اولین زمزمهها از اردیبهشت امسال شروع شد. زمانی که مینو خالقی بعد از اینکه در انتخابات مجلس رای اول حوزه اش را آورد، صلاحیتش رد و اعتبارنامهاش از سوی وزیر کشور به مجلس ارائه نشد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، این کار وزارت کشور موجی از اعتراضها را در میان مجلسیان برانگیخت. از همان زمان بود که علی مطهری در مقابل وزیر کشور ایستاد و ساز استیضاح وزیر کشور را کوک کرد. اما این اتفاق منجر به استیضاح وزیر نشد و در عوضش مجلس تکلیفش در قبال انتخاباتهای آتی را با شورای نگهبان روشن کرد. حالا اما باز زمانه کاری کرده است که علی مطهری دوباره در مقابل وزیر کشور قرار گیرد. ماجرای لغو سخنرانی اش در مشهد شده است بهانه ای جدید برای به مسلخ بردن وزیر خراسانی الاصل کابینه روحانی. اما دیگر فقط بحث ماجرای لغو سخنرانی و رد صلاحیت مینو خالقی نیست. ماجرای پدیده شاندیز و تعلل در موضوع شهرداری هم به لیست نارضایتیها از وزیر کشور اضافه شده است. حتی همین هفته گذشته هم اولین کارت زرد مجلس به وزیر کشور داده شد تا مجلس دهم نشان دهد چندان از عملکرد رحمانی فضلی راضی نیست. حالا محمود صادقی، علی مطهری و چند نماینده دیگر داستان را سفت گرفتهاند تا شاید در روزهای باقیمانده از عمر دولت یازدهم این وزیر را استیضاح کنند.
محمود صادقي به اصلاحات نيوز گفته است: تعلل در صدور اعتبارنامه مينو خالقي، تعلل در موضوع شهرداري و پديده مشهد دلايل جدي استيضاح وزير كشور است.
دیروز اما روز اعتراض بسیاری از اعضای مجلس دهم بود. عبدالكريم حسينزاده، نايبرييس فراكسيون اميد در صفحه شخصي توييترش نوشت: «آيا سخنراني نايبرييس مجلس هم حكم كنسرت دارد كه در مشهد لغو شد؟ فاطمه سعيدي، عضو هيات رييسه فراكسيون اميد مجلس هم در كانال تلگرامي خود نوشت: «وزير كشور و مسوولان استان خراسان رضوي بايد توضيح دهند چه اتفاقي در اين استان افتاده كه دولت اينچنين تسليم فشارها در مشهد ميشود».
خراسان پاشنه آشیل مردم
خراسانی کابینه!
خراسان رضوي آخرين استاني بود كه وزير كشور در ابتداي دولت يازدهم استاندارش را انتخاب كرد.
اگرچه آن موقع رحماني فضلي دليل آن را وسواس بيش از حد براي انتخاب مناسبترين گزينه بيان كرده بود اما حالا اين استان پاشنه آشيل رحماني فضلي شده است. از طرفی همین چند روز پیش فرماندار مشهد عوض شد. این تغییر در راستای صحبتهای هیئت دولت بود که میگفتند استانداران و فرمانداران غیرهمسو با دولت را در طی سال آخر تغییر میدهند.
پس نمیتوان گفت فرماندار غیر همسو باعث چنین اتفاقی شده است.
سابقه اعتراضها به رحمانی فضلی
مطهري نخستين نماينده حامي دولت بود كه در ارديبهشت ماه ٩٣ سوال از رحماني فضلي را در ماجراي ساپورت پوشها در مجلس نهم دنبال كرد و بعد از پاسخ وزير كشور در بحث حجاب توضيحات و اقدامات او را كافي ندانست تا مجلس به او كارت زرد دهد. به علاوه لغو سخنراني مطهري در شيراز و حمله عدهاي به او و تعلل استانداري فارس در آن ماجرا در واپسين روزهاي سال ٩٣ دردسر ديگر رحماني فضلي بود كه در نهايت منجر به بركناري استاندار فارس شد.
