۰
دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۹
«مردم سالاری» به بررسی ابعاد پاسخ نظامی ایران درصورت حمله اسرائیل می‌پردازد

پاسخی سریع، توفنده و دقیق

بعد از حمله مستقیم جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، ایران و رژیم صهیونیستی که در طول چند دهه گذشته بیشتر به دنبال رجزخوانی برای یکدیگر بودند و ایران در برخی از مواقع دست برتر را در منطقه داشت، با سخنرانی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه حمله به کنسولگری ایران، براساس قوانین بین المللی تجاوز به خاک کشور دیگر محسوب می‌شود، عملیات وعده صادق 1 را با ابهت و شکوه فراوان اجرا کرد تا به آنها بفهماند، دیگر دوران بزن در رو گذشته است و اگر یک گلوله شلیک شود، دهها یا صدها موشک پاسخ آن خواهد بود.
پاسخی سریع، توفنده و دقیق
گروه سیاسی- حمید شهریاری: بعد از حمله مستقیم جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، ایران و رژیم صهیونیستی که در طول چند دهه گذشته بیشتر به دنبال رجزخوانی برای یکدیگر بودند و ایران در برخی از مواقع دست برتر را در منطقه داشت، با سخنرانی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه حمله به کنسولگری ایران، براساس قوانین بین المللی تجاوز به خاک کشور دیگر محسوب می‌شود، عملیات وعده صادق 1 را با ابهت و شکوه فراوان اجرا کرد تا به آنها بفهماند، دیگر دوران بزن در رو گذشته است و اگر یک گلوله شلیک شود، دهها یا صدها موشک پاسخ آن خواهد بود.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،اما متاسفانه برخلاف این روزها که وزیر خارجه شجاع ایران به مداومت در حال رفت و آمد میان پاییتخت‌های کشورهای منطقه است، این اتفاق پس از وعده صادق 1 رخ نداد و دولت شهید رئیسی به تصور اینکه همان پاسخ می‌تواند جلوی خوی وحشیگری نتانیاهو را بگیرد، بسنده کرد.
دیپلماسی مکمل میدان
این روزها سید عباس عراقچی سفرهای غیرمنتظره ای داشته که در 45 سال گذشته یا اصلا نبوده و یا بسیار کم بوده است که از آن جمله می‌توان سفر وی به امان پایتخت اردن و یا به قاهره پایتخت مصر اشاره کرد.
در عین حال وی چند روز گذشته به ترکیه نیز رفت و در نشستی پنج جانبه با کشورهای حوزه قفقاز از جمله وزیر خارجه آذربایجان، ارمنستان، روسیه و ترکیه به رایزنی پرداخت.
این دیدار از این جهت امیت داشت که در تهران قرار است، تا چند روز دیگر، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری جدید ایران برای حضور در نشست بریکس و بریکس پلاس به روسیه سفر کند و براساس گفته‌ها قرار بود وی و ولادمیر پوتین سند همکاری‌های راهبردی 25 ساله میان دو کشور را به امضا برسانند ما براساس سخنان کاظم جلالی امضای این معاهده به زمان دیگری موکول شده است.
از سوی دیگر در سرزمین‌های اشغالی، رئیس دفتر سیاسی حماس یحیی سنوار روز چهارشنبه به شهادت رسید و همچنان معرفی رئیس جدید این گروه عضو جبهه مقاومت، همچنان در‌هاله ای از ابهام قرار دارد. حتی در لبنان نیز دبیرکل جدیدی برای حزب الله پس از شهادت سید مقاومت، فخر جهان اسلام، سید حسن نصرالله انتخاب نشده و تقریبا مسئولیت رهبری بر دوش معاون آن شهید بزرگوار، یعنی شیخ نعیم قاسم است.
آغاز بحران در تهران
اما پس از حضور اسماعیل هنیه در تهران و ترور وی توسط رژیم صهیونیستی پس از مراسم تحلیف رئیس جدید دولت چهاردهم، ایران اعلام کرد که پاسخش به این عمل اسراییل در نقض تمامیت ارضی کشور را قطعا پاسخ خواهد داد، ولی با توجه به اینکه دولت همچنان در کشور بطور کامل مستقر نشده بود و وزرای جدید دفاع و خارجه از مجلس رای اعتماد نگرفتند و همچنین پیغام و پسغام‌های فراوان از سوی کشورهای متعدد که به گفته خودشان سعی داشتند تا آتش بس در منطقه برقرار شود، ایران دست به اقدامی‌نزد اما بعد از شهادت سیدحسن نصرالله و شهید عباس نیلفروشان در ضاحیه بیروت، شورای عالی امنیت ملی با کثریت آرا به این نتیجه رسید که هرچقدر در برابر این رژیم و رئیسش سکوت کند، وی حریص تر شده و خطوط قرمز را یکی پس از دیگری رد خواهد کرد. البته اینکه قصد وی برای انجام چنین اقدامات بی رحمانه ای چیست جای تحلیل دارد که شاید یکی از آنها جنگ برسر امنیت باشد.
