماعی آن قدر ماجرای عجیبی نیست که منجر به صدور بیانیه شود. سعید مرتضوی و تمام تخلفاتش، خروجی و ثمره سیستمی است که اطرافیان امروز ابراهیم رئیسی و حامیان سابق احمدی نژاد در ایران مستقر کردند. در بیانیه مذکور آمده است: «گفتنی است برخی رسانههای خاص که از استقبال کم نظیر مردم در نخستین سفر استانی حجت الاسلام رئیسی شوکه شده اند، با انتشار شایعات و منتسب کردن بدخی چهرههای خاص به این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، درصدد حاشیه تراشی برآمده اند.» در واقع می شود این طور گفت که این امر از غفلت سهوی یا چشم پوشی عمدی ابراهیم رئیسی و نزدیکانش است که متوجه نیستند ترس مردم از استقبال مردم یک شهر از یک کاندیدای ریاست جمهوری نیست؛ ترس مردم از نزدیکان تولیت آستان قدس و افرادی با رزومه و شیوه کاری مشابه سعید مرتضوی است.
با توجه به رویه ای که رئیسی در پیش گرفته است، این طور به نظر می رسد که وی هنوز در شوک بر سر زبان افتادن نامش قرار دارد و در بازی های انتخاباتی سردرگم است. وی نه تنها تا به حال به جز شعارهای کلی، برنامه های انتخاباتی درخوری مطرح نکرده، بلکه در همین مدت زمان کوتاهی که از آغاز فعالیت های ناظر بر ریاست جمهوری اش می گذرد، نامش با پوپولیسم گره خورده است. واژه ای که همواره در سیاست ایران ردپایی از محمود احمدی نژاد را با خود دارد و امروز تیم انتخاباتی تولیت آستان قدس عامدانه یا غیر ارادی نشانی دیگری از خود بروز نمی دهند.
محمدمَهدی حسین¬نیا