علي مطهري در رابطه با لغو سخنرانياش در مشهد اينبار به رييسجمهور نامه نوشته و در سوالي معنادار از او پرسيده لطفا براي ما روشن فرماييد كه حاكم در استان خراسان رضوي استاندار است يا دادستان و امام جمعه؟ نيروي انتظامي تحت فرمان استاندار است يا دادستان؟ و... اين كنايهاي است به عدم اقتدار دولت و وزارت كشور و استاندار آن در خراسان. ماجراي لغو كنسرتها در استان خراسان هم اگرچه يك قرباني (علي جنتي وزير سابق ارشاد) در كابينه يازدهم داشت اما همچنان دامان رحماني فضلي را رها نكرده است. چه آنكه گذشته از وظايف وزارت ارشاد در آن ماجرا از استاندار و عوامل انتظامي هم انتظار ميرفت تا پاي مجوزهاي صادر شده بايستند.
آبان ماه هم رحمانی فضلی به صحن علنی مجلس تا جواب سوال مصطفی کواکبیان درباره پدیده شاندیز و کش دار شدن ماجرایش را بدهد. اما جوابهایش طوری نبود که بتواند کواکبیان را راضی کند و همین امر باعث شد مجلس دهم اولین کارت زردش را به وزیر کشور بدهد.
تشكيل كميته پيگيري از سوي
وزير كشور
اما در آن سوي ديگر ماجرا برخلاف دفعات قبل وزير كشور سريعترين واكنش را به ماجراي لغو سخنراني علي مطهري در مشهد نشان داد. رحماني فضلي در دستوري به معاون سياسي خودش خواستار تشكيل هياتي براي بررسي علت لغو سخنراني نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در مشهد شد. آخرين باري كه او چنين دستوري داد در استان فارس و ماجراي حمله به مطهري بود كه منجر به بركناري استاندار فارس شد. اينكه چنين سرانجامي در انتظار رشيديان استاندار خراسان رضوي هم باشد هنوز معلوم نيست اما رحماني فضلي قاطعانه گفته است: به معاون سياسي دستور دادهام بلافاصله با تشكيل تيم تحقيقاتي اين موضوع را بررسي كند و گزارش آن را ارايه دهد و در صورت تخلف و اهمال مديران اجرايي با آنها برخورد قاطع شود و چنانچه اقدامات خارج از اختيارات دولت و وزارت كشور است در قالب گزارشي به استحضار مقامات ذيصلاح برسد. اين برنامه تمامي مجوزهاي لازم قانوني را از مراجع ذيصلاح دريافت كرده بود و معلوم نيست به چه دليل در آخرين لحظات لغو شد.
به گفته وزير كشور، پايبندي به قانون و مقررات كشور از مصاديق حق الناس است و رعايت قانون براي همگان يكسان است و نبايد اقدامات سليقهاي را مبناي تشخيص قانون دانست و بر اساس قانون اساسي حوزه فعاليت قوا و دستگاهها مشخص است و انتظار ميرود در پايبندي به فرامين صريح مقام معظم رهبري در قانونمندي و رعايت حقالناس مسوولان پيشرو باشند. رحماني فضلي البته در اين باره نامهاي هم به آيتالله آملي رييس قوه قضاييه نوشته است. همان كاري كه او بعد از بالا گرفتن لغو كنسرتها در استان خراسان توسط دادستاني انجام داد. هر چند قوه قضاييه هيچوقت پاسخي به اين نامه نداد. هرچه که به نظر میرسد نمایندههای مجلس در استیضاح وزیر کشور مصمم باشند. اتفاقی که شاید بتواند او را به سرنوشت سه وزیر مستعفی دچار کند. تنها 6 ماه به پایان دولت یازدهم مانده است و تغییر وزیری که گفته میشود انتخابات 94 را به خوبی اداره کرد، چندان خوشایند نخواهد بود.