به همین دلیل این بار برخلاف نوبه قبل که به کشورهای منطقه از پیش اعلام شده بود که عملیاتی نظامی از سوی ایران در پیش است، بدون اطلاع و برخلاف وعده صادق 1، 200 موشک از انواع موشک‌های عماد، قدر، خیبرشکن و فتاح ۱که از نوع‌هایپرسونیک بودند به سوی سه پایگاه نظامی این رژیم یعنی نواتیم،‌هاتزریم و تل نوف روانه شدند که براساس یافته‌های اطلاعاتی 90 درصد پرتابه‌ها به اهداف خود اصابت کردند.
همین موضوع باعث شد که برخلاف هیاهوهای صورت گرفته از سوی رژیم صهیونیستی درباره پاسخ قطعی به حمله ایران به سرزمین‌های اشغالی، آنها این بار به دنبال رایزنی و مشورت با بزرگترین متحد خود یعنی آمریکا باشند.
نقشه اسراییل برای حمله به مراکز هسته‌ای و واکنش تهران
در اولین دقایق اعلام شد که اسراییل قصد دارد مراکز هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد، اما امریکا به شدت با این موضوع مخالفت کرد. دلیل این مخالفت می‌تواند این باشد که براساس ان پی تی هر کشوری که عضو این معاهده باشد اگر مراکز هسته‌ای آن از سوی دیگر کشورها تهدید شود، می‌تواند به سرعت از این معاهده خارج شود. خروج از این معاهده برابر است با مجوز ساخت سلاح اتمی برای آن کشور.
این اقدام پیش از این توسط پاکستان انجام شده بود یعنی هند، اسلام آباد را تهدید به حمله هسته‌ای کرده و پاکستان نیز از ان پی تی خارج شد و به سرعت بمب اتم ساخت.
آمریکا از این بابت هراس دارد که ایران نیز برای دفاع از خود مجبور شود که درصورت تهدید هسته‌ای اسراییل، به سمت ساخت بمب اتم برود و اینگونه که مراکز اطلاعاتی غربی‌ها گزارش می‌دهند، ایران دانش و هم مواد غنی شده کافی لازم برای ساخت آنرا دارد، به همین دلیل تنها یک هفته زمان گریز برای تهران کفایت می‌کند که دارای سلاح هسته‌ای شود.
از سوی دیگر بحث‌ها درباره این موضوع میان اصولگرایان و اصلاح طلبان به شدت در جریان است و از هر دو طیف موافقان و مخالفانی درباره ساخت سلاح اتمی وجود دارد. پس از مخالفت آمریکا با این موضوع به دلایل گفته شده، اسراییل به سمت برنامه ریزی برای هدف قراردادن سکوها، میادین و پایانه‌های نفتی و همچنین مراکز تولید برق ایران رفت که بایدن در یک مصاحبه کوتاه با خبرنگاران این موضوع را مطرح کرد، اما پس از سخنان وی ناگهان بازارهای جهانی به آن واکنش نشان دادند و 3 درصد قیمت انرژی و نفت در جهان افزایش یافت. به همین دلیل بازهم آمریکا با این موضوع به دلیل وابستگی بیش از حد کشورش به نفت، مخالفت کرد.
نقشه حمله به مراکز نظامی و واکنش سریع ایران
از سوی دیگر تنها مراکز نظامی ایران باقی مانده است که آن هم رهبر انقلاب در نماز جمعه نصر فرمودند که نه تعلل می‌کنیم و نه شتابزده عمل می‌کنیم. عراقچی و فرماندهان نظامی نیز در مصاحبه‌های متعدد خود بر این موضوع تاکید کرده‌اند که قطعا واکنش ایران به هرگونه اقدام نظامی اسراییل ویران کننده خواهد بود.
از طرف دیگر براساس سندهایی که اخیرا منتشر شده نشان می‌دهد که نیروی هوایی اسراییل در تاریخ ۱۵-۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ یعنی 24 و 25 مهرماه در حال آماده باش و انجام مانورهایی برای حمله ایران بوده که پیش از این نیز تمرینات گسترده‌ای را برای شبیه‌سازی حملات به ایران انجام داده، این تمرینات شامل مدیریت موشک‌های بالستیک هوابه‌زمین دوربرد (ALBM) و عملیات مخفی پهپادی بوده است.
براساس سند اول منتشر شده از ۸ اکتبر تاکنون حداقل ۱۶ موشک ALBM -Golden Horizon و ۴۰ موشک ALBM -ISO2 Rocks منتقل شده‌اند. تمرینات شامل سوخت‌گیری هوایی، پشتیبانی هوایی و نجات رزمی با استفاده از هواپیماهای تانکر KC-707 و هواپیماهای Gulfstream بوده است.
عملیات مربوط به موشک‌ها در فرودگاه‌های حتسور، رامت داوید و رامون انجام شده و مدیریت موشک‌ها در مکان‌های مختلف ادامه دارد.
