گروه اقتصادی- محمدرضا حقی: قیمت بیت کوین در سال ۲۰۰۹، صفر دلار بود. در آن سالها هیچکس آینده ارزهای دیجیتال و بیت کوین را نمیتوانست به این روشنی تصور کند. بیت کوین تا سال ۲۰۱۰ در مرحله معرفی و توسعه بود و هیچ ارزش دیگری نداشت و در حال حضر ارزش این رمزارز بعنوان پادشاه رمزارز ها از یکشصد هزار دلار عبور کرده است و پیش بینی ها از فتح قله های بالاتر برای این رمز ارز حکایت دارد.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ، با روی کار آمدن دولت چهاردهم نگاه اقتصادی دولتمردان به دنیای اطراف تغییر کرد و توجه به ظرفیت های موجود دربازار ارز دیجیتال با ارزش بازار حدود 2 تریلیون دلاری در جهان یکی از مواردی است که در این دولت در دستور کار قرار گرفته است.
یک نماینده مجلس از دولت خواسته تا هر چه زودتر قوانین مشخصی برای ارزهای دیجیتال تعیین کند.
علیاکبر رنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع مجلس با تأکید بر اینکه ارزهای دیجیتال بخش مهمیاز اقتصاد دنیای امروز هستند، معتقد است ایران نباید از این فناوری جدید عقب بماند و باید قوانین درستی برای آن وضع شود.پیشنهاد او این است که سه وزارتخانه اقتصاد، ارتباطات و صنعت، معدن و تجارت مسئول این کار شوند و دولت با تشکیل یک کارگروه، یک پیشنهاد قانونی (لایحه) به مجلس ارائه دهد.همچنین عبدالناصر همتی در رویداد ملی ارز دیجیتال با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال بحث مهمیاست و در کشورهای همسایه هم با سرعت پیشرفت میکند، اظهار داشت: ما در ایران نتوانستیم در بخش اقتصاد دیجیتال رشد متناسب با همسایگان داشته باشیم و آنچه که در دنیا رخ داده را محقق کنیم.
وی ادامه داد: نگاه بدبینانه که به این روند رمز ارزها وجود دارد و به جای اینکه جلوی تهدیدات آن را بگیریم جلوی رشد را گرفتهایم مانند موضوع فیلترینگ که یک مانع فیزیکی است و دولت چهاردهم مصمم است، فیلتر را بردارد چراکه اثر فیلترینگ در اقتصاد ایران قابل قبول نیست و تصمیم دولت است است که محدودیتهای فیلتر را حذف کند. همتی گفت: رمز ارزها توسط افراد پشتیبانی نمیشود و طبیعتاً نهاد متولی و ناظر به آن بدبی میشود چراکه خارج از کنترل است اما دولت آقای پزشکیان قصد این را ندارد که محدودیتی ایجاد کند بلکه ما در دولت معتقدیم باید از رمزارزها استفاده بهینه داشته باشیم. وزیر اقتصاد با اشاره به اثرگذاری رمز ارزها در خنثی سازی تحریمها اظهار داشت: تحریم اقدام ظالمانه علیه اقتصاد کشورمان است و طبیعتا ارز دیجیتال به خنثی سازی این تحریمها کمک میکند و خدمت خوب است که باید از آن استفاده کنیم شکستن تحریمها با رمز ارز مقابله با سلطه است و اگر تحریم ها را بشکند از آن استقبال میکنیم و نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم.
پیشنهاد تشکیل اتحادیه رمز ارز در کشور
بر اساس این گزارش رییس کل بانک مرکزی با ارایه پیشنهاد تشکیل اتحادیه رمز ارز در کشور تاکید کرد: الان همه منتظر ارایه دستورالعمل رمز ارز و پول دیجیتال از سوی بانک مرکزی هستیم اما معتقدم باید در این زمینه اتحادیه تشکیل دهیم. بجای اینکه هر دستگاهی جداگانه یادداشتی به بانک مرکزی میدهیم که این بخش از دستورالعمل ایراد دارد میتوان این موضوعات را از اتحادیه صنفی دنبال کنیم. عدهای بر این باور هستند که از آنجایی که بانک مرکزی تحریم است نباید درباره رمز ارزها قانونگذاری کند و از سوی دیگر ارایه نظرات نباید فردی و با نفع شخصی مطرح شود.
از این رو، باید اتحادیه ایجاد شود و اگر نهاد صنفی تشکیل شود، موضوعات مطرح شده از سوی این اتحادیه و نهاد صنفی قابل توجه خواهد شد و من به عنوان وزیر اقتصاد از تشکیل این اتحادیه و صنف استقبال و حمایت میکنم.
سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها
معاون بانک مرکزی شاخصهای مهم سند چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها و همچنین وظایف اصلی بازیگران عرصه مبادلات رمزپول را تشریح کرد و یکی از خطوط اصلی راهنما در تدوین این چارچوب را تاکید بر حکمرانی ریال و حاکمیت پول ملی دانست.طبق اعلام بانک مرکزی و با توجه به وظایف قانونی این بانک در تنظیم گری حوزه رمزپول ها (توکن های معاملاتی)، مستند به مواد ۴، ۲۴، ۵۹ و ۶۴ قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامیایران، سند پیشنهادی بانک مرکزی باعنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیم گری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» در جلسه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ هیئت عالی بانک مرکزی، با موافقت تمامیاعضا به تصویب رسید.
نوشآفرین مومن واقفی - معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی - با اشاره به پیچیدگی سیاستگذاری و تنظیم گری ابعاد مختلف رمزدارایی ها در تمامیکشورهای دنیا گفت: در کشور ما نیز اقدامات متعددی در راستای تنظیم گری این حوزه از پنج سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است. لیکن در تمامیاقدامات قبلی، آنچه بیش از هر چیز مورد نیاز بود بستر قانونی جهت معرفی دستگاه مسئول تنظیم گری و سیاستگذاری رمزپولها بعنوان یکی از شقوق مهم رمزداراییها بوده است.
مومن واقفی در تشریح این سند گفت: در این سند پس از بررسی های دقیق کارشناسی درخصوص هستی شناسی کلیه انواع رمزدارایی ها، مطابق با مفاد قانون بانک مرکزی، انواع رمزدارایی در قالب رمزپولها (توکن های معاملاتی)، توکنهای دارایی و توکن های کاربردی دسته بندی شده و به موضوع پول دیجیتال بانک مرکزی (سی. بی. دی. سی) نیز متناسب با ظرفیت های قانون بانک مرکزی بعنوان مقولهای مجزا پرداخته شده است.