البته در جریان حمله به بندر الحدیده یمن و بمباران انبارهای نفتی حوثی‌ها نیز این کار انجام شده بود.
در سند دوم نیز به ارزیابی سازمان ملی اطلاعات جغرافیایی (NGA)اسراییل پرداخته شده و در آن آمده است: این گزارش شاخص‌های مختلف فعالیت‌های نظامی اسراییل که به سوی ایران هدف‌گیری شده‌اند را ارزیابی می‌کند و بر روی مدیریت تسلیحات، دفاع‌های هوایی، نیروهای زمینی و عملیات پهپادی تمرکز دارد.
ارزیابی‌های کلیدی شامل موارد زیر است:
مدیریت تسلیحات: مدیریت موشک‌های ALBM و تسلیحات دقیق هدایت‌شونده در سطح متوسط تا پایین قرار دارد.
عملیات هوایی: دفاع‌های موشکی تقویت‌شده، پروازهای مخفی پهپادی و پراکندگی دفاعی هواپیماها در سطوح متوسط و پایین مشاهده شده است.
نیروهای زمینی: حرکت محدودی مرتبط با گروه‌های نیابتی ایران وجود دارد؛ عمدتاً دفاعی است.
نیروهای ویژه: آماده‌سازی برای عملیات خارجی در سطح متوسط است که نشان‌دهنده احتمالی آمادگی برای حملات است.
نیروی دریایی: هیچ حرکت قابل توجهی در نیروی دریایی مشاهده نشده، اما تدابیر دفاعی در حال اجرا هستند.
نیروهای هسته‌ای و موشکی: هیچ پراکندگی یا فعالیت عمده‌ای که نشان‌دهنده آماده‌سازی‌های هسته‌ای باشد، مشاهده نشده است.
اما پاسخ ایران چگونه خواهد بود
اسراییل برخلاف نیروی هوایی قدرتمند که دارای تجهیزات پیشرفته است و حمایت کشورهای غربی از آن، دو نقطه ضعف بزرگ دارد یکی کوچکی و محدودیت سرزمینی آن است و دیگری جمعیت بسیار کم یعنی دقیقا دو فاکتور مهم که ایران را از این نظر در در نقطه ای بالاتر نگه می‌دارد.
پس از عملیات وعده صادق 2 در اولین پیام ویدیویی که از سوی سرلشکر باقری بالاترین مقام نظامی کشور صادر شد، تصریح شد که درصورت هرگونه واکنش اسراییل به اقدام ایران، زیر ساخت‌های اقتصادی این رژیم مورد حمله قرار خواهد گرفت.
این اولین سناریوی محتمل است که از سوی ایران قبلا نیز اعلام شده است؛ اما کار به همین جا ختم نخواهد شد بلکه پاسخ ایران در لحظه و بدون درنگ خواهد بود یعنی به فرض محال اینکه تمامی عملیات رژیم صهیونیستی در ایران با 100 درصد موفقیت همراه شود، هواپیماهای پیشرفته اف 35 این رژیم در کدام پایگاه دوباره خواهد نشست؟ کشورهای منطقه که به ایران تضمین داده اند که اجازه استفاده از آسمان کشورشان را به اسراییل برعلیه ایران نمی‌دهند، پس کجا خواهد نشست؟ در عملیات وعده صادق 2 بسیاری از هواپیماهای اسراییلی برای فرار از مورد هدف قرارگرفتن به قبرس رفتند اما پس از آن حزب الله یکی از مراکز مورد هدف پس از حمله اسراییل به ایران را پایگاه‌های نظامی قبرس معرفی کرده است.
پس تا پیش از نشستن هواپیماهای نظامی اسراییلی در فرودگاه‌ها حتما این مراکز و پایگاه‌های نظامی این رژیم در کمتر از 10 دقیقه به وسیله موشک‌های‌هایپرسونیکی که در وعده صادق 2 استفاده نشده و بسیار پیشرفته‌تر از آن است، آن مکان‌ها را به ویرانه‌ای تبدیل خواهد کرد که جای استفاده هیچگونه ادوات نظامی در آن نباشد.
دوم اینکه هر کدام از مراکز هسته‌ای، اقتصادی و یا نظامی ایران مورد هدف اسراییل باشد، تمامی آن مراکز در سرزمین‌های اشغالی را مورد هجوم قرار خواهد گرفت، یعنی اگر مراکز هسته‌ای باشد دیمونا، اگر اقتصادی باشد تمامی مراکز و تاسیسات اقتصادی، نفتی و گازی غرب سرزمین‌های اشغالی که اقتصاد اسراییل به شدت به آن وابسته است و اگر مراکز نظامی باشد، تمامی پایگاه‌های نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی از جولان تا مرز مصر در دسترس موشک‌های بسیار پیشرفته تر از فتاح یک خواهد بود.
حالا این گوی و میدان شاید شماره‌های عده‌های صادق دو رقمی شود و آن زمان است که دیگر چیزی
به نام اسراییل باقی نمی‌ماند.
کد مطلب: 225224